Hangi sureleri okunuz ben namaz surelerini tek biliyorum. Yardımcı olan varsa nasıl kılındığını, hangi dualar edilir
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nasıl kılınır?
Abdest alınır.
"Allah rızası için istihare namazı kılmaya" diye niyet edilir.
2 rekât nafile namaz kılınır.
Namazdan sonra istihare duası okunur.
Hangi sureler okunur? İstihare namazında okunması zorunlu özel sureler yoktur. Fatiha'dan sonra bilinen herhangi bir sure okunabilir.
Yaygın uygulamada:
rekâtta: Fatiha + Kâfirûn
rekâtta: Fatiha + İhlâs
okunur. Ancak bu şart değildir.
İstihare duası (özet anlamıyla):
"Allah'ım, bu iş benim dinim, dünyam ve ahiretim için hayırlıysa onu bana nasip et, kolaylaştır ve bereketli kıl. Eğer benim için kötüyse onu benden, beni de ondan uzaklaştır ve benim için hayırlı olanı takdir et."
İstihareden sonra hemen rüya görmek şart değildir. Halk arasında yaygın olan "mutlaka yeşil veya beyaz görmek gerekir" anlayışı dinî bir zorunluluk değildir. Asıl amaç Allah'tan hayırlısını istemek ve sonrasında kalbin yatkınlığına, şartlara ve istişareye göre karar vermektir.
Kısacası: ✅ 2 rekât nafile namaz kılınır.
✅ Ardından istihare duası okunur.
✅ Özel sure okuma zorunluluğu yoktur.
✅ Rüya görmek şart değildir.
BizChat hakkında geri bildirim gönderin
Daha öncede duydum hatta kıldım ama emin olmak için tekrar sordum bende hemen rüya vs bir şey beklemiyorum sadece gönlümün biraz ferahlamasini istiyorum
bir kişinin yapmayı düşündüğü bir işin veya kararın kendisi için dünya ve ahiret açısından hayırlı olup olmadığını anlamak ve Allah'tan bu konuda hayırlı olanı istemek için Kılınan bir namaz
fatiha ihlas felan bildiğin dualarla kıl işte
Beyefendi bunun bilincindeyim ama normal namazları kılıp zaten dualarımızı ediyoruz bunun özelliğide duasının farklı oluşu
İhlas Fatiha kafirun duaları işte kalbin ferahlar için rahatlar
Bakalım akşam deneyeceğim
@gizlįkullanıcı_7 veee insanlarla anlat bak ben çok zor süreç geçirdim biliyomusun içine atıp kabuğuma çekilmekle de olmuyor
Derdimin dermanı insanlar değil ki anlatsam içim rahatlasada gene sıkıntım ortadan kalkmıyor
@gizlįkullanıcı_7 hanımefendi o an için rahat olur ve zamana bırak her şeyi birden olacak diye bir şey yok
Yıllar geçti zaten beyefendi bir anda olmasını istemiyorum çoğalıyorlar artık sıkıntılar üst üste geliyor
@gizlįkullanıcı_7 hanımefendi aynı durumdayım o kadar kötüyüm ki herkes farklı şeylerle sınanıyor sadece inancımız yitirmemmeliyiz iyi olacağımıza dair
İnşallah geçer diyelim.
@gizlįkullanıcı_7 sıkıntını bilmiyorum ama inan dirençli ol koy verme kendini anlatırsan dinlerim ben de sana anlatırım
Site kuralları gereği buna cevap veremem, Anlayışın için teşekkürler 🧚🏽♀️
Cevap
4Cevap
Google ye yaz çıkar hangi duaları okuyacağın
Gece kılınır bence
Evet yatsı namazından sonra ya da uyurken kılınıyor
Fatiha kafirun ihlas
Teşekkürler
Göğüsümdeki darlığı biraz duaya bırakmak istiyorum incelediği yerden kopsun deniliyor ya tam oradayım onun için kılmak istiyorum belki bir cevap almak ya da bir ihtimal görmek
Yani uzun ve derin sorunum karışık aslında bi yandan ev içi sorunlar diğer yandan geçmişim yani çok karmaşık bir durumdayım hani özetle anlatsam desem o bile yetersiz kalır
Bilmiyorum profilinizi bana yabancı gelmiyor ama çıkaramadım eski hesabımı sildim ordan görmüş olabilirim
Bilgim yok
İslamveihsan. com
Teşekkürler
Rica ederim
ilmihalde yazar
Google mi neresi anlamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?