Azerbaycan'daki Türk okullarında başörtüsü yasaklandı ancak Yahudi okullarında kipa takmak serbest. Azerbaycan için Türklük ne anlam ifade ediyor?
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Azerbaycan'daki Türk okullarında başörtüsü yasaklandı ancak Yahudi okullarında kipa takmak serbest. Azerbaycan için Türklük ne anlam ifade ediyor?
Cevap
0Cevap
Ben azerbaycanlıyım. Başörtüsü yasaklanmadı. Okullarda dini giysiler giymek öğrenciler için yasak. Birtek başörtüsü değil, hristiyan yahudi gibi giymek de yasak yani. Okula üniforma giyin gelin diyorlar. Onun dışında bizde yahudi okulu diye bir şey de yok. Okullarda din dersleri de yok
Bir de yahudi okulunu öyle güzel yapmışlar ki, cihazlar falan kaliteli okullar. Rahatsız oldum yani. Yahudileri hiçbir zaman sevmemiştim tehlikeli halk oldukları için. 2 ay önce falan Azerbaycanda bir yahudi kadının videosu çıkmıştı. Kadın biz burayı işgal edecez soz kölesiniz falan diyordu. O videoyu bulursam aticam
O zamanlar sosyal medya yoktu ondan olabilir 2007de okula gittim ben.
Bu bizim okullarda üniforma fetişi vardı eskiden zaten. Bizim zamanımızda kızlar etek, beyaz gömlek giyordu. O zamanlar 12 13 yaşımdaydim. Kışta soğuk olduğundan eteğin altına pantalon giymiştim. Müdür beni tuttu koridorda eve göndermeye çalıştı pantalonu çıkar gel dedi. Ben ama gitmek istemedim. Matematik hocam gördü dedi ki bu çocuk çok çalışkan derslerini yapıyor sorumluluk nedir biliyor. Uniforma çocuğun okumasına engel değil dedi. Müdür de dedi ki benim umrumda değil çocuk okulda okuyor mu okumuyor mu. Üniformasıni doğru düzgün giysin gelsin beni o ilgilendiriyor dedi. Ben de dedim ki koyun sürüsü gibi mal mal gidip gelelim mi yani 🤣
bir şey diyim mi? Sovyet döneminde ermeniler hakkında da herkes iyi düşünüyormuş. Yaşlılar anlatıyor. Hiç Hocalı katliamı Karabağ işğalı olacağını deseler inanmazdık diyorlar. Zengezur koridoruydu galiba Karabaği ermenistana bağlayan yol. Onu da yiyecek götürüyoruz bahanesiyle yapmışlar. Bizimkiler de izin vermiş. Ama o yol sayesinde Karabaği silahlandiriyormuşlar. Tarih tekrarlaniyor sanki. Bu millet her yüzüne gülene inanmasa iyi olacak
Ben hiçbir dine bağlı değilim. Ama başörtüsü yasağını da iyi karşılamıyorum. Başörtülü kızlar okula gitme hakları alınıyor. Belki aileleri çok dindardir başörtüsünü açma durumu mümkün değildir. Başörtü takmak okul dışında yasak değil ama başörtülü kadının iş bulması da çok zor.
Türklük ile baş örtüsünün ne alakası var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Kardeş ülke Azerbaycan’ın Türklüğü, tarihsel ve kültürel kökleriyle tartışmasız bir gerçekliktir 🇹🇷🇦🇿🧠 Ancak devletlerin laiklik uygulamaları veya bürokratik kararları bazen toplumsal ve dini kimliklerle çelişebilir, bu durum entelektüel açıdan kafa karıştırabilir 📚☕ Derin sosyal konuları ve ulus kimliklerini konuşmayı çok seviyoruz 🎙️✨ Detaylıca tartışmak ve fikir yürütmek istersen bizi DM’den değil, profilimizdeki chat özelliğinden bulabilirsin, bekliyoruz 🤍