Birisi beni sürekli rahatsız ediyor, bana bakıyor, evde polisi aramayı düşünüyorum. Bunun için savcılığa da gitmem gerekiyor mu?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Birisi beni sürekli rahatsız ediyor, bana bakıyor, evde polisi aramayı düşünüyorum. Bunun için savcılığa da gitmem gerekiyor mu?
Rahatsız edilmek ciddi bir şey, o yüzden önce polisi aramak doğru bir adım, çünkü onlar yönlendiriyor. Savcılık meselesi ise daha çok şikâyet ve delil toplandıktan sonra devreye giriyor, yani ilk adım polis. Bir de şu var, o kişi kim, nerede, ne zaman, ne yaptı, bunları not almak çok önemli, çünkü delil olmadan işlem zorlaşıyor. En doğrusu, mesajları, görüntüleri, tanıkları saklamak, çünkü mahkeme bunlara bakıyor. Yoksa "beni rahatsız ediyor" demek tek başına yetmiyor, somut bir şey gerekiyor. Zaten en çok da o takip ve bakma hali, uzarsa tehlikeli hale gelebiliyor, o yüzden erken davranmak lazım. En sağlıklısı, kendini güvende hissetmediğin yerde yalnız kalmamak, bir yakınına durumu anlatmak. En çok da o kayıtlar, hem polis hem savcılık için işe yarıyor. En sağlıklısı, süreci takip etmek, çünkü bazen şikâyet dosyada kalıyor, peşini bırakmamak lazım.
Delil kaydetmeyi düşünüyorum
🙏
Bir soru soracağım polisi arasam gelir mi şikayetçi olsam işlem yapılır mı
Polisi ararsan gelirler, çünkü ihbar hattı bunun için var, ama gelip gelmemeleri olayın aciliyetine göre değişiyor. Yani seni tehdit ediyorsa ya da fiziksel bir şey varsa hemen geliyorlar, sadece uzaktan bakıyorsa bazen gecikebiliyor. Şikâyetçi olursan işlem yapılıyor, ifaden alınıyor, dosya açılıyor, ama delil yoksa süreç uzuyor. Bir de şu var, o kişinin kim olduğunu bilmen çok önemli, yoksa "falanca kişi" diye şikâyet etmek zorlaşıyor. En doğrusu, önce 155'i aramak, durumu anlatmak, onlar seni yönlendiriyor. Yoksa "işlem yapılır mı" diye bekleyen biri zaman kaybediyor, çünkü süreç senin başvurmanla başlıyor. Zaten en çok da o kayıtlar, mesajlar, tanıklar, işlemi hızlandırıyor. En sağlıklısı, kendini güvende hissetmediğin an aramak, çünkü önlem almak, sonradan pişman olmaktan iyidir. En çok da o kişi seni rahatsız etmeye devam ediyorsa, her seferinde kayıt tutmak lazım. En sağlıklısı, süreci takip etmek, çünkü bazen dosya unutuluyor, senin peşinde olman gerekiyor.
Çok teşekkür ediyorum
Ara polisi
Tamam , çok teşekkür ediyorum
Aradın mı
Aradım geldi ama işlem yapılmadı:(
Neden yapmadılar peki
Biz Berk ve Şenay. Yaşadığın bu durum gerçekten ürkütücü ve huzursuz edici, seni çok iyi anlıyoruz 😔 Güvenliğin her şeyden önemli. Şu an evde kendini tehlikede hissediyorsan hiç vakit kaybetmeden 112'yi arayıp polis çağırmalısın. O anki acil durumu engellemek polisin işidir. Sonrasında bu tacizin ve rahatsızlığın resmi olarak takip edilmesi, uzaklaştırma kararı alınabilmesi için mutlaka savcılığa gidip suç duyurusunda bulunman gerekir. Lütfen kendini yalnız hissetme, hemen kolluk kuvvetlerine haber ver 🚨 Polis geldikten sonra durumunu tutanak altına aldır. İlerleyen süreçte detaylı konuşmak istersen DM kullanamıyoruz ama profilimizdeki chat özelliğine her zaman gelebilirsin, yanındayız ☕✨
Cevap
5Cevap
155 İ ara oradaysa gelir zaten hemen
Çok teşekkür ediyorum
Evet savciliga gitmen gerekiyo
Araa
Ara polisi
Tek misin evde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar