İnsanların kararsız kaldıkları olaylarda yegane başvurduğu namazdır. Sen de bu anlardan birindesin sanırım. Ben sana istihare ne demek?İstihare namazı nasıl kılınır? anlatmaya çalışayım.
İstihare Namazı Nedir?
Namaz kılmakÖncelikle istihare ne demek? oradan başlayalım. Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre istihare: "Girişilecek bir işin hayırlı olup olmadığını rüyadan anlamak için abdest alıp dua okuyarak uyuma." anlamına geliyor. İstihare namazı ise, yatmadan önce kılınan 2 rekâtlık bir namazdır. Herhangi bir işe başlarken, evlenirken, ev alırken istihare yapılması tavsiye edilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: "Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir. (Hakim)
İstihare Namazı Ne Zaman Kılınır?
İstihare namazının herhangi bir zamanı yoktur. Mekruh vakitler dışında her vakitte kılınabilir. Namaz kılındıktan sonra uyunacağı için uyku vaktinin öncesinde kılman uygun olacaktır.
İstihare Namazı Hangi Gün Kılınır?
İstihare namazının bir vakti olmadığı gibi şu günde kılınır gibi bir günü de yoktur. Zaten 7 gün boyunca kılınması gereken bir namaz olduğu için hangi gün başladığınızın bir önemi yok.
İstihare Namazı Kaç Rekattır?
İstihare namazı, yukarıda da dediğim gibi 2 rekatlık bir namazdır. Bu nedenle kılınması çok kolay bir namazdır.
İstihare Namazı Duaları Nelerdir?
İstihare namazında;
Sübhaneke,
Fatiha,
Kâfirun,
İhlas,
Ettehiyyatü,
Allâhumme Salli,
Allâhumme Bârik,
Rabbenâ okunur. İstihare namazı sonrasında istihare duası okunur.
İstihare Namazı Nasıl Kılınır?
namaz2 rekatlık bir namaz olduğu için kılınması kolay bir namazdır. Namaza başlamadan önce günahlardan tövbe edilir. Tövbe için kısaca, "Ya Rabbi! Buluğ çağımdan şimdiye kadar yaptığım günahlara pişman oldum. Bundan sonra da, inşallah hiç günah işlememeye söz veriyorum" denir. Sonra gusledilir. Gusülden sonra namaza niyet edilir. İstihare namazı niyeti: "Niyet ettim Allah rızası için 2 rekat istihare namazı kılmaya" şeklinde yapılır.
1. Rekat
"Allahu Ekber" diyerek tekbir al ve namaza başla,
Sübhaneke duasını oku,
Euzü-besmele çek ve Fatiha suresini oku,
Kafirun suresini oku,
Rüku ve secde yap.
2. Rekat
Ayağa kalk, kıyama dur,
Besmele çekerek Fatiha suresini oku,
İhlas suresini oku,
Rüku ve secde yap,
Oturarak Ettehiyyatü oku,
Devamında Allâhumme Salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ dualarını oku,
"Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamla.
https://www.youtube.com/embed/EBzYP2QGXGwİstihare namazının kılınışı yukarıda anlattığım gibi. Yukarıdaki videodan da izleyerek nasıl kılabileceğini öğrenebilir, duaların okunuşunu öğrenebilirsin. Namaz bittikten sonra da bir dua okuman gerekiyor.
İstihare Namazı Duası Nasıl Yapılır?
İstihare namazı duası: "Allâhumme estehiruke bi ilmike ve estakdiruke bi kudretike ve es'eluke min fadlike'l-azim. Fe inneke takdiru ve lâ akdiru ve ta'lemu ve lâ a'lemu ve ente allâmu'l guyûb. Allâhumme inkunte ta'lemu enne hâza'l-emre hayrun li fi dini ve meâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi. Fekdurhu li ve yessirhu li summe bârik li fihi. Ve in kunte ta'lemu enne hâza'l-emre şerrun li fi dini ve maâşi ve âkıbeti emri ve âcili emri ve âcilihi f'asrifhu anni va'srifni anhu ve'kdur li el-Hayra haysu kâne. Summe ardihi bih."İstihare namazı duasıDuanın Türkçe meali: "Allah’ım! Senden, ilminle hakkımda hayırlı olanı bana bildirmeni, kudretinle bana güç vermeni istiyorum. Senin büyük fazlı kereminden ihsan etmeni istiyorum. Senin her şeye gücün yeter, ben ise acizim; Sen her şeyi bilensin, ben ise bilmem; çünkü Sen bütün gizli şeyleri en iyi bilensin. Allah’ım! Yapmayı düşündüğüm bu iş, benim dinim, hayatım, dünyam ve ahiretim bakımından hakkımda hayırlı olacaksa, bunu bana takdir eyle, onu bana kolaylaştır, uğurlu ve bereketli eyle! Eğer bu iş, benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahiretim bakımından kötü ise, onu benden, beni ondan uzaklaştır. Hayır, nerede ise, onu bana takdir et ve onunla beni hoşnut eyle!" (Buhârî, Teheccüd, 25; Da’avât: 48; Tirmizî, Salât, 237) şeklidedir.
Bu şekilde istihareye 7 gece devam edilir. Gusül abdesti sadece ilk gün alınır. Diğer günler normal namaz abdesti alınır. İstihare namazını kılıp duasını ettikten sonra hiç konuşulmadan yatman gerekli. İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır.
Rüyada beyaz veya yeşil görmek hayra, siyah veya kırmızı görmek şerre alamettir. 7 gün istihareden sonra, rüyada bir şey görülmezse, kalbe bakılır. O işi yapmak arzusu varsa, o işe karar verilir.
İstihare namazı, bir kişinin veya işin hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alınarak kılınan 2 rekat namazdır.
İstihare duası
Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih.”
İstihare namazının kılınışı
İstihare namazı sabah namazının sünneti gibi kılınır. Tek fark; 1 Rekatta zamlı sure olarak Kâfirun Suresi , 2 Rekatta zamlı sure olarak İhlas suresi okunur.
İlk rekatta Fâtiha ve Kâfirun Suresi okunur. İkinci rekatta sadece Fâtiha ve İhlas suresi okunur. Oturuşta ise diğer namazlarda olduğu gibi : Ettehiyyâtü , Allâhümme Salli , Allâhümme Barik , Rabbenâ duaları okunur. Ardından istihare duası yapılır. Tesbih isteğe bağlı olarak yapılır. Namazı kıldıktan sonra dünya kelamı etmemek, sağ tarafa ve kıbleye doğru yatmak, uyumaya çalışırken kalpten “Allah Allah” demek iyidir.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşleri
Gizli Üye
+1 yıl
(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi] İstihareye yatmak saçma degildir asla inanarak yaparsan hakkında hayırlısı olur insallah..
biraz sabirli olman lazim bir hafta dene ben denedim bisey goremedim. pek inanmamistim ondan sanirim inanarak yap bakalim belki gorursun. detaylar icin google amcaya , muracaat
Ne edeyim ben müslüman olan Türkü Beyni almaz köle ruhlu zihniyeti Arab kölesi olmuş yok milliyeti Atasını görse derki bu acemi inkar eder hep kendi dedelerini Türklük görünce yaftalar yunan, rumi Rum kımızmı içer sence bedevi Biz Asyalı , sizler Anadolu pi. çi Atalar toprağı doldu hep mülteci Ne yazıkki kaybettik devletimizi Neredesin türkiye cumhuriyeti Elimizde kaldı pis arab devleti Bunu yapanlar ise yerli ve milli Çek kirli elini pilavımdan bedevi Ezer halkını yalar arabınkini Türbanlı bacın çok sever arab dicki Sanar kendini soysuz bir arap pi. çi Türkün tarihi barbar osmandan eski Hele bedeviden çok çok daha eski Osmanlıca konuşan devşirme p. içi Türkçedir benim atalarımın dili Kuran harfi değil arabın harfi Ezan değil zülüm , arabların dili Türkçe olsa müslümandım ben vallahi Sünnet değil arab kıyafeti Sen olmak istiyorsan pis bir arabi Yallah arab çölüne iç deve sidiği Alsana şu bombayı patlat kendini Tanımlama sen artık kendini Türki Adımı lekeleme arap sevici Hiç sevmedim yahu kürdi ve arabi Atatürküm sen kurtarmıştın bizleri Araplaştırılmış mal bulmuş magrebi Kaderimiz aynı olmasın berberi Allah deyil bizi kurtaracak, tengri
Allaha hamd olsun ki bu kadar dinsiz imansız yaradana inanmayan kafirin içinde dinini namazını bilen merak edip açıklamalı cevap veren üyeler var şükürler olsun kardeşlerim gereken izahı yapmışlar ayni şeyleri benimde yazmam bilgi kirliliği oluşturur Allah niyetini halis çıkarsın hakkında hayirlisini nasip etsin inşaallah Selam ve dua ile.
En İyi Erkek Görüşleri