Tek eşliyim ama hiv pozitif çıktım, aldatan eşimden boşanırken tazminat alabilir miyim?

Ben biraz sağlık konusunda takıntılıyım. Eşimin beni aldattığını fark edince ilk işim kanıtlamaya koyulmak değil hastaneye gitmek oldu ve maalesef hiv pozitif çıktım. Bununla alakalı herhangi bir ceza almasını sağlayabilir miyim? İnternette araştırma yapıyorum sonuçlar çıktığından beri ama bir şey bulamadım. Tazminatı lafın gelişi söyledim yoksa keşke hapse girse. Pis sorumsuz. Bu arada beni aldattığını zaten kanıtlayıp boşanacağım bilmiyor gibi davranıyorum. Kendisi hiv pozitif olduğunu biliyor mu onu da bilmiyorum? E nabızından görebilir miyim bir test yaptırmış mu vs?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar yaşayan olur mu böyle bir şey bilmem umarım olmaz ama avukat ile görüştüm bugün. Zaten aldattığına dair de video var. Mahkeme kararı ile hiv testi yaptırınca eşim ve pozitif çıkarsa tazminat alabiliyormuşum. Benzer sorun yaşayan olursa bilsin. Hepinize iyi geceler.
Tek eşliyim ama hiv pozitif çıktım, aldatan eşimden boşanırken tazminat alabilir miyim?