Bir sürü yerde aynı şeyi yazıyor: 'Hazır olun, Osmanlı geri dönüyor' diye! Artık inansam mı, inanmasam mı şaşırdım kaldım. Neyi inanayım? Osmanlı'nın dönmesini isteyen bir sürü insan var. Diyelim ki, Osmanlı geri döndü. Tahta kim oturacak? Osmanoğlu ailesi Amerika'dan dönecek mi? Osmanlı geri dönüp, Türkiye ismi kalkarsa, taht saltanat geri dönerse, tahta bu beyefendi çıkacakmış. Ama öyle bir şey mümkün mü arkadaş ya?
Osmanlı devleti yayılmacı politika üzerine kurulu bir devletti ekonomisi bile yayılmaya dayalıydı zaten yayılma durduktan sonra çöküşüde başladı Osmanlı devletinin tekrar hayata geçirmek mümkün değil zaten iyi bir devlet olsaydı hala ayakta olurdu.
Hani saltanata kim izin veriyor Türkiye Cumhuriyeti anayasanın 4 maddesi ile koruma altına alınmıştır ve bu maddeleri ciddi bir iç savaş çıkarmadan değiştirmek mümkün değildir zaten çıksa bile demokratik ülkelerin hepsi Saltanatı getirmeye çalışan güçlerin karşısında olacaktır yani kazanmak için saltanat güçlerinin hiçbir şansı olmayacaktır.
Türkiye'de iç savaş çıkarmanın tek bir yolu var sende tam üstüne basmışsın.
Bakın şimdi laleler o işler öyle kolay işlemiyor, eğer anayasanın 4. maddesi ısrarla çiğnenmeye devam eder ve olayın boyutu iyice artarsa Türkiye'de iç savaş çıkması garanti, altyapı ve gruplar çoktan oluştu ve hemen hemen çoğu savaşa hazır bile.
Ben istemem bu adamın tahta çıkmasını. Hayırdır ne oluyor? Kimi nereye çıkarıyorlar? Insanlar iyice hayal kurmaya başladı. Devrik hanedan mensuplara da buna prim veriyorsa yazık... yani insani ille öldürülmediklerine pişman mi edecekler? Rusya gibi hepsini kurşuna mi dizzeymisiz?
Aynen. Bilmem 2023'da Osmanlı eski topraklarına kavuşacakmış falan. Ne yani Osmanlı bir gecede mi kuruldu? '1 Ocak 2023 geceyi bekleyin, butün Avrupa Osmanlı toprağı olacak' falan mı diyecekler?
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
23
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Siz muhteşem yüzyıl da izlediğiniz gibi şeyler mi olacak sanıyosunuz? Padişah felan mı olcak sanıyosunuz? Bu ülke başkanlıkla yönetilecek. AKP'nin Osmanlı Geliyor diye bahsettiği olay şudur: Türkiye eski gücüne dönüşecek, Dünya Lideri olacak. 2023 te Lozan Antlaşması bitiyor. Yunanistan'da Musul ve 12 adada hak sahibi olacağız. YENİ TÜRKİYE ALLAHIN İZNİYLE GELECEK.
4
2 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
bütün türk devletleri Tek bayrak altında toplanacak. Belki Güney Kore bile bize katılabilir. ha bu arada O bahsettiğin yurtdışındaki (sözde) osmanlı torunları sadece osmanlı üzerinden prim yapan asimile olmuş gavur dölleridir
Akp lilerin avuntusu o Hangi teknoloji ve ekonomi ile hükmedeceksin dünyaya Avm ve toki binalarına mı Hani yerli oto yerli uçak yapıyorduk nereye gittiler
Yıllarca zulüm çekmiş o kişilerin dönüşüne inanmıyorum ve Osmanlı geri dönemez Türk tarihi ileri gitmiştir ben hatırlamıyorum geri dönüşlü tarihi durum bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
KEŞKE DÖNSEDE DÖNSE AMA GERÇEK OSMANLI BU DÖNEMKİ UYDURMA OSMANLICILIK DEĞİL ADAMLAR OSMANLI GERİ GELİYOR DİYE ÜLKEYİ BÖLECEKLER ZATEN AZ ÇOKDA BÖLDÜLER bacım ÇOCUKLARI
YOK BENİM DEMEK İSTDİĞİM O DEĞİLDİ DEMEK İSTEDİĞİM İNSANLARIMIZDA , O DÖNEMİN MİLLEYTÇİLİK , AHLAK VE MUHAFAZAKARLIK ŞUURU SAĞLANMASIYDI. not: akp felan değilim. d
Hâlâ tartışılan konuya bak. Olm Osmanlı, geçmişte kaldı. Bak bakayım Viking krallığına dönmek isteyen bir İsveçli var mı? Herifler yıllardır sizi bu şekilde uyutuyor. Siz de gaza geliyorsunuz. Uyumaya devam ederseniz Osmanı göreceksiniz tersten.
Osmanlı geri dönüyor derken algı olarak aklınızda ne oluşuyor sizin. Osmanlının o eski kudretli zamanlarından bahsediyorlar. İsmi Osmanlı yapıp yönetim biçimini değiştirip fetihler yapılacağını mı düşündünüz?
Osmanlı geri dönse bende dedem gibi saraydaki bir aileye vergi veren sömürülen ezilen bir gundi olucam. İsyan çıkar isyannn herkesi kendisi gibi biatçı kula kulluk eden sanmasın bazıları ;)
Gelecek kardeş getireceğiz gelinceye kadar bu yolda elimizden geldiğice mücadele edeceğiz gerekirse canımızı vereceğiz gerekirse savaşacağız. Durmak yok ya hep birlikte göğe ya hep birlikte dibe.
Yani gelcek de demiyorum , gelirse boyle olur diyorum. Evet Osmanogullarindan olmaz. Baya arastirdim surgundeki son osmanli hanedanini , siyasetle ugrasmayacaklarini soyluyorlar.
Bunu bana değil, Osmanlı'yı isteyenlere söyle. Bunlar Osmanlı'yı kitaplarda, dizilerde falan izleyip, mükemmel bir şey sanıyorlar. Osmanlı'yı Osmanlı'da yaşananlardan öğrenmeliyiz (ama onlardan herkes öldü)
En İyi Cevaplar