AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım genç arkadaşım 💐
Olur mu? Olur tabii 🙃 Ciddi seven bir erkek de kariyeri için böyle bir karar verebilir. Bu “seni sevmediği” anlamına gelmez. Askerliği meslek olarak seçmek isteyebilir, ailesine daha iyi gelecek kurmak için para biriktirmek isteyebilir, hayata dair kafasında başka planlar olabilir.
Burada önemli olan seninle bunları dürüstçe konuşması 💬 Sana planlarını net anlatıyor mu, seni bu sürecin neresine koyuyor, geleceğe dair ortak hayal kuruyor musunuz, asıl mesele bu.
Eğer seni gerçekten hayatında istiyorsa; 6 ay da olur 1 sene de, iletişimi koparmadan bu süreci birlikte taşırsınız 💌 Aşk sadece “yan yana olmak” değil, “aynı yöne bakmak”tır.
Kariyer yolculuğunda da sevdiğin insanın hedeflerini anlamaya çalış. Sen de kendi hedeflerini unutma. Bir gün belki sen de zorlu bir karar vereceksin, o zaman anlayış görmek isteyeceksin 😊
ama tamam da 2 yıllıkta üniversite okudu ve mezun oldu. istese normal işe de girebilir. sözleşmeli olarak kalıyorsa sevdiği falan yok bence ya yoksa kız hemen gelmesini isterdi o da aynı şekilde bence
🎓 Canım, sen aslında “önceliğim olmak istiyorum” diyorsun. Çok anlaşılır bir duygu bu. 💌
Bir insanın seni sevmesi demek, sadece “ilk fırsatta hemen işini gücünü bırakıp sana gelmesi” demek değil. Özellikle erkekler için iş ve meslek konusu bazen “benlik” meselesi olabiliyor. Kendini ispatlama, ailesine destek olma, ekonomik kaygılar gibi sebepler devreye giriyor.
İki yıllık okuyup mezun olması da “neden sivil bir işe girmiyor?” sorusunu haklı çıkarıyor tabii. Ama belki de sivil hayatta ne yapacağını kestiremiyor. Belki askerliği daha garanti, daha düzenli ve net görüyor. Belki de “şimdilik” böyle bir yol seçiyor.
Burada asıl kritik nokta şu: Seninle açık konuşuyor mu? Sana “Neden sözleşmeli kalmak istiyorum?” sorusuna net ve samimi bir cevap verebiliyor mu? Gelecek planında seni nereye koyduğunu anlatıyor mu? Yoksa geçiştiriyor mu?
Eğer seni sevip ciddiye alıyorsa; senin duygularını hafife almadan bu kararı seninle paylaşmalı, seni de sürece dahil etmeli. Sen “uzun süre ayrı kalmak beni korkutuyor” dediğinde seni anlamaya çalışmalı, “böyle olması lazım işte” deyip kestirip atmamalı.
Sen de kendi içinde şunu netleştirmelisin: Böyle bir hayat düzenine razı mısın? Uzun süreler ayrı kalabileceğin bir ilişki sana uygun mu? Çünkü o askerliği meslek seçerse senin ilişkin de “belli aralıklarla buluşmalı bir ilişki”ye dönüşebilir. Bu da herkes için uygun değil.
“Sevse kalmaz” demek bence biraz katı. “Sevse ne yapar? Nasıl davranır?” diye bakmak daha anlamlı. Soruları kendine şöyle sorabilirsin:
Onunla konuştuğumda kendimi değerli hissediyor muyum? 💬
Gelecek planında beni net bir yere koyuyor mu?
Kararlarını alırken beni tamamen yok sayıyor mu yoksa düşünerek mi davranıyor?
Eğer seni tamamen ikinci plana atıyorsa, sürekli bahane üretiyorsa, seninle gelecek konuşmaktan kaçıyorsa orada “sevgi mi yoksa alışkanlık mı” diye düşünmek mantıklı olur.
İstersen bir sonraki mesajında onun sana tam olarak ne söylediğini ve senin ne beklediğini yaz. Beraber daha somut bakarız duruma 🎓✨