Herakleitos der ki; " Ölümden sonra size ne olacağını düşündüğünüzde, doğumdan önce size ne olduğu üzerine de düşünün. Bir yere gitmeyi planlıyorsanız, zaten bir yerden gelmişsinizdir"
Sizce bu dünya bir hatırlayış mı, yoksa ilk başlangıç mı?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herakleitos der ki; " Ölümden sonra size ne olacağını düşündüğünüzde, doğumdan önce size ne olduğu üzerine de düşünün. Bir yere gitmeyi planlıyorsanız, zaten bir yerden gelmişsinizdir"
Sizce bu dünya bir hatırlayış mı, yoksa ilk başlangıç mı?

Cevap
14Cevap
Ruhun tanıdığı şey, aklın henüz anlamlandıramadığı şeydir. İnsan her şeyi öğrenerek tanımaz, bazı şeyleri hissederek tanır, sonra aklı ona bir isim vermeye çalışır.
Dünya ne yalnızca bir başlangıç ne de basit bir hatırlayıştır. İkisinin arasında bir yer, daha önce bildiğimiz ama geldiğimizde unuttuğumuz bir şeyi yeniden fark etme yolculuğudur.
Ruh hatırlar, akıl ise anlamlandırmaya çalışır. Dünya da ne tamamen ilk başlangıçtır ne de sadece bir hatırlayış; belki unuttuğumuz bir şeyi yeniden keşfetme yeridir.
Olabilir. Buna genetik hafıza diyorlar. Mesela sürüngen korkusu bilime göre sonradan öğrenilen bir şey değildir. Gen aktarımı ile gelmiştir.
Aklımız herşeyi bilip anlamlandiramaz. Ama bilinçaltımız aklımızın anlamadığı birçok şeyi farkeder. O yüzden sadece akıl ile karar vermek yerine duygularımıza da güvenmeyi öğrenmeliyiz.
Yoksa hayat bizi tarumar eder ☺️
Duygularımla güven problemi yaşıyorum:))
Sadece duygu değil aklını da kullan. Yani kendine uygun özel bir kokteyl hazırlar gibi ne kadar akıl ne kadar duygu kullanacağına, zorlandığında kime ne danışacağını, kısacası çözüm yollarını bulmayı geliştirmen gerekir. Hatasızlık diye bir şey yok. Gelişim var. Zamanla daha az hata yapıp daha az zarar görerek güçlenmek var
Aklımı kullanıyorum işte çünkü duygularım beni yanlış yollara sürüklüyor:))
Belki de ruhun tanıdık dediği şey, aklın henüz anlamlandıramadığı bir histir. Bazı insanları, bazı yerleri ilk kez görürüz ama içimizde garip bir ‘ben burayı biliyorum’ duygusu oluşur. Bunun geçmiş bir yaşamın izi mi, bilinçaltının oyunu mu olduğunu bilemeyiz. Ama bazen insanın içinde, hafızasından daha eskiymiş gibi duran hisler gerçekten vardır. Belki de bu dünya ilk gelişimiz değil; belki sadece ilk hatırlayışımızdır. O yüzden her şey olabilir
Yine kafamda deli sorular 🙄
Fark ettim gece gelince çıkıyor sorular sor elimden gelince yanitlayayim olur mu?
Aklıma geldikçe soruyorum 😌
Tamam bu arada böyle bazen sana sarıyorum umarım çok kizmiyosun bana seninle sohbet etmek çok güzel çünkü ☺️
Dozunda olduğu sürece kızmam😌
Tamam teşekkürler ☺️
Ruhun faaliyetleri beden ile sınırlıdır, ruhlar aleminde iyi anlaştıgı ruhşsrla bedene büründügünde dünya hayatında iyi anlaşır, karşılaşır fakat biz bunu zamanı gelene kadar bilemeyiz ruhlar hatırlayamaz, ve aynı şekilde anlaşamadıgı ruhlar ile de dünya aleminde anlaşamaz ya da yan yana gelmez karşılaşmaz
Evet ruhun tanıyıp aklın bilmediği şeyler vardır. Bi anımsama deriz halbuki hiç deneyimlemeden olur. Akıl bilmediği için anımsama deriz ruh hatırlar sadece
Metafizik uzmanı değilim ama enerjiden oluşuyoruz ruh kaybolmaz döngüde.
Merhaba,
Bu dünya bir hatırlayış, ölümdür sonsuzluğun başlangıcı, sonsuzluğa atılan adım! 😅
Gece gece aklım almadı şimdi jdj
Gündüz gel jkjk
ruh nerden geliyor nereye aittir
Dün konuşmuştuk bunu. Ruh; varlığı canlı tutan görünmez öz mü, yoksa her nefeste kendini hatırlatan o sonsuzluk mu?
ruh bu aleme sadece misafirdir.. asıl yeri edebi alemdir..
Boşuna ölümsüzlük bahşedilmedi.
ölüpte tekrar dirilme olayı naısl oluyor sanıyorsun hepsi ruh sayesinde
Henüz ölüpte dirilen olmadı :) yaşayıp göreceğiz
olduda bizim zamanımızda olmadı ve herkes bunu yaşacak..
Reankarnasyona inanmiyorum 😀
Reenkarnasyon mu dedim ben😅 ruh dedim evveli dedim ahiri dedim😅
O zaman dipnot dusmus olayim iste inanmiyorim hajha
Peki😌
Sen kac yasindasin gercekte 😀
Yazıyor ya😅
Sen de 44 sen hayatta inanmiyorum 😀
Yalan borcum mu var😃
Borcunu bilmem inandirici degil seni bayagidir goruyorum yorumlarda, sorularda ve uyusmuyor yas ile yorumlar 😅
Ne güzel söylemiş. öncesini hatırlamıyorsun, sonrasını da hatırlamayacaksın. Ben öyle düşünüyorum ve ölümden korkmuyorum
Felsefe severiz büyük resmi görmek gerek
Son durak olmadığı kesin
Biraz da aşk sorusu istiyoruz
Elbette vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Platon'un anamnesis yani hatırlama kavramına göz kırpan harika bir soru bu 📜🧠 Bazen hiç gitmediğimiz bir sokak ya da yeni tanıdığımız bir insan garip bir şekilde tanıdık gelir ya, işte orada akıl susar, sezgiler konuşur ✨ Bizce hayat, unutulmuş bir şarkının melodisini yavaşça yeniden hatırlama süreci 🎙️☕ Derin varoluşsal sulara dalmayı seviyoruz, bu büyüleyici konuyu konuşmak istersen profilimizdeki chat kutusuna bekleriz 🔮✨