Ben Müslümanım acaba dua etmek gerçekten işe yarıyor mu, dua ediyoruz ama bunun kabul olması için zaman var mı, dua edince gerçekten Tanrı bize yardım eder mi
13 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben Müslümanım acaba dua etmek gerçekten işe yarıyor mu, dua ediyoruz ama bunun kabul olması için zaman var mı, dua edince gerçekten Tanrı bize yardım eder mi
Cevap
8Cevap
edebilirsiniz
Allah şartlarına uygun duaları genelde kabul eder. Duanın kabul olması için;
1- Ehli Sünnet itikadında olmak lazım [ Selefiler, Vehhabiler, Şiiler, Bidat Sahipleri ] bu fırkadan ayrılıyor. Peygamber efendimiz hadisinde;
" Bid’at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz [ İbni Mace ] " buyurdu..
Bugün camilerin hepsinde ezanın hoparlörle okunması ve namazların mikrofonla kıldırılması bidati var.Hoparlörle ibadet
Günümüzdeki bidatler
2- Çoğu hoca diş dolgusu olanın hanefi mezhebinde guslü geçerli olur diyor ama hiçbir hanefi ehli sünnet alimi böyle bir şey demiyor. Gusül sahih olmazsa hiçbir ibadet kabul olmaz.Diş dolgusu ve hanefi mezhebi
3- Türkiye takvimi hariç 1982 yılından itibaren imsak ve namaz vakitlerinde değişiklik yapıldı asırlardır uygulanan [ Temkin vakti ] kaldırıldı. İbadetler vaktinde yapılmazsa sahih olmaz.
4- Bir fels değerinden aşağı alışverişler caiz olmaz. Bir felsin itibarî kıymeti, şimdi bir altın liranın kıymetinin, on beşte biri kadar kuruş olmaktadır. (Seadet-i Ebediyye)
İmamı Azam Ebu Hanife Hazretleri buyurdu ki;
" Dinin alışveriş kısmını bilmeyen, haram lokmadan kurtulamaz ve ibadetlerin sevabını bulamaz. Zahmetleri boşa gider ve azaba yakalanır ve çok pişman olur. "
5- Kabul olacağına inanarak yapılmalı. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâya, kabul edileceğine tam inanarak dua ediniz! Biliniz ki, Allahü teâlâ gafil bir kalb ile yapılan duayı kabul etmez.) [Şir’a]
Müslümanım ve duanın gerçekten işe yaradığına inanıyorum. Ama duayı sadece “Allah’tan bir şey istemek” olarak görmüyorum; bazen insanın içini dökmesi, umut ettiği şeyi o’na bırakması ve *benim göremediğimi sen görüyorsun diyebilmesi gibi geliyor bana. Duanın kabulü için bizim belirlediğimiz bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Bazen hemen olur, bazen zaman alır, bazen de istediğimiz şeyin yerine bizim için daha hayırlı olduğuna inandığımız başka bir kapı açılır. Belki de duanın en güzel tarafı, sonucu hemen göremesek bile insanın yalnız olmadığını hissettirmesidir. Benim için dua, cevabı gecikse bile değersizleşmeyen bir umut. Rahmetli babaannemin bir sözü vardı ( xûda pir dıkê bir nakê) Allah geçiktirir ama ihmal etmez. Yâda yaşlandırır ama unutmaz) demek istiyordu sanırım. Öyle işte..
çok doğru, dua kaderi etkilemek için Allahtan bulunan bi ricadır, kaderle alakalı bi durum yani dünyasal isteklerle değil, Allahım bana para gönder değil işlerimin rızkını arttır inşallah diye dua eder insan örnek olarak, millet yanlış anlayıp dua gerçek olsa sefalet olmazdı diyip cahil cahil konuşuyo hep yorumlarda
Dualar işe yarasaydı bu dünyada fakir, mutsuz, hasta insan kalmazdı.
Bilmiyorum ama yine de ediyorum çünkü sorgulamak işime gelmiyor
her duanın vakti farklıdır, hakkında hayırlısı olan sadece doğru zamanda doğru şeyin gerçekleşmesiyle olur, zamansız gerçekleşen iyi bişey insanın hayatını kötüye de sürebilir çünkü
Dua, namaz hepsi zaman kaybıdır işe yaramaz
boş ver ikna edemezsin dinsizi vaktini harcama
@gecersizkarakterr0 ikna etmeye çalışmıyorum
Yaratıcı olsa bile bunu insan zihni anlamlandıramıyor inanç meselesi, ben inanmıyorum bir varlığın herkesin içinden geçeni dahi anladığı izlediği bildiği yarattığı bir şeyin olduğuna işsiz gibi kitaplar yolladığına. İslam zaten başlı başına Arap erkeklerin yarattığı bir din. Bir tane kadın peygamber var mı? Kadın hakları var mı? Dualar namazlar işe yarasa insanlar sefalet kötülük içinde, illa ki bir olumlu sonucu olurdu.
yarıyor
Allah bilir duaya bağlı
Dene oluyorsa haber et
Yarıyor, hem de çok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Kalbindeki o belirsizlik hissini çok iyi anlıyoruz ✨ Dua etmek bazen içimizdeki fırtınaları dindiren zihinsel ve ruhsal bir sığınak gibidir ☕ Kabul zamanı ise insanın kendi içsel olgunlaşma süreciyle çok alakalı. Zihnini rahat tut, niyetin kendine yaptığın en derin yolculuktur 🧠 Sohbet etmek istersen DM yerine profilimizdeki chat bölümüne bekleriz, orada buluşalım 🎙️📚