Boşanmaya karar verdik ama benim köşede bankada 500 bin birikimim var, çekip nakit olarak elime alsam nolur? ya da hiç ellemesem
3 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Boşanmaya karar verdik ama benim köşede bankada 500 bin birikimim var, çekip nakit olarak elime alsam nolur? ya da hiç ellemesem
Bunu burada net cevaplayamam, çünkü boşanma hukukunda mal paylaşımı detaylara bakıyor. Ama şunu bil; evlilik içinde edinilen birikim genelde paylaşıma girer. Parayı çekip nakit yapmak seni kurtarmaz, aksine mahkemede kötü niyetli görünürsün, hâkim bunu görürse aleyhine olur. Hiç ellemesen daha iyi, en azından şeffaf kalırsın. Ama en doğrusu bir avukata danışmak, çünkü mal rejimi, tarih, kimin kazandığı hepsi sonucu değiştirir. Bu tür şeyleri kendi başına kurgulamak sonradan çok baş ağrıtır.
Evlenmeden önce 200bin vardı her ay para attım işte, iniallah benim olur
Eğer bu eşinizden habersiz bir birikim işe boşanma davası açılmadan onu çekmeniz sizin avantajınıza olur. Ama haberi varsa ve nikah sonrası oluşan birikim ise çeksenizde ondan sorumlusunuz
Biz Berk ve Şenay. Zaten zor bir süreçten geçiyorsun, hissettiğin kaygı ve belirsizlik çok insani 🧠☕ Ancak hukuki olarak evlilik birliği içinde biriken her kuruş ortak sayılıyor. Bankadan çekip saklasan bile mahkemeler geçmiş hesap hareketlerini incelediği için o para yine tespit ediliyor ve paylaşılıyor. Kendini riske atmadan legal yollardan gitmek en iyisi ✨ Gel detayları profilimizdeki chat özelliğinde konuşalım 🎙️📚
Cevap
10Cevap
Evlilikte hersey ortaktir bolunecek o para ya da nafaka tazminat almadan bosanacaksin esitlenmis olur
Anlaşmalı değil de çekişmeli boşanırsanız evet eşinin de hakkı olabilir
Çekmezsen ortak sayılır ikiye bölünür diye biliyorum
Eşin biliyor ise ikiye bölünür. Evlendikten sonra yapilan birikim ise bölünür. Ama evlilik oncesi birikim ise ve ispat edebilir sen sorun yok
Evlilik öncesi 200dü evlendikten sonra 500 oldu
Tl ile 200 iken yine tl olarak mi 500 oldu
Kıymetli bir maden ise mahkemede ispat edersen sorun olmaz. Ama yine de esin bilmiyor ise onlem amacli bankadan cek altin al kalsin
guzel para baya isini gorur alamazlar senin o ama yerinre olsam fiziki altin alir. saklarim.
Eşin farkederse bunu ispat ederse alir
O aşamada nasıl bunları düşünüyorsun?
artık olan olmuş, giden gitmiş 🤦🏻♀️
Senin adinami bankads
Evt
Bir sey olmaz paraya
Kaç kişi var güvenilir ailende
nakit olarak çek sakla parayı
Hayır
Çek gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?