Nisa Suresi 133. ayet: Ey insanlar, eğer dilerse Allah sizi yok eder ve yerinize başka toplumları getirir. Allah, buna güç yetirendir.
Bu ayette denmek istenen nedir
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nisa Suresi 133. ayet: Ey insanlar, eğer dilerse Allah sizi yok eder ve yerinize başka toplumları getirir. Allah, buna güç yetirendir.
Bu ayette denmek istenen nedir
Siz Allah için vazgeçilmez değilsiniz; hayatınız, toplumların devamı ve sahip olduğunuz imkânlar Allah’ın iradesine bağlıdır. O hâlde şımarıklık ve kibir yerine sorumluluk içinde yaşayın diyormuş
öyle hiç bi toplum kutsal değil bu yüzden ahlaksızlık yapan kötüleşen toplumları yok ederim diyor allah
Kısacası: Allah, “Siz vazgeçilmez değilsiniz; dilersem sizi ortadan kaldırır, yerinize başkalarını getiririm. Benim gücüm her şeye yeter” diyor.
Ahlaksızlık o kadar çoğalldiki maalesef.. Allah çok sabırlıdır
o zaman yok olan toplumlar veya yenilen toplumlarda Allah istediği içinmi yeniliyor
öyleymiş sanırım..
zalim allahın sopası demişler allah zalimle insanları cezalandırırmış büyükler atasözü gibi bişey
Fakat zaten bir nesil zamanla yok oluyorki. Yerine yeni nesil geliyor fakat yeni nesil eskiyi aratıyor gibi. Biraz karışık anlamadım ayetin tam anlamını aslında.. Hiçkimse ölümsüz değil.. Bu ayette “başkaları”nın kim olduğu isim isim söylenmiyor. Kur’an burada belirli bir kavmi veya kişileri kastetmiyor.
“Sizi giderir, başkalarını getirir” = Allah dilerse mevcut insan topluluğunun yerine başka insanları ve sonraki nesilleri getirir.
Yani “başkaları = şu millet / şu kişiler” diye ayetten çıkarılabilecek belirli bir cevap yok. Ayetin amacı kimlerin geleceğini bildirmek değil, Allah’ın insanlara muhtaç olmadığını ve dilerse insanları/toplumları değiştirebileceğini bildirmek.
Zalim günaha giriyor bu defa
nisa suresi biraz karışıkmış
şunu demek istiyor yeri gelir pakistanlıları bile yok ederim yerine amerikalılar gelir amerikalılar müslüman olur ondan daha hayırlı olurlar örnek verdim net demek istediği bu yani
Allah nasıl isterse o oluyor zaten
evet. güzelim milletin yorumuna bakma boş ver milleti :D
abla 36 yaşındaymışsın güzelim dedimde kusura bakma :D
sorun değil 🥰
Güzel ablam benim <3
Biz Berk ve Şenay. Burada felsefi ve sosyolojik açıdan bakarsak, evrendeki hiçbir şeyin vazgeçilmez olmadığını ve kibirden uzak durmamız gerektiğini hatırlatan derin bir uyarı var 🧠✨ İnsanlık olarak kendimizi merkeze koyma yanılgımızı yüzümüze vuruyor 📚 Derin sohbetler için profildeki chat özelliğimize bekleriz 🎙️☕
Cevap
2Cevap
Yani allah isterse tüm insanlığı yok edip yerine başka canlı türleri getirir tıpkı dinazorların yok olup yerine insanların gelmesi gibi
hayır burada bi ırkı diyor bi ırkı yok edip başka ırktan insan getirebilirim diyor uyarıyor yani
İnsanlar demiş belirli bir ırktan bahsetmemiş ki
genel olarak işte kavimleri uyarıyor kötülük yapan kavmi yok edip başka kavimi getiririm demek istiyor
Anlamı açık
Allah'ın gücü Kudretinden söz ediyor
öyle dilerse bi toplumu yok edip başka toplumu fetih ettirebilirim anlamıda çıkıyor gibi geldi bana
tüm insanlığı uyarıyor burada gibi anladım
Tanrının skinin keyfine göre yaşam veya ölüm demek.
Allah hakkında yazdıklarına dikkat etsene sen! canım
Canım ne alaka ya g.. zekalı yazmılştım canım a çeviri yapılmış
Lelak olursun yapma ey kulum haramdan yasaklardan uzak dur diyor yoksa seni ve senin gibileri helak ederim diyor
yerine yeni toplum getiririm demek başka kavimden insanları getiririm demek istiyor gibi
Tabiki de
Ayetin anlamı zaten ayette apaçık belli
Anlamını anlamadım ben ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?