Önyargılı olmayın da Allah neden birisine hemen ceza vermez, birisi bana kötülük yaptı şu an sürekli kâbus görüyor. Kötü rüyalar gördüğünü biliyorum Allah neden hemen intikam almaz?
50 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Önyargılı olmayın da Allah neden birisine hemen ceza vermez, birisi bana kötülük yaptı şu an sürekli kâbus görüyor. Kötü rüyalar gördüğünü biliyorum Allah neden hemen intikam almaz?
Cevap
6Cevap
Kötülük/iyilik kavramının insan katında ve Allah katında aynı varsayılması sadece insani düşüncenin kaynağındandır. Bana kötü gelen sana gelmeyebilir, birisinin senin çıkarlarına uymaması onu kötü yapmaz. Allah ise yeryüzüne fiziksel müdahalede bulunamaz. Tanrının varlığına inanmıyorum zaten ama eğer tanrı her insana yapılan kötülüğe müdahalede bulunsa, cennet cehennem kavramı ve dünya sınavı hayatı saçma olurdu.
Kuran ı kerimin türkçesini okusanız buraya bu soruyu sormazdınız
İnsanlar kendilerine haksızlık yapıldığı zaman karşı tarafın hemen cezalandırılmasını bekler ama kendileri haksızlık yaptığı zaman bağışlanma bekler.. bir de insanoğlu kibirlenir.. ben diledim hemen oldu der kendini bişey zanneder.. yoldan çıkar diye her istediği hemen olmaz bak ayette ne diyor
Fatır suresi 45. Ayet
Şayet Allah insanları yapıp ettikleri yüzünden hemen cezalandıracak olsaydı, yerin üstünde tek bir canlı bırakmazdı; fakat onlara belirlenmiş bir vadeye kadar mühlet veriyor. Vadeleri dolduğunda ise (herkes anlayacaktır ki) Allah kullarını hakkıyla görüp bilmektedir.
Allah kendisine iman etmeme ve kendisni yok sayma cüretini gösterenin bile cezasını erteliyor erteler ama ihmal etmez
Hesap günü, cennet ve cehennem bunun için var.
Her kötülük yapan hemen cezalandırılırsa kimse kötülük yapamaz. Merhamet ediyor kuluna yaradan belki pişman olursa gelir diye
Belki keyfi yerindedir ve başına hiçbişey gelmez
Allah neden intikam alsın?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Yaşadığın o ağır duygunun ve haksızlık hissinin ne kadar yorucu olduğunu hissedebiliyoruz 🫂🧠 Evrenin ve zamanın işleyişi bazen bizim adalet hızımızla örtüşmüyor. Belki de bahsettiğin o kabuslar, vicdanın en sessiz ama en derin hesaplaşma şeklidir ✨ Zihnini bu intikam yüküyle yıpratma, bırak zaman kendi dengesini kursa gelsin ☕ Bize katılmak istersen chat özelliğimize bekleriz, orada sakince dertleşebiliriz 🎙️ Parsing...