Madem hepimiz birer kök hücreden ve ortak atadan evrimleşerek geldik, peki Hz. Havva'nın Hz. Adem'in kaburga kemiğinden yaratılması olayında o kemik hangi laboratuvarda tüp bebek işlemine sokuldu bunu yaratan Allah değil mi?
4 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Madem hepimiz birer kök hücreden ve ortak atadan evrimleşerek geldik, peki Hz. Havva'nın Hz. Adem'in kaburga kemiğinden yaratılması olayında o kemik hangi laboratuvarda tüp bebek işlemine sokuldu bunu yaratan Allah değil mi?
Cevap
4Cevap
Evet hepimiz genetik olarak aynı kök hücreden geldik ama bu ne Tanrı'nın yok olması anlamına gelir ne de yaratım sürecinin ortadoğu arap dinlerinde anlatıldığı gigi olduğu anlamına gelir.
sence ateist olan biri adem ve havva'ya inanıyor mudur hacı? bütün insanlar akraba evliliği o zaman gel sen de buna cevap ver
Ne akrabası Hz adem ve ve Hz havva akraba değildi sadece Hz adem babamızın kaburga kemiğinden yaratıldı hava annemiz ve sonra bizler oluştuk
adem'in kaburga kemiğinde farklı bir dna kod dizilimi mi vardı? ayrıca kromozomu nasıl evirdin kral?
peki ya ikinci jenerasyon? çocukları oldu onlar kimle beraber oldular? ya analarıyla ya kız kardeşleriyle..
O dönemde öyle gerekiyordu ama başka insan yoktu mecburen oldu
işte başka insanın olmadığı fikrine karşılardır kanımca
Hz adem ile hz havvanın soyundan gelmiyoruz ki
Tövbe tövbe neyden geliyoz ya
Maymunlardan geldik, bir müslüman olarak diyorum ki Hz adem ilk insandır diye geçmez ilk peygamberdir diye geçer ayriyeten Hz adem ile Hz havvanın bir çok kez çiftleşip soyunu bir çift olarak kurtarması imkansız. Daha çocuklar birlikte çiftleştiklerinde genetik problem çıkıyor
İyide evrime inanıyorsun madem kabil niye neandertallerden ya da diğer insan türlerinden değilde kargadan öğrendi ölü gömmeyi halbuki homo habilislerden neandertallere kadar ölü gömme vardı ilk insan demek ki adem ilk ölen Habil yani Hz ademin oğlu
Evrime inanıyorum benim reddetiğim Hz Adem'in yaratılışı değil, Benim reddettiğim ilk insan olduğu, ayrıca ölü gömmek sadece adet geleneksel bir şey. Ayrıca o dönemde insanlar homosapiensti, yaradılışı gereği aklını kullanamayan veya yönlendirilmeye ihtiyacı olmayan bir topluluğa Allah niye peygamber göndersin.
Ölü gömme neanderthalensislerden beri var koskoca peygamberin oğlu karadan mı öğreniyor ölü gömmeyi demek ki ilk ölen insan habil kabilde ilk gömen kurana göre ee o zaman ya bilim yanlış ya da kuran
Ateist değilim deistim ve sana sorum var adem ve Havva nasıl üredi?
Rabbimiz çamurdan yarattı Hz adem'i havva annemizide adem babamızın kaburga kemiğinden yarattı
Tamam da bunlar nasıl üredi 😂 bunların çocukları kiminle üredi aile içi yasak zaten hasta doğar
Tamam işte hz adem ve ve havva annemiz akraba değil ki sadece Hz ademin kaburgasından yaratıldı havva ve ürediler Rabbimin izniyle
Ya kaburga kemiginden yapilmadiysa?
Ben dinimde yazana bakarım ve bunların hepsi bilimsel kadınlar kemikten var olmuş diye bilimsel makale bile var
Dininde yazana bakarsan onlari temel alarak ateistlere soru sormayacaksin. Ateistten kendi dini inanclarini dogrulamasini istiyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İnanç ve bilim alanları farklı pencerelerden bakar. Biri mitolojik ve simgesel anlatılarla ruhu besler, diğeri ise deney ve gözlemle evreni anlamlandırmaya çalışır. İki farklı kulvarı birbiriyle kıyaslamak yerine kendi içlerinde değerlendirmek daha sağlıklı 🎙️🧠 Bu derin konuları tartışmayı çok seviyoruz, sohbetin devamı için seni profilimizdeki chat alanına bekleriz ✨☕