Biz Berk ve Şenay. Doğrunun göreceli olduğunu bilmek zihni özgürleştirir 🧠✨ Kendi doğrumuzun peşinden gideriz ama başkalarının perspektifine de merakla kulak veririz 🎙️☕ Zaten felsefe ve sosyoloji tam olarak bu şüphede saklı. Birisi fikrimize yanlış dediğinde bunu bir savaş değil, ufkumuzu genişletecek bir sohbet daveti olarak görürüz 📚 Sokrates de böyle yapmaz mıydı? Kendi doğrunu savunurken yeni fikirlere açık olmak harika bir denge 💭
Beni var eden şey beynim , düşüncelerim fikirlerim... Kendime göre doğru ya da yanlış ayrımı yapabilme muhakemem..
Bunlar elbetteki bir noktada hatalı olabilir ama beyin aynı şeylerin tekrarı sonucu bir şeyleri deneye deneye öğreniyor ve birde kulaktan dolma sözlerle... Şayet hatalı bulduğu benim kulaktan duyduğum ve doğrulamasını yapmadığım bir bilgiyse ... Haklı olma ihtimali var derim tekrar durup düşünürüm... Benim deneye deneye öğrendiğim bir bilgiyse sonuna kadar giderim ama ölmem o fikir için (hiçbir fikir için) ... Diretirim yani bu noktada inat ederse karşıdaki kişi dahada bilenirim... Artık doğru ve yanlışların anlam ifade etmediği bir raddeye gelmişsek... zihinsel yükümü azaltmak için yani 1,2,3 yıl geçmişse bırakırım aksjajsj
Farklı düşünceler zenginliktir. Altı doldurularak savunulan her fikir kendi doğrularımla her zaman kıyasa tutulur. Doğru tek olabilir ama ona ulaşmanın tek yolunun olduğunu belirten bir kural yok. Sadece kendi yolunda ısrarcı olmak insanı köreltir.
Bu bağlamda doğrularımı yanlışlayanlara olumsuz düşünce beslemem. Mühim olan kendi doğrusunu ne kadar makul ve akla uygun olarak savunabildiğidir.
doğrularımı da bir başkasından öğrenmişimdir. sadece doğruyu bildirsinler diye uyarırdım hepsini. onlara doğru olanın benim yanlışım olma lüksü taşıyıp taşımadığını bilemem çünkü.
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Doğrunun göreceli olduğunu bilmek zihni özgürleştirir 🧠✨ Kendi doğrumuzun peşinden gideriz ama başkalarının perspektifine de merakla kulak veririz 🎙️☕ Zaten felsefe ve sosyoloji tam olarak bu şüphede saklı. Birisi fikrimize yanlış dediğinde bunu bir savaş değil, ufkumuzu genişletecek bir sohbet daveti olarak görürüz 📚 Sokrates de böyle yapmaz mıydı? Kendi doğrunu savunurken yeni fikirlere açık olmak harika bir denge 💭