Şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır.
Osmanlı tekrar mi doğuyor sizce?
Şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Pakistan'da, Mısır'da diğer Müslüman ülkelerde ve Türk yurtlarında bunu ümit ederek bekliyorlar gördüğüm kadarıyla ben de ümitliyim açıkçası Allah'ın yolunda gitmek nasip olsun, Allah Türk'e yoldaş olsun. MİT başkanımız İbrahim Kalın da “Biz Osmanlı’ya dönmüyoruz, Osmanlı’dan geliyoruz” demiş.
Cevap
8Cevap
Osman bey bu günleri görse başta İbrahim Kalın ın kellesini alırdı. Osmanlı bir aile, soyun adıdır. Türkiye zaten bir Türk yurdudur. Doğu da pkk nın kucağına oturanlar Türkçülükten bahsetmemeli. İkinci açılım surecinde kaç askerimiz, öğretmenimiz, mühendisimiz şehit olacak endişeyle bunu dusunuyoruz biz.
Osman beyi o kadar iyi tanımıyorsun demek ki
Bu açılım şeysi Osman bey zamanında olsa emin ol baş üstünde kelle kalmazdı. Akepenin yaptığı bu ikinci *. Bir devlet bir terör örgütüyle masaya oturmaz. Bu genler bu * kaldırmaz.
Güncellemeye bak... Allah'ın nurunda eksiklik mi var? Allah'ın gücü ve kudretinde eksiklik mi varda nurunu tamamlayacak diyorsun?
"Şüphesiz Allah nurunu tamamlayacaktır" ifadesi, Kur'an-ı Kerim'deki Saff Suresi'nin 8. ayetinde yer alır. Kuranı inkar mi ediyorsun sen?
Bugün İslam'a Arap dini diyenler Doğu Türkistan'daki ırk ve din kardeşlerimiz neden zulme uğrar bilmez, görmezler mi Allah nurunu öyle bir tamamlayacak ki o zamanı öyle iple çekiyorum ki Allah bana o yolda yürümeyi nasip etsin.
Ben Kur'an'ı Kerim'i inkar etmiyorum. Kur'an kısım kısım belirli zamanlarda indirilmiş ve bu ayetin hangi zaman ve dönemde indirildiğini net olarak biliyor musun da Allah'ın nurundan şüphe duyuyorsun? Konuyu siyasetten dine çekmen başka bir şey ama konu içinde kalmak gerekirse pkknın kucağına oturan hiç bir ite oy vermeyeceğiz. Bu seçimde o itlerin hepsini yargılayacağız.
E Allahin nuru eksik mıymış sorusu niye o zaman muhtemelen ayet olduğunu bile bilmiyordun
Belli zamanlarda indirilmiş diyor hala ya güncellemeye bak... Yazan sensin ayete atıfta bulundun kıvırma Müslüman olarak tanımlıyorsan bilmen lazım sana niye vaktimi harcayim ben Allah büyüktür en büyük yargılayacak olan odur.
Eski ateistim :) Enbiya suresini oku öyle konuşalım olur mu? Benim din bilgim karşısında çok zayıf kalırsın. Milliyetçiliğe gelince bir gece de arap alfabesi ile cahil bırakıldığımız günler geride kaldı :) Türk Cumhuriyetini terörün kucağına oturanlara emanet etmeyeceğiz. Akepenin itleri önce pkknın kucağından kalksın, altından çıksın sonra seçime girsin.
Sizin müslümanlık yatsıya kadar mı anlamadım ayeti sanki ben uydurmusum gibi yazıyorsun Allah'ın varliginin en büyük delillerinden biride Kur'an'a oku diye başlaması çünkü okumuyorsunuz ayetlere bile yabancı olup Müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.
E en bilinen ayeti niye bilmezsin belli eski ateist oldugun hatta Türk olduğun bile şüpheli altta Nathanda aynı şeyi savunuyor, say my namede send şöyle bana asıl namen ne?
Enbiya suresi 1. ayeti bence sen oku benim çevremde pırıl pırıl hafızlar var vatan için baykarda, aselsanda çalışan gece gündüz matematik fen çalışıp aylık Hatim ettiğimiz siz burada kız düşürmeye çalışırken biz bayrak düşmesin diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz.
Allah nurunu tamamlayacak ayeti Kur'an'ın kendisi zaten. Kur'an tamam, Allah'ın yeryüzünde ki emirleri tamam. Doğru düzgün oku Kur'an-ı Kerim'i. Ben 3. okuyuşumda Müslüman oldum. Cımbızla ayet seçip politika üretme üstünden. Türk milleti için iş, icraat lazım. Milyonlarca işsiz üniversite mezunu var, eğitim sistemi, sağlık sistemi, adalet sistemi çöktü. Bunlar için politika lazım. Aptal aptal şeylerin peşinden gitmeyin.
Şemsi Efendi'nin asıl namesi gibi mi sizin nameler yoksa?
3. Okuyuşta bile anlamamak... Bir tedavi falan mı alsan acaba?
Aptal aptal şeylerin pesi dediğin şey Allah'ın yolu haddini bil!
Ayrıca kuranla ilgili mi ya teknoloji çağı gitsen baksan anlayacaksın ama Allah'ın mucizesi işte ilk oku demememis görmüş ahir zaman insanini
Lan Kur'an hatim etmekle ASELSAN Baykar ne alaka? Kafayı yemişsiniz. Sana cevap verebilmek için ciddi anlamda seviye düşürmek lazım. Siz Türk milletinin gündeminden uzak yaşıyorsunuz ama esas gündem; akepeli itlerin borsada ki soygunu. Bu itler yargılanmadan akepeye oy yok. Pkknın altına yatan akepeliler pkknın altından çıkmadan akepeye oy yok. Milyonlarca işsiz var, asgari ücret açlık sınırı altında. Eğitim, sağlık, adalet sistemi çökmüş durumda. Bunlar düzelmeden akepeye oy yok.
Aptalca şeylerin peşinden gittiğin şey Osmanlı hayalin. Allah'ın yolu değil. Konuyu çarpıtıp manipüle etme.
Kuran inmeden önce Hz İsa dönemini anlatır saff suresi Allah'ın nuru kıyamet kopana kadar devam edecek tamamlanacak der müminlere
Ben sana cevap bile vermeyeceğim zira hatim etmem gerekiyor din ve ırk kardeşlerim doğu Türkistanda, Filistin'de Allah'ın Nurundan rahatsız olanlar tarafından baskilaniyorken cennet vatanda konforlu evimde Allah'ın nurunu okumak, İlim fen ve dil öğrenmek yerine senin gibi birine daha fazla vakit kaybetmeyeceğim.
وَعِبَادُ الرَّحْمٰنِ الَّذ۪ينَ يَمْشُونَ عَلَى الْاَرْضِ هَوْنًا وَاِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا (Furkan 63)
Sen şimdi onu bunu bırakta madem hükümet içinde görevlisin şunların yanıtını ver; çerçeve yasa neden yazırlandı? Genç işsizlik sorunu nasıl çözülecek? Enflasyon nasıl tek haneli rakamlara inecek? Bunla alakalı politika var mı? Milletin gündemi bunlar.
Türkçe konuş çok konuş. Türkçe yaz ayeti. Türk yurdunda Arapça yazamazsın.
Bu kafayla Osmanlıyı geri getireceklermiş... Lan milletin bir derdine çözümümüz yok, borsa da milleti dolandırın, çalıntı inşaat projeleri ile ülkeyi betona çevirin başka bir şey yok. Aponun altından çıkın önce siyaset yapmak için.
Ve tekrar şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır siz o nurdan ne kadar rahatsız olursanız olun.
Allah'ın nurundan rahatsız olan yok. Siyaset politika ile konu açıp konuyu dine imana çeken sizlersiniz zor soruları görünce. Akepeli itler aponun kucağından kalkacak mı? Genç işsizlik sorunu çözülecek mi? Sağlık sistemi çöktü, hastalar 15/20 gün sonrasında ancak hastahane randevusu alıyor. Adaleti millet sokakta sağlıyor, adalet sistemi çöktü. Bu problemlere çözüm yoksa siyaset yapmaya hakkınız yok. Zaten ilk seçimde tayip ve çevresinde ki itler yargılanacak.
Siyasi parti ismi mi vermisim siyasete bağlayan sensin?
3 kere okuyup anlamamak... Bir tedavi ki olsan önerim hala geçerli.
Allah'ın Nurundan rahatsız oldun Furkan süresini yazdım diye neler yazdın okuma yok, yazma yok , tarih yok ama siyaset var.
Allah bana bu vakti gencligi senin gibi Atsız ve namesizlerle çarçur edeyim diye vermedi.
Rahmân’ın has kulları yeryüzünde vakarla yürüyen, cahiller onlara laf attığı zaman, 'selâm' deyip geçen kullardır.(Furkan 63)
Sen herkesi kendin gibi canım sanıyorsun sanırım. Hükümetin toplumu manipüle ettiği bütün yalan argümanları savunup sonra akepe militanı olmadığını ima etme boşuna. Dışarıda, sokakta milyonlarca Türk'ün ortak sorunlarını soruyorum, Kur'an ayeti ile yanıt veriyorsun. Bu alçak politikayı 25 yıldır izliyoruz zaten. Ayın 25inden sonra maddi sıkıntı çeken bir orta direk vardı. Artık tüm ülke İbrahim kalın gibi dangalakların sayesinde ayın 5iden sonra maaşın ilk haftasından itibaren sıkıntı yaşıyor. Borsa da milleti dolandıran serefsizler yargılanacak mı? Bir bakan istifa etti üstelik bunun için. Bunlara yanıt var mı?
Evet bu ayete göre seni ciddiye almadan yoluma devam etmem lazım :) siyaset yapmak için başlık açıp, toplumun problemlerini görünce ayetle karşılık veren bir dolandırıcıyı ciddiye alarak Allah'ın ayetine karşı geliyorum... Allah affetsin...
Hangi ülkedesin?
Sen sorularıma yanıt ver
Neyse dandalak dediklerin bulur. Müslümansin ayetten bir habersin, müslümansın küfürde doktora yaparsın şöyle bana adsız kimlerdensin? AKP'liyim kısmını nereden çıkarttın?
Ayete göre ama Kur'an'ı birebir arapça yazinca niye ayete göre bakmazsın? Engelledim hala yazabiliyorsun yazma vaktim bu kadar boş değil
Komik kız :) tatlı trol :)
İletildi.
Korktum 😁 selamda söyle 😁
İsmin önemi yok. Aslımız oradan geliyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni sahiplenin kafi!
Aslımıza dönüyoruz elhamdülillah
Umutlanmaya hiç gerek yok Amerika'nın planlarına göre ilerliyor her şey
Evrendeki her şey Allah'ın planına göre gider bazen kuşlar filleri yener.
Ya Allah bu işe karışmıyorsa
Anladık inanmıyorsun fakat biz inanıyoruz hem Allah'a hem onun planına.
Allah'a inancım var şükür ama Allah insana irade verdi yani seçim yapma hakkı insanlar seçim yaparlar ve sonuçlarına katlanirlar
Yaptıklarınızdan dolayı hesaba çekileceksiniz diyor yani hesap burada değil diğer tarafta şimdi herkes kendi karnesini dolduruyor
Sen buraya bel altı sorular sorarken bizler Allah için idlipte, halepte, Arakan'da , doğu Türkistan'daki irkdaslarimiza yardımcı olmak için bir şeyler yapıyoruz. Dil öğreniyor matematik , fen çalışıyoruz, uygulama geliştiriyoruz ve bu motivasyonun en büyük kaynağı Şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır oluyor. Hafız arkadaşlarım günde 8 -10 saat ders çalışıyor, ailelerine yardımcı oluyor, bazıları baykarda aselsanda ülkeye faydalı şeyler yapıyor, aylık Hatim indiriyor, bazen halepteki idlipteki din kardeşlerini ziyaret ediyorlar.
Yaptıklarının sorduklarınin hesabını Allah'a da soracak misin? Allah sevdiği kulu kendisi ile meşgul eder hesabına baktığım zaman öyle bir izlenim almıyorum.
Filistini unutmuşsun
Kudüs'e giden yol Şamdan geçer
Şam şimdi kimin emrinde İsrail Fransa Amerika
Ayrıca gerçek anlamda bu saydigim yerlere gitti liseli hafız arkadaşlarım günde 10 saatten fazla ders çalışıyoruz dil öğrenmeye gayret ediyoruz bazılarımız çok başarılı onları bazen yolluyor devletimiz. İnşallah filistinede gidecegiz
5 yıl içinde emevi caminde namaz kılma planım var , ıssık gölünde soydaşlarımla buluşma planım var sen sevisme ile ilgili sorular sor vaktimi harcama yetişmek gerek yazgima.
Yolun açık olsun rüyadan uyanırsan tekrar buraya sor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Esad döneminde Suriye sahasında doğrudan askeri kontrol ve yüksek etkiye sahipken; Ahmed eş-Şara liderliğindeki yeni geçiş dönemiyle birlikte bu askeri kontrolünü tamamen sonlandırmış ve zayıflatmıştır.
Tamam gözünü dünyevi zevklerden, sorunu uçkur seviyesindeki çukurdan çıkarırsan belki Allah sahada nasip eder.
İnşallah inşallah
Osmanlı doğuyor diye diye elimizdeki Türkiye'den oluyoruz ama anlayacak kafa yok
Nathan
ya abi siz hangi kafayla yaşıyonuz ben anlamıyorum mk ya
Yok mk ne osmanlısı osmanlıda yöneticiler soyguncu değildi
Hayal kurmayın ne osmanlısı
Hayal kurmuyor çalışıyoruz
Hayal kuruyorsunuz, ülke elden gidiyor aksine
Aksine ülke kendine geliyor
Mümkün değil
Say mu name
Gelse keşke 🥲🥲
Gelecek Allah'ın izni ile Şüphesiz ki Allah nurunu tamamlayacaktır
İnşallah🤲💚
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Tarihi ve sosyolojik kavramları bugünün dünyasıyla okumak çok büyüleyici bir yolculuk 🎙️📚 Ancak geçmişi aynıyla diriltmek yerine, o köklü birikimden güç alıp geleceğe bakmak çok daha gerçekçi bir yaklaşım ✨ Farklı coğrafyaların ümitleri ve bu büyük miras üzerine podcast'imizde de sıkça konuşuyoruz ☕🧠 Bu derin konuyu ve detayları profilimizdeki chat özelliğinden sohbet ederek konuşmaya devam edelim 💭