7 gü

Evlilik vaadiyle dolandırıldım, ortak çocuğum var; hangi haklara sahibim?

9 yıl önce biri ile 7 8 aylık bir ilişkim oldu bir şekilde anlaşamadık dost arkadaş olarak yolları ayırdık sonra o evlendi biz yılda belki bi belki iki kez görüşüp konuşup dertleşip fikir alışverişi yapıp sohbeti sonlandırıyorduk ama kesinlikle aramızda bir birliktelik ya da sevgili olmak gibi bir durum söz konusu olmadı onun evliliği 7 yıl sürdü iki çocuğu oldu ve ayrılma kararı aldılar eşiyle bu süreçte beni yine arayıp fikir almak istiyordu ben de tepkisiz kalıyordum boşan iki çocuğun var yapma yuvanı yıkma diyordum bana tepki gösteriyordu boşan demeyi de ben kendime bir kadın ve insan olarak yakıştıramıyordum konuşmayı kestim aradan 4 5 ay geçti benim arabanın teybi bozuldu o da bu işlerden anlar diye onu aradım halletti işimi ve konuşmaya başladık yine dostane bir şekilde bir gün şakalaşırken benimle sahte evlilik yap çünkü ben ailemin evinden ya evlenip ya da ölüp çıkabilirim demiş bulundum sonra o kişi sürekli etrafımda dönüp durmaya başladı her anımda o vardı bir tek onunla konuşuyordum herkesle bağımı kesti çünkü ondan fırsat bulup kimseyle konuşamıyordum vaktim olmuyordu gerçekten öyle etti böyle etti ailesini gönderdi beni istemeye bu süreçte boşanma davası devam ediyordu ailem karşı çıktı benim de biraz gönlüm akmıştı ona beni bir şekilde kaçmaya ikna etti kaçtım tedavisiz çocuğum olmaz merak etme dedi annesi de bunu destekledi inandım ilk aydan hamile kaldım hamile kaldıktan 1 ay sonra bunun madde kullandığını ve sattığını öğrendim evi terk ettim geldi aynı gün aldı beni eve götürdü bırakacam yapmayacam diye sonra yine devam etti ben yine terk ettim evi bu arada ona kaçtıktan 2 ay sonra boşanması gerçekleşti ama bana nikah kıymaya yanaşmadı bunun için de dönüştüm terk ettim yine geldi bir şekilde aldı götürdü eve yine aynı pis işler ve nikah yapmaması yüzünden kavgalar dövüşler derken bebeğim doğdu kendisi bu süre içerisinde bana kredi çek evi satalım araba alıp satayım borcunu kapatırız hemen gibi baskılar yapıyordu nikah yaparız falan diye ben de nikah yapacak umuduyla bütün kredi haklarımı kullandım kredi kartlarından altınlar aldık bunun hesabına gönderdim çekilen paraları evini sattı yeni ev aldık evin içini tadilat yaptırdı bütün parayı evin içine harcadı hâlâ borçlarının olduğunu söyledi bileziklerini bozdurdu baktım hâlâ nikah yapmıyor kavgalar gürültüler babamın evine geldim o ise kendine hemen başka bir kadın bulup eve oturttu benim iki çocuğum var biri ilk evliliğimden 16 yaşında lise öğrencisi biri de onunla ortak çocuğumuz 2 yaşında çok çaresiz kaldım hiçbir hak talep edemiyorum ne yapmam lazım

Evlilik vaadiyle dolandırıldım, ortak çocuğum var; hangi haklara sahibim?