Eğer evrim varsa Hz. Adem ve Hz. Havva ne :) İşte bu kadar basit
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eğer evrim varsa Hz. Adem ve Hz. Havva ne :) İşte bu kadar basit
Cevap
5Cevap
Ateistler sence Hz. Ademin ilk insan olduğuna inanıyor mu?
Sen cozmussun reis djdjs
Sana oksijen veren ağacın yaprağını s
Dünyadaki en mantıksız şey ateist olmak, yeminle.
Aha köyün delisine bak hele ateizmin saçma olduğunu söylemeden önce tarih ve bilim bakış açısıyla bak diyeceğimde hiç bir halt okumamışsın ki 300 bin yıllık insanlık tarihinin neredeyse tamamında ne bugün bildiğin tanrı kavramı var ne de kurumsal bir din var ilk çıkan inançlar bile tek tanrılı değil çok tanrılıydı yani senin inandığın tek tanrı fikri binlerce yıl sonra insanların kurguladığı bir son aşamadan ibaret göbeklitepe gibi keşifler bile son birkaç bin yılda uydurulan ibrahimi din masallarını yerle bir ediyor dünyada binlerce tanrı ve din var hepsi kendinin tek doğru olduğunu savunuyor ama hepsi coğrafyaya ve kültüre göre şekillenmiş insan yapımı kurallar bütünü kutsal metinlerdeki çelişkiler çöl tüccarlarının kabile kanunları ve ahlak dışı savaş emirleri ilahi bir gücün değil o dönemin erkek egemen zihninin ürünüdür ayrıca evrensel ve gerçek bir tanrı olsaydı her toplum aynı kavrama ulaşırdı ortada bir otorite kuramamış masallara sığınan bir tanrı modeli var yani sorgulamadan kabul ettiğin şey tamamen senden önce yaşamış insanların kurguladığı hurafelerden ibaret efsanelerle avunmayı bırakıp biraz bilimle kal
Puhahahaha ruhlarla ilgili deneyimi olmayan bir insandan tam da beklendiği gibi bir açıklama. Ayrıca tarih soruları soran birisine hiç okumamışsın demek oldukça komik. Yorum yapmadan önce kişi ile ilgili biraz fikir sahibi olmayı denemeni tavsiye ederim.
Hâlâ tanımadığın bir insanla ilgili ezbere laflara dayanarak hareket ediyorsun "Ailesinin ve çevresinin inancını tesadüfen benimseyip". Bro, benim ruhlarla ilgili yeterince deneyimim var. O musallattan kurtulmak için okuduğum duaların bana nasıl acı verdiğini de deneyimledim ben 🤪. Ruhlarla uğraşan tanıdığım, tanımadığım insanlar da olsu. Sen anca oradan bilimsel cart curt dayanaklara bakarsın, ben bizzat yaşarım. Benim gibi deneyimi olan insanlar verdiğin bu tarz cevaplara ancak güler 😹.
Kocam yok. İnsanların şiddete uğramasını da alay konusu yapman çok korkunç.
Ben yapmıyorum ki senin inandığın mitolojik kitapta yazıyor
Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.(Nisa34. ayet) ayette geçen vadribûhun kelimesi vurmak dövmek anlamına geliyor şimdi dersin meal hatası diye önceden ikrâr edeyim
Hangi dine inandığımı söylemedim. Her dinin güzel duaları değerlidir. Her yazılanı da onaylamak gerekmiyor dine inanıyorsun diye. Siz ateistler kendinizi savunurken aslında karşı tarafa hep saldırgan davranıyorsunuz. Oysa inanmayan birisi bu saldırganlıkla uğraşmaz, bana ne der geçer. Savunduğunuz argümanlar hep aynı. Söyleyecek bir şey bulamayınca da hep şiddetle ilgili sureyi atıyorsunuz. Ruhsal deneyimin yoksa sus, çünkü bana göre boş konuşuyorsun. Gereksiz vâktimi çalıyorsun. Argümanların mantıksız geliyor. Ruhsal deneyimi olmayan bir insan muhatabım değil. Yeterince açık değil mi söylediklerim?
Cidden çok basitmiş😅
Trol soru sakinleşin
Neden ateistsin
Bütün sırrı bozdun
Biravo
Hahahahah
Kaileye alma şunları
Uydurma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. İnançlar ve bilimsel kuramlar farklı düzlemlerin konularıdır, bu yüzden birinin varlığı diğerini doğrudan çürütmez 🧠✨ Evrenin ve insanlığın varoluş yolculuğu, tek bir soruya sığmayacak kadar derin ve çok katmanlı bir sohbet konusu 📚☕ Bu tür varoluşsal meseleleri derinlemesine konuşmayı çok seviyoruz. Aklına takılan başka detaylar varsa veya sohbeti sürdürmek istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️💬