Abim yakın bir zamanda evleniyor. Evlendikten birkaç ay sonra annemin üzerine tapuyu geçirmesi gerekli, resmî olarak eşinin imzası falan gerekli olur mu sizce acaba
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Abim yakın bir zamanda evleniyor. Evlendikten birkaç ay sonra annemin üzerine tapuyu geçirmesi gerekli, resmî olarak eşinin imzası falan gerekli olur mu sizce acaba
Cevap
4Cevap
Evin üzerinde herhangi bir ipotek şerh var mı ya da abinin eşi eve hissedar mı bunlar biraz tartışmalı konular bu arada abinin evi annene devretmesi Bu evin yarın bir gün eşi tarafından dokunulmaz olarak olacağı anlamına gelmez ki bunlar tartışmalı ve uzun konular ilk soru ev neden abinin üstünde ikinci soru evlendikten sonra neden devredecek bence bunları düşünmek daha önemli
Evin tapusu şu an sadece abimde maddi sebeplerden dolayı birkaç ay sonraya erteledik ama o zaman da o evlenmiş oluyor şu an Abim bekar yani evlenmeden önce olan bir tapu bu
Peki gelin bu muhabbetleri bu olayları biliyor mu
Kadın evin üzerine aile konut şerhi koydurursa satılmaz
Evet tabii ki de hepsini biliyor ki kızın ailesi de biliyor
Hatta daha sonra mahkemeye başvurup satışı bile iptal ettirebilir
Ama bu abimin evlenmeden önceki mal varlığı ne alaka sonuç şehri falan dediğin konu
Bu evde şu an kim oturuyor sesime oturuyorsunuz ağabeyin mi oturacak
İstersen yazabilirsin özelden
Abim bizden taşınacak biz hala oturmaya devam edeceğiz ama tapu abimin üzerine olacak
Bu arada o şehri değil şerh o evde izinsiz satış yapılamaz ibaresi koydurmak
Şimdi bu ev miras mı kaldı babadan falan yoksa abin kendisi mi satın aldı
Hayır gerekli olmaz evlilikten önce edinilen mallar abine aittir
Ama mesela tapuyu annemin üzerine geçirmek istese eşi de hak talebinde bulunabiliyor mu ya da eşten izin gerekli mi
Peki boşanma aşamasında böyle bir şey mümkün mü yani imza gerekli mi değil mi
Sanmıyorum çünkü evlenmeden önce elde edilmiş bir mâl ama avukata danışmak daha mantıklı tâbi.
sen hasta mısın? nası eş imzası gereksin? evlilik öncesi her şey bireysel
Eş imzası gerekmez
Yani şöyle düşündüm eşten mal kaçırma gibi sayılır mı onun imzası rızası gerekli mi ki şu an abim evli değil ve tapu abimin üzerine yani evlenmeden önce edinilmiş bir mal var orta
Hayr eşten önce alınan mal o
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Evlilik birliğinde tapu devri hassas bir hukuki konu ⚖️ Eğer o ev aile konutu olarak kullanılıyorsa, yani abin ve eşi orada birlikte yaşayacaklarsa, tapu abinin üzerine olsa bile eşinin açık rızası ve imzası gerekir 🏠 Akılcı ve huzurlu bir süreç için bunu baştan eşiyle açıkça konuşması en sağlıklısı 🧠 Bu arada DM bakmıyoruz, merak ettiğin detaylar varsa sohbet için profildeki chat özelliğine bekleriz ✨