22 sa

Erkekler de toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında kadınsı giyinip örtünebilir mi?

Bunu İslami olarak söylemiyorum, görünüm olarak isteyen erkekler de örtünmeli bence. Madem dünyada toplumsal cinsiyet eşitliği ve özgür irade ile insan hakları sözleşmeleri var. Laiklik, cumhuriyet rejimleri ve kıyafet özgürlüğü var. O zaman isteyen erkekler de isterse kadınsı şekilde de olabilir, örtünebilir diye düşünüyorum. Hatta isteyen etek de giyer, kimse karışamaz tabii. Herkes sizin inandığınız Müslümanlık dinine mensup değil, 8 milyar insan var ve 85 milyonun yaşadığı karma bir toplumsunuz yani. Yahudi de var, ateist de, Hristiyan da var. Ve bi kadın isterse mini etek giyer, ona da laf edemezsiniz. Erkekler kadınlara, kadınlar da erkeklerin ne giydiğine ve hangi cinsiyetin kıyafetini anımsatsa da buna karışamaz arkadaşlar. Yıl 2027'ye gelecek, hâlâ soğan ekmek, başörtüsü, ahlak konuşuyoruz, elin ülkeleri yapay zekâ ve bilimle hızla ilerlerken biz de beyin göçü veriyoruz tabii. Konuyu eğdim büktüm ama toplum olarak kafamızı kumdan çıkarmamız lazım.
Erkekler de toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında kadınsı giyinip örtünebilir mi?