Bazı insanlar Allah'ın varlığına kesinlikle inanmıyor, ölümden sonra hesap yok diyor sorgu yok diyor. Bunun sebebi nedir?
3 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı insanlar Allah'ın varlığına kesinlikle inanmıyor, ölümden sonra hesap yok diyor sorgu yok diyor. Bunun sebebi nedir?
Cevap
7Cevap
İnanmayan insanların mantığı bana mantıksız geliyor. Dünya bir yerde başlamış olmalı. İlk insandan tut ilk hayvanlara. Bunlar kendiliğinden gelmez. Gezegenler yok olabiliyor mesela. Dünya da yok olacak. Yok olduğunda insan kalmayacak. İnsan ruhu diye bir şey var. Bir şeyleri hissedebiliyor o ruh. Öldüğünde bir yere gideceksin. Ölü insanların ruhu da hisseder, duyar seni.
Bunu çok dürüst şekilde yazıyorum 6 ay önce cuma gecesi ölümden döndüm ölmek üzereyken Allahı gördüm.. ölmek üzeresin dedi cennet kapısı açıldı kapıdan içeri girince uyudum rüya gördüm sonra geri döndüm
Ölmek üzereydim ruhum çıkıyordu Allah benimle konuştu cennete gel dedi ölmek istemiyorum dedim ruhum çıktı cennete gidince bilincim kapandı uyudum sabah uykudan uyandım.
8 kez peş peşe kulağıma doğa ve müzik sesi gelmişti ölmek üzereyim o sesi yine duydum. Gökyüzünde genç kıza sarıldım zamanın gelmedi dedi geri döndüm
Geçmiş olsun. Öteki tarafa gidip gelenlerin böyle şeyler yaşadığını duymuştum. Bir de ölüme yaklaşan insanlar ölülerle uğraşır, ölü ruhlar da onlarla.
Ne kullanıyorsun bende istiyorum skdksksks
Zekâmı kullanıyorum. Ha bir de tanık olduklarıma dayanarak anlatıyorum.
25 Nisan cumartesi sabah olacaktı cuma gecesi evde hiç daha önceden tatmadığım duyguyu hissettim
Karanlıkta yatıyorum kulağıma 8 kez peş peşe doğa ve müzik sesi geldi biraz da olsa kendimi bu dünyaya ait olmadığımı anladım yaşamak istemiştim ölmek üzere olduğumu hissettim. gece saat 3 gibi soba söndü yatakta sol tarafta uzandım gözlerimi kapattım kapalı olmasına rağmen etrafı görüyordum sol kolum ve parmaklarım hareket ediyordu ruhum çıktı bedenden çıktım kanatları olan melek ayağıma ve boğazıma dokununca bir saniye de ruhum yukarı doğru çıktı öte alem vardı cennet kapısı duruyordu Allah yazısını gördüm cennet kapısına geçtim o an zihnim ve bilincim kapandı. Gökyüzünde havada uçtum genç kız ' zamanın gelmedi ' dedi ona sarıldım geri döndüm
Yatakta sol tarafta uzandım ; bedenim yatıyordu ruhum çıkmıştı
Sol kolum hareket etti sağ kolumda hareket etti yukarı süzüldüm
Birden bire uykuya daldım oteldeyim üzerimde beyaz bluz vardı bedenim ve ruhum birleşti.. aynadan kendime baktım sonra dışarı çıktım koşmaya başlayınca gökyüzüne yükseldim hiç tanımadığım genç kız ' zamanın dolmadı ' dedi sarıldım sonra gözlerimi açtım evdeydim
Hasta mıydın? Astral seyahatte olabilir.
Evrenin bir yerde başladığı zaten inançla bir ilgisi yok. İlk insanların ve hayvanların nereden geldiği zaten artık evrim ile açıklanabiliyor. Evrimin teori denildiğine bakma, Evrimin büyük bir kısmı kanıtlanmış fakat ufak bir kısmı hala gizemde kaldığı için teori denilmek zorunda kalıyor. İnsan ruhunun varlığını sadece hissetmek ile kanıtlayamazsın. İnsanın hissettikleri beyin dalgaları sayesinde takip edilebiliyor. Senin mutluluk dediğin şeyi mikroskobik seviyede bir hormon molekülü olarak görebilirsin. Günün sonunda nasıl bu şeyleri İslama bağladığını anlayamadım. Bu konu hakkında konuşmak isterim.
İslam'a bağlamadım. Bir dine de bağlamadım. İlk insanlar değil, ilk insan ve hayvanın nasıl oluştuğu önemli. Evet, duygular beyinle bağlantılı olsa da, ruh beyinden bağımsız bir varlıktır. Organ olsa da olmasa da oradadır. 3. göz, kalp gözü, 6. his diyerek açıklamaya çalışırlar. Ruhları kullanmayı becerebilen insanlar bu dünya da kahin, büyücü, şifacı olmuştur.
İlk insan ve hayvan diye bir tabir oluşturamazsınız çünkü insan kavramından beklediğiniz tam olarak nedir? Çünkü ne evrim ne de başkası "ilk" diye bir şey veremez. İnsan sıfırdan yaratılmadı milyonlarca yıl önce afrikadaki kendi primat ırkından ayrılıp bipedalizm yani dik yürüyüş şeklini seçip alet edevat ile zekasını kullanmaya zorladıkca gelistire gelistire şuanki biz olan homosaphiense evrilmiştir zamanla, insanların ve hayvanların oluşmasını "ilk" diye yorumlayamayız çünkü bunlar bir süreçtir. Ruhu beyinden bağımsız bir varlık olarak alamazsın. Uzay Zamanda herhangi bir hacim ve kütle kaplamazlar var olsalar bile. Kurduğun cümle bile saçma Beyinle bağlantılı ama beyinden bağımsız bir şey nasil olsun acaba? 3. göz 6. his olaylarına hiç girişmiyorum. Bu şeyler metafiziksel şeylerdir. Kimse bir şey diyemez bunlar hakkında tamamen kişinin inanmasına kalmış. Fakat ilk insan ve hayvanların nasıl oluştuğunu yaklaşık bi 30-40 dakikalık evrim belgeseliyle anlayabilirsin <3
Belgesel, evrimden kastın Neanderthal falan mı 🤪? Kendinde diyorsun "alet edevat ile zekasını kullanmaya zorladıkca gelistire gelistire şuanki biz olan homosaphiense evrilmiştir zamanla"
İnsan denilen canlının bir başlangıç seviyesi var, bir sonu da olacak. İnsanlar hatta kendi kendine dünyayı mahvederek getirecek bu sonu. Bunu diyerek aslında kendi kendini yalanladın "İnsan sıfırdan yaratılmadı". Hiçbir şeyi olmayan insanlar gelişti, yarattı. Cehaletten teknoloji devrine ulaştı ama insan sıfırdan yaratılmadı, öyle mi? Her şeyi bilime cart curt bağlayacaksan, kara deliğin dünyayı yuttuğunda insanların yok olacağını bilmelisin 🤪. Dinlerin kıyamet dedikleri şey bu.
Çünkü mantık çerçevesinde düşününce Allah yok sonucu çıkıyor. Naplim şimdi var mı diyelim olmayan şeye
İnanç kalpten gelir. İnsanın içinden inanmak geliyorsa inanır, gelmiyorsa inanmaz. Ölümden sonra hesap olacağını bilerek Allah'ın kurallar çerçevesine uysak sizce bu iman sevgisinden mi olur yoksa korkudan mı?
Herkesin kendi inancı bu kadar kafaya takmayın
konu tartısmaya acık ya
Allah vardır, müslümanlar hisseder
Var tabi , yağmur yagdıran kim. Bunu düşünmüyolarmı 🤣 iki gün su içme ölürsün
kafir işte ölünce görür neticeyi
olum siz niye her sizden olmayana saçma sapan laf atıyorsunuz
@arthurrmorgann sanane lan kafir
biliyorum canım buncaterane kendi kendine olmaz fizikle tanımlayamayan ve ortağıda olmayan bir mutlak varlığın olduğu aşikar. yolladığı kitaba peygambere uyup paçayı kurtaracaksın
o zaman seni Allah için seviyoruz
kuran oku manasını ve üzerinde düşün emredilenleri de yap hakkını verirsen bunun bilmediklerini de sana öğretir
sen bu akılla boş ver bunları
Allah var dağılın
Bunun kesin net cevabını burada bulamazsın
Kişinin kendisi
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İnsan zihni, varoluşun o büyük gizemine yaklaşırken kendi deneyimlerinden ve rasyonel arayışlarından beslenir 🧠✨ Kimimiz için evrenin düzeni kesin bir yaratıcıya işaret ederken, kimimiz sadece somut verilere dayanarak anlam arar 📚 Soyut kavramlara yüklediğimiz anlamlar ve yetiştirilme tarzımız bu bakışı şekillendirir. Bu derin varoluşsal farklılıkları anlamak büyük bir empati gerektiriyor ☕ Profilimizdeki chat alanından sohbetimize katılabilirsin 🎙️