Arkadaslar sorum su ben fatihadan sonra okunan zemi sureleri gunluk 5 vatte hep ayni 4 zemi sureyle kilyorum her seferinde farkli surelermi okumam lazim
Cevabın nedir?
Hayır sorun olmaz. İki sure biliyorsan da ornegin Fatiha' dan sonrası için; İhlas ve Kevser surelerini her rekatta birini okusanda kilabilirsin. Ama sorun şu ki, okuma yazman var. Hadi Arapçasına gore okuma ezberleme durumun olmasa da Türkçesi mi okuyarak diğerlerini de ezberlemek kolay. Daha sonradan arapcasini dinleyerek te harfin kelimenin arapçaya gore okunuşunu zihnine yerleştirmek kolay bir yontem.
İstersen basarirsin, iste ve şeytan öğrenme hevesini kirmasin.
Kısa sureler 10 tane.
3-5 ayet çok uzun değil.
Not: bir kaç süreyle olurda dedik ama sen yine de biri vebalde koymamak için boyle yapma. bir kaç sure daha okuyabilirsin ogrenebilirsin. Ayrıca bildiğin surelerin ogrenecegin varsa da hangisi Kur' an- da önceyse onu ZAMMI SÛRE olarak okuyacaksınız öncelikle. Surelerin hangisi önce hangisi sonraysa o şekilde okunur. sıraya gore. misal ilk olarak Kevsersûresi mi var, oku. İkinci sırada Kur' an- da İhlas süresi mi var, onu oku12 Yorumla
Soran+1 yılİlk namaza basladigim ne okuyacagimi annemle oturup kagida liste yaptim zaten o hala duryo zammi sureleri annem kurandan bakarak soledi siralari dogru 4 sureden ayri bildgim bir kac sure daha var bilmediklerimide ogrencem yapiyorum hersey tam olmasini istiyorum ALLAH razi olsun sendende
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı. Ne biliyorsan onu oku Allah kabul eder
dün abinin biri bişi anlatmıştı o aklıma geldi soruyu okuyunca29 Yorumla
Soran+1 yılNeydi anlatabilirmisin dini sohbetleri severim
- +1 yıl
Hz. Musa zamanında çobanın biri bir ağacın gölgesinde ibadet ediyormuş bunu gören peygamber sormuş ibadetinde ne okuyorsun diye o da demiş ki Ya Rabbi benim bu kadar malım bu kadar hayvanim var... vs vs tüm mal mulkunu sayiyormus sukrediyormus peygamberde demiş ki öyle ibadet edilmezmis ibadettin de bir şekil şeması var falan falan duaları oku ezberle demiş vel hasıle kelam adam tamam deyip tekrar başlamış ibadete ama ne okuyacagini unutmuş öyle bir panikle Hz. Musa'nın arkasında koşmuş ki peygambere seslendiginde peygamber arkasına bakınca adamı gölün üstünde koştuğunu görmüş ve ne okuyacagimi unuttum deyip bagiriyormus peygamber bunun halini görünce tebessüm ederek tamam sen git ne biliyorsan onu oku demiş sen zaten sınavı geçmişin deyip gitmiş :)
Soran+1 yılGuzelmis cokkk tesekkur ederim zaten herseyin basi niyettir niyetin guzel olursa yol belli zaten huzur rabbime olduktan sonra hersekilde kabul eder elbet sukurler olsun :)
Soran+1 yılYazdinya onemli olan o hakkini helal et
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. bende mesela sünnetleri -fil suresi-kureys suresi-maun suresi-kevser suresi
farz-kafirun suresi-ihlas suresi
son sünnette de -felak nas okurum. hep genelde böyle olur.
sen yeterki niyet et rabbim kabul eder canım.26 Yorumla- +1 yıl
@behişti89 tesekkürler.
Soran+1 yılİste hep farkli okuyosun bu guzel iste benimdw bole yapmam lazim ben ilk once kevser suresi.. ihlas.. Naz ve felek ... fil suresi mauni bende biliyorum ama en bastan 4 okumaya alistim hep bole gitti digerlerino ezberliycem kafirun surelerinibi kac tane daha var
O anda ne okumak geliyorsa içinden onu okuyabilirsin canım. Allah kabul ve daim etsin =)
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin canim cok saol
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
34Cevap
+1 yılHayır, öyle bir ayırım yok. Eğer șafi mezhebine mensupsan önce vechehtu adlı duayı, sonrasında fatiha ve arkasından başka bir ayet yahut süre okursun. Eğer Hanefi isen vechehtu yerine subhaneke okuyup akabinde fatiha ve başka bir süre yahut ayet okuyarak rüku durumuna geçmen lazım. Ancak her rekatta fatihadan sonra okuyacağın ayetler ve sureler (tamamını okuyacaksan eger) farklı olmalı. Namaz kurallarında beş vakit ayrı sure okunacak diye bir kaide yok. Ancak diğerlerini de okuman faydalı olur. Hem bu sayede başka sureler ayetler de ezberlemiş olursun.
13 Yorumla
Soran+1 yıl10 tane zemi sure varmis int baktim 6 tanesi biliyorum 2 tanesi daha ezberlesem mesela ogle namazinda 8 inde okurum daha iyi olur mezhebimm hanefi subhanekeyle basliyorum namazima cok ssol guzel yazmisin ALLAH razi olsun
- +1 yıl
Zemi sure ayırımı yok ablacım, sadece fil suresinden sonra gelen sureler kısa olduğu için bunlara namaz sureleri denmiştir. Yani isteyen ve güç getirebilen yasini ve hatta bakara suresinin tamamını da okur. Yalnız ister bir ayet olsun ister 100 sonuç olarak kabul edip etmeyen Allâh'tır. Ha bu arada az önce fetva sayfasına baktım " namaz kalabilmek için yeteri kadar sure ezberlemek farzmıș" haberin ola.
İbadetlerini devamını dilerim kardeşim, Allah kabul etsin.
Soran+1 yılAmin ALLAH razo olsun cok saol hayirli geceler
+1 yılzorunda değilsin
der ki mevzuatta
fatiha sonrası 3 kelime okuman yeter
"yasin vel kuranil hakim"
demen bile yeterli
tekrar etmesinin bir sakıncası yok.
ama eftal olanı bence namazı mümkün mertebe uzatmak ve ilk rekatta okuduğun surenin 2 rekatta ki okuduğun dureden daha uzun olması25 Yorumla
Soran+1 yılTabiki uzatmak lazim surelero biliyorum bildgm halde okumamak gunah olur
- +1 yıl
biliyosan okumalısın bence
çünki okumadıkça unutuyosun
bildiğini unutmak çok üzücü. - +1 yıl
@yakamoz91 seni burada görmek güzel :)
+1 yılherkes bişey sallamış.. namazda bir miktar kur'an okumak farz.. sadece fatihayı okusan bile namazın farziyeti yerine gelmiş olur. zammı sureleri okumak vaciptir. tani biliyorsan oku. bilmiyorsan namaza engel değil ki sen 4 tane zammı sure okuyorsun. bunları yanlışsız düzgün okuyorsan sıkıntı olmaz.. ama 4 tane ile yetinmemek lazım.. sayısı çoğalır inş.. Allah kabul etsin.
19 Yorumla
Soran+1 yılAminnn insalah cok saol ALLAH razi olsun bilmediklerim var tabi ogrenicem insallah
- +1 yıl
8 tane yeterli mi? :))
- +1 yıl
@mentalist1 yetmez ama evet sfbcz
valla topluma göre yani çoğunluğun ihlas nas felak ile sınırlı olduğunu düşünürsek iyi bence..8 alt limit olsun dhjfd - +1 yıl
Başka kısa veya orta uzunlukta bildiğin varsa öner sen de, bildiğimiz namaz surelerinden başka. Zaten bir maun ile leheb yok bende :)
- +1 yıl
Tebbet o leheb değil, giriş kismi ezberimde imis :))
- +1 yıl
bilmediğini düşündüğüm inşirah (3satır ) kadir (3 satır) asr surelerini (2 satır) tavsiye ederim. manası itibari ile özellikle daraldığın zaman inşirah suresi kalbin ferahlığına birebirdir.. tavsiye ederim :)
- +1 yıl
@mentalist1 ...
- +1 yıl
Asr ı biliyorum ama namazda okumadım hiç insirah da tanıdık :)) tamam teşekkür ettim ;)
- +1 yıl
@mentalist1 rica ederim.. namazda ben de hepsini okumuyorum.. hep nas felak'a dilim gidiyor. genelde de onları okuyorum. ihtiyaçtan sanırım :/ afhf
Okuya bilirsin her hangi bir sorun yok ama tabi diğer sureleride ezberleyip onlarıda okumak daha iyi olur. şu an bu 4 sure ilede namazlarını kılabilirsin için rahat olsun yeterki o yolda ol Allahım en güzel şekilde kabul eder...
12 Yorumla
Soran+1 yıl4 sureden ayri bildgimde var ama en bastan bole basldim yanlismis diye duydum ondan sormak istedim
+1 yılAldığın tekbirden verdiğin selama kadardır sure sıralaması. Sunnette okuduklarını farzda da okuyabılırsın.4 sure ıle butun namazlarını kılabılırsın ancak sıralamasına dıkkat etmen gerekır
12 Yorumla
Soran+1 yılTamam cok tesekkurler siralamaya baktim dogru
- +1 yıl
Önemli değil Allah kabul etsin şimdiden :)
Yani bütün namazları 2 sure ile de kılarsın. Ama öğrenirsen her birinin sevabı vs farklıdır. Ki çok kısa çok kafiyeli öğrenmesi basit olanlar da çok kolayca öğrenebilirsin. Allah kabul etsin İhin açıklığı versin.
03 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim bildgim 4 tane degil ama ole basladim yanlis yapyisam duzleyim bilmedklerimi ogreneyem diye sordum
Soran+1 yılAminnn insallah onemli olan o
Hayır şart değil. Ben mesela yıllardır hep tek zamm-i süreyle okurum. İhlas süresiyle. Çünkü bana göre Allah'ın büyüklüğü ve güzelliği en güzel bu süre de anlatılmıştır. İnşallah bu sure de beni kurtarır. Amin.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah ben 4 zemi sureylr kilyorum ama yanlismis diye duydum oyuzden sordum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenimde az ama on yıldır devamediyorum bu surelerle çok şükür.
Bence bir tane bilsen bile olur.
Düşün yani İhsal suresinin anlam ıne kadar güzel.
Hatta 3 ihlas suresi bir Kuran hatmeşmiş sevabı verir diye hadis ar.
Sıkıntı olmaz.10 Yorumla
+1 yılKaç tane sûre biliyorsun sadece 4 tane biliyorsan hep aynilarini okuman sıkıntı değil ama fazla biliyorsan peşpeşe oku kuran kerimdeki sırasına göre kesinlikle
00 YorumlaSadece bir sure bilsen bile namazını kılmana engel değilmiş yeter ki kıl zaten kıldıktan sonra ister istemez doğrusunu araştırıp öğrenip yapıyosun
00 Yorumla
+1 yılEzberlemek zor olmasa gerek ancak her vakitte ayri dualar okunacak diyede bir durum yok
00 Yorumla
+1 yılSadece Allah'u ekber diyerek bile kılabilirsin. :))
07 Yorumla- +1 yıl
Kıraat farz
- +1 yıl
@fundamentalist
De bana şimdi. Adam namaz kılmayı bilmiyor , namaz harektlerini biliyor.
Dinile alaksı yok. Sadece kelime şehadet getiren biri.
Nasıl namaz kıldırırsın?
Allah'u ekber diyerek kıldrırısın ona.
Cemaatle kılarsan sen sureleri okuyor musun? Hayır.
Farzları elbette biliyorum. - +1 yıl
arkadaşım namaz hareketleri yaparak namaz kılmış olmazsın. spor yapmış olursun. mazereti yok bunun. namazın içindeki ve dışındaki şartları (farzları) var.. bir tane eksik oldu mu namaz olmaz. cemaat olayı imama uyuyorsun. bir ritüel var. o ritüeli bozamazsın. camaattek kursn okumaman cemaatsız okumamayı meşrulaştırmıyor.. bir tarafınızdan din uydurmayın.
- +1 yıl
@fundamentalist
Bana şunu söyler misin.
Ben şu an müslüman oldum. Şehadet getirdim , gusul aldım , abdest aldım. Namaz kılıcam.
Hadi kıldır bana?
Nasıl kıldıracaksın? - +1 yıl
Sorduğu sorunun cevabı senin cevabın değil. o yüzden açıklama gereği duydum. kafaları karıştırmaya gerek yok.
- +1 yıl
yahu aynı şey mi? Bunu cidden mi soruyorsun..
- +1 yıl
Dur ben sana yazayım. Kıza bildirim gitmesin.
+1 yılEzbere bildiklerini okuman Lazım ama bilmiyorsan sorun değil tAbiki bide öğrenip çoğatlman senin in daha iyyi
00 YorumlaKolayina geleni oku diyor allah zaten o sorun olmaz ki ama ne okuduğunun anlamlarını bilmen lazım ağzından çıkanlari anlaman gerekiyor
02 YorumlaDiğer konusunda 986 cevap paylaştı. bir sakıncası yok aslında ama diğerlerinide öğrenmende fayda var
00 YorumlaBende aynı sureleri okuyordum önemli olduğunu sanmam Allah niyete bakar :)
00 YorumlaBir kural var fakat hoca rastgele surede okuyabilirsin dedikten sonra rastgele gidiyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılRastgele okunmuyor
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Arapça yerine Türkçe okusan daha mantıklı bence. anlamadigin şeyleri söylemek saçma geliyor bana.
01 Yorumla
Soran+1 yılOle bise yok anlamlari var soledgmiz her seyin anlamini bildikten sonra arapca okunacak tabi
- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılfarketmez farklı okursan iyi olabilir belki ama en iyisi o an aklına gelen duayı okuman çünkü kalbin sana hangi duayı okumaya ihtiyacın olduğunu o an belirtir
00 Yorumla Hayır öyle bir zorunlulugun yokta ogrensen iyi olur şu an bu şekilde devam edebilirsin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılevet farklı sureler okuyabilirsin kulhu olur suphanike olur..
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİncilden veya Tevrat tan parçalar okursanda olur, bu benim lafım değil bu arada, imam hanefinin lafı
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDe ki: Ey Kitap ehli, siz Tevrât'ı, İncil'i ve Rabbi'nizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz. (Ey Muhammed), Rabbinden sana indirilen, onlardan çoğunun azgınlık ve inkârını artıracaktır. Sen o kâfirler toplumu için üzülme! (MAİDE 68. AYET )
- +1 yıl
Ama degismemis olan incilden dikkat edi. Cunku incil degistirilmis aslini okumak olabilir ama su an ki incil degistirilmis
Tabii en güzeli farklı okumak. ama sende bu seklde okuyabilirsjn. İnsalalh devamını getirirsin.
00 YorumlaDiğer konusunda 834 cevap paylaştı. Bildiğin gibi yap sorun olmaz, önemli olan ibadetin samimiyeti ve devamlılığıdır
00 Yorumla
+1 yılFarklı sureler biliyorsan oku bılmıyorsan yapıcak bısı yok
00 Yorumla- Diğer konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılfarklı olcak diye kural yok ama sureler kolay daha fazla ögrene bilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltakılma böyle şeylere. Önemli olan ibadetini yapmış olman. Ritüellerden ziyade namazın asıl amacına odaklan...
00 Yorumla
+1 yılBiliyorsan sırasına göre oku, bilmiyorsan öğrenmeye çalış.
00 YorumlaZemi değil zammı* sure
00 Yorumla
+1 yılzammı sureler olmasın o
00 YorumlaŞart değil ama öğrenip okusan daha iyi olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvet, farklısı iyidir.
00 YorumlaNe biliyorsan onu oku.
00 Yorumlatabikide değil ezeberine ne gelirse oku
00 YorumlaDiğer konusunda 335 cevap paylaştı. aferin kız sana
10 Yorumla
+1 yılFarketmez sorun değil
00 Yorumlasor bacım
05 Yorumla
Soran+1 yılAynen bendw ole yapyorum o zammi sureleri okuyorum ama bildgm daha var duzeni koycam onlari okumaya baslayacam ALLAHİN izniyle
Soran+1 yılFil suresi yani elemterekeyfeyi sadece vitir namazinda kiliyorum yani eskiden yapmis oldgum bir duzende gidyorum onu iyice herseyi ogrenip yenden baslycam
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafana göre takıl
00 Yorumla
+1 yılDiyanete sor
00 Yorumla
Devamını Gör(24)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?