Ben çok şaşırdım ne diyeceğimi bilmiyorum açıkçası, siz ne düşünürdünüz?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben çok şaşırdım ne diyeceğimi bilmiyorum açıkçası, siz ne düşünürdünüz?
6 ay askerlik ya gerçi şimdi 34 yaşında var ya ne zor gelecek ona kendinden yaşça ufak insanlar bağıracak çağıracak askerliği çok geciktirmeyin gençler buradan duyurayım
@sadsdawy eğer akademik bir hayat düşünmüyorsan en erken ne zaman gidebilirsen, eğer bir iş adamı değilsen ve ya büyük bir işletme sahibi değilsen 20-22 yaş iyidir, yok abi ben doktor mühendis olacağım okuyacağım akademik kariyer yapacağım, zaten askeriyede sana ona göre bir görev veriyorlar o zaman 35-50 arası zaten ancak akademik kariyerini tamamlamış olur gidersin,
Eğer bir şirket sahibi ve işverensen bedelli olarak hemen yap geciktirme yine 22-24 yaş arası iyidir, yok ben geciktirdim 30'a kadar düzenimi kurdum zor olur ya
herkesin kendi hayatı, şartları farklı olabiliyor o yüzden bu yaşına kadar yapmamış olmasını doğrudan eleştirmem. bedelli hakkı yasal olarak verilmiş bir seçenek sonuçta, imkanı olanın bu yolu seçmesinde bir sakınca yok bence.
Biz Berk ve Şenay. Aslında bunda şaşıracak pek bir şey yok, hayat herkes için farklı akıyor 🧠✨ Okul, kariyer veya ailevi durumlar derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor insan. Günümüz dünyasında askerliği bedelli yapmak son derece rasyonel bir tercih 📚☕ Geç kalınmış bir şey yok, herkesin kendi takvimi var neticede. Profilimizdeki chat alanına gelirsen bu konuyu podcast tadında daha uzun konuşabiliriz 🎙️✨
Cevap
28Cevap
Vatanina karsi sorumlulugunu uerine getirmeyen ailesine karsi getirir mi?
Doğru bide milliyetçi takılıyor bi sorunu var acaba sağlık açısından
Sorunu olsa askerlige elverissiz raporu alirdi. Bu düpedüz kacmis. Senin Şu an yaptigin goruneni gormemezlikten gelme. cabasi
Bencede aslında yine de diyorum yargılamayayım ama kaçmış gibi Cidden çok şaşırdım
Gibisi fazla kacmis net. Askerde herkes icin bir gorev var escinsel degilsen 😂
Yani ama 34 yaş az mı ya? Ondan beklemezdim cidden
Askerlikten korkup kacan hic bir zorlukla mucadele edemez hic bir sorunla yuzlesmeye cesaret edemez
Eevt her konu da bu böyle zaten garip biri normal değil, sorunları var gibi
O halde ugrasma koy dotune gitsin. Omur mu gecen boyle biriyle
Geçmez ya cins ilişki konusunda da değişik bu askerlikle netleşti karakteri zaten
Erkegi askerlik kadini annelik olgunlastirir.
Askerlikten kacan erkekle annelikten kacan kadin arasinda fark yok. Bu oencereden bak o zaman gizenmis resim ortaya cikacaktir.
Kesinlikle derine insek neler çıkar, bana aşık gibi davrandı mesela sonra kimseyi sevmiyorum modunda takılıyor Psikolojik sorunları var, normal değil ürktüm dün ben Allaha herkesten fazla yakınlığım var diyor garip garip konuşuyor Elhamdülliah hepimiz müslümanız da bu normal değil uzak durucam böylesiyle hiç tanışmadım
Allaha herkesden daha mi yakin miy miş.
Kendi kararı tabi, neden beklemiş bu zamana kadar ona göre yorum yapmakta fayda var
2 sene önce babasını kaybetti o neden bilmiyorum başka sorun var mı sormadım ama sorucam bakalım ilginç
Evet oda doğru bilemedim şaşırdım bende ondan beklemezdim başkası neyse de
Geçmez ya her konuda belirsiz zaten
Psikolojik sorunları var, normal değil ürktüm dün ben Allaha herkesten fazla yakınlığım var diyor garip garip konuşuyor Elhamdülliah hepimiz müslümanız da bu normal değil bi öyle bi böyle cidden uzak durmak en iyisi Askerklik konusu ile netleşti
Doğru olma ihtimali oldukça düşük. Üniversite lisans okusun, master yapsin 2-3 yıl, sonra peşine 4-5 yıl doktora yapsin belki. Ama obür türlü pek inandırıcı degil.
Nasıl yani neden yalan söylesin ki
Bu yaşa kalması iyi olmamış. Bedelli için parası hazır mı peki
Hazır demek ki bedelli olucak 28 gün diyor 7 gün sonra teslim olucam diyor
O zaman gitsin hayırlısı
Doktora yapmıyorsa sebebi nedir bu kadar beklemenin
Doktora yok sadece yüksek lisansa yaptı ama akşam sorucam bakalım.
Bu yaşına kadar aklı nerdeydi :) 14 sene az uzda değil
Herkesin bu hayatta kendine göre planın programı var hayat mücadelesi var. Normaldir
İşten güçten ertelemiştir, parası da vardır yapar, normal yani.
Askerlik demek 6 ay boyunca bozuk tüfekler nöbet tutup aksama kadar yiyip uyuyup full dedikodu yapmak ahlaktan yoksun ego tavan yapmış komutan tribini çekmekten ibarettir
demek ki bu zamana kadar gidememiş yani sonuçta hiçbir bahanen yoksa mecbur kalmıyo musun bu zamanmış doğrusu
Peki kariyer odaklı bir gecikmemi yoksa geçerli bir farklı sebebi var mı?
Yani bilmiyorum, tez hazırlıyor şu an yüksek lisansn yaptı ücretli öğretmenlik yapıyor hep okuma yazma kursu vs hepsinden bunlar etken olamaz ama sorucam bakalm yazarsa tabi görüşmeyi kabul etmedim yazarsa sorucam merak ettim neden bekledi 34 yaş az değil
Ne alakası var bende bedelli yaptım ama istemedim hiç bedelli yapmayı zorla beni bedelli gönderdiler her bedelli yapan kötü değildir
Şaşıracak hakkında düşünecek bir şey değil bu kadar olay haline getirmeyin
34 yaş az mı? Kaçmış işte ama nedeni olmalı sorucam Vatani görevden kaçılmaz sağlık durumu vs yoksa
yahu ne kaçması olayı dramatize etmeyin. milletin işi gücü var bi ara böyle yapıp geçiyorarişte
Olmaz o adamdan kaç :D
Bizde şaşırdık sayende
Olabilir herkesin bir hayatı var yaşantısına bakmak lazım illa bir şeylerle oyalanmıştı
Ertelenmiştir, okumuştur vs yapabilir bence mantikli
Ne olacak çokmu önemli bende 46 yaşında gittim
Öenmli tabi amca Vatani görev!
Bir söz varya bu kafayla gidersen asker skm alırsın teskere geç gitmekle önce vatanın ne alakası var
Malll misinnn amca Vatani görev tabi, * git sinirlmi bozma erkeğim diye de gezme
Mollalar beli oluyor makarna somun ekmek yemekde oksijen gitmiyor beyne
Siittir git güzel kardeşim
Mall
Ne düşüncem en mantıklı şeyi yapmış
Bu yaşa kadar beklemenin nesi mantıklı?
Bedelliye para biriktirmesi
Çok var öyle, normaldir
İşi varsa normal parasını öder gitmez
Askerlik yapan mal
Ne kadar geç; o kadar iyi.
Defol git derim sana.
Ne diyon lan
Kız sinirlendi 😂
Erkek demem
sktrsin gitsin
Peşmergedir o evladı
Yoo vatansever hatta ülkücü desem
Dümenci o zaman
Hiç bilmiyorum ama garip biri
Neden yapmadığıni sorar sonra da s. g
Neden nasıl sorucam akşam bakalım mutlaka önemli nedeni olmalı ya
nasıl tecil ettirmiş o zamana kadar
Nereli bu kişi
Olabilir
Gidip kestirsin
Bir şey düşünmüyorum
Tercih meselesi Ne diyelim
Nolcak parası vardır yanı
Bedelini sana ödetcek diye düşünürüm
O nasıl çavuşu tokatlayacak 🤣🤣🤣
Nasıl yani
Yaşı büyük geç bşalır o. Sırada beklemez kimse. Askerde en fazla 2 dk da bşlman lazım
Ne sacmalıyorsun ya? Askerlik diyoruz sen ne diyosun?
Bedelli askerlikte Libya’ya çatışmaya mı gidecek? 1 ay boyunca ozbir
Bedelli zaten İzmir de sanırım da ne pis üslup bu
Üslup mu? At çiftliği gibi yerde ozbir çekecek haberin var mı senin
Askerden gelince görüşelim dlyor bide reddettim 1 hafta var daha ama askerden gelince diyor görüşmeye
E tamam işte diyete girmiş. Çok sert ve unutulmaz olsun istiyor
Nasıl diyet ne alaka?
Hani özleyecek, arzulayacak ve daha şehvetli yaşanacak. Ama bilmiyor ki o askerdeyken biz en az 10 kez yapacaz 🤣🤣🤣
He mk hepiniz Brad pitt tüm kızlar sizi bekliyor bi tane bulsan dua et of bu iğrenc muhabbete sokma beni kaybol
Bu devirde bi tane bulsan dedin ya ne diyeyim. Bir tane sen bulmuşsun ama askere gidip gelsin görürsün gününü 🤣
Ben görüşmem, bu şeyin duygusal açıdan bakıyorum zaten kimsenin oyuncağı olamam.. zaten olmaz falan dedim. Belki bozulmuştur bugün yazmaz bu sanaldan tanıdık biri değil yakinen tanıyorum
Askere gitsin gelsin. Aha buraya tekrar yazarsın ne olduğunu
Ne dusunelim?
vay survivor
Normal
34 yaş nah normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?