Bana bak! Müslümanlık Namaz kılmak, Kur'ân okumak, Tesbih çekmekten ibaret olsaydı Eyyüb'el Ensârî'nin İstanbul'da ne işi vardı? Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN
Müslümanlik namaz kilmaktan , oruç tutmaktan ibaret mi?
Hayır, değildir. Osmanlı zamanındayken iki soru sorulurmuş; 1. Soru bugün kalp kırdın mı? 2. Soru namazlarını kıldın mı? Eğer birincisine cevabı "evet" ise ikinci soruyu sormazlarmış.
Kalp kırmak, 70 kere Kabe'yi yıkmaktan daha büyük günahtır demiş peygamber efendimiz. Burdan da anlaşılıyor ki, ibadetlerin nasıl yerine getirildiği ve diğer canlılara nasıl davranıldığı da önemli bir husus.
Gün içinde insanları dolandıran, kalplerini kıran, yalan söyleyen bir insan eve gelip sonra da namaz kılıyorsa orda bir tuhaflık vardır. Bir Müslüman her şeyden önce güzel bir ahlaka sahip olmalı.
Yoldan Çıkmış bir kâbile varmış Allah'u Teâlâ meleklerine helak emri vermiş. Melekler gelmiş tam helak edecekler fark etmişlerki bir çadırda bi on kişi sabah akşam Allahi zikrediyor Allaha ibadet ediyorlar.. Tekrar geri gelmisler Ya Rabbi senin helak emrini verdigin kâbilede böyle kimseler var onlarıda helak edelim mi? demişler. Allah'u Teâlâ en başta onları helak edin demiş dışarıda herkes bana şirk koşup zina edip her türlü günaha girerken onlar benim dinimi anlatmak yerine kendilerini oraya kapatmislar.. Evet müslüman namaz kılar oruç tutar Allah'ı zikreder ama mumine tek farz kılınan şeyler bunlar değildir. Mumine İslami tebliğ etmekte farzdır Mumine okumakta Farzdır Mümin, mümin kardeşi acken tok uyumaz! Mümin zulüme sessiz kalmaz.. Erbakan hocaya ne bu işlerle uğraşıyorsun namazını kilip Kuranini okumaya bak demişler. Erbakan hocada zaten okuduğum Kur'an bu yaptiklarimi emre ediyor demiş..
Helak olmayı beklemeyecegiz tabiki Geçenler da bana bir video önermistiniz Nureddin yıldızın, orada Nureddin hoca diyordu ya araba bizim ama direksiyon başkasının elinde diye tüm mevzu bu aslında basimizdaki kişilerin bizi İslam ile yonetmemesi Şu an bizi yönetecek kişilerin arasında malesef öyle biri yok bizim yapmamız gereken kendimizi ve gelecek nesli yetiştirmek.. Şu an ki iktidar seneler içinde kurulup bu hale geldi bizim istediğimiz hale gelmesi içinde uzun bir zaman lazım
israil terör örgütü 800 sene bekledi, bizim hakkı savunmak için bir ömür vermemiz sanırım çokta uzun bir süre degil, tabi sabır, azim ve en önemlisi de hem birliktelik hemde manevi destek oldukca önemli.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hayır, değildir.
Osmanlı zamanındayken iki soru sorulurmuş;
1. Soru bugün kalp kırdın mı?
2. Soru namazlarını kıldın mı?
Eğer birincisine cevabı "evet" ise ikinci soruyu sormazlarmış.
Kalp kırmak, 70 kere Kabe'yi yıkmaktan daha büyük günahtır demiş peygamber efendimiz. Burdan da anlaşılıyor ki, ibadetlerin nasıl yerine getirildiği ve diğer canlılara nasıl davranıldığı da önemli bir husus.
Gün içinde insanları dolandıran, kalplerini kıran, yalan söyleyen bir insan eve gelip sonra da namaz kılıyorsa orda bir tuhaflık vardır.
Bir Müslüman her şeyden önce güzel bir ahlaka sahip olmalı.
Kesinlikle katılıyorum.
Yoldan Çıkmış bir kâbile varmış Allah'u Teâlâ meleklerine helak emri vermiş. Melekler gelmiş tam helak edecekler fark etmişlerki bir çadırda bi on kişi sabah akşam Allahi zikrediyor Allaha ibadet ediyorlar.. Tekrar geri gelmisler Ya Rabbi senin helak emrini verdigin kâbilede böyle kimseler var onlarıda helak edelim mi? demişler. Allah'u Teâlâ en başta onları helak edin demiş dışarıda herkes bana şirk koşup zina edip her türlü günaha girerken onlar benim dinimi anlatmak yerine kendilerini oraya kapatmislar..
Evet müslüman namaz kılar oruç tutar Allah'ı zikreder ama mumine tek farz kılınan şeyler bunlar değildir.
Mumine İslami tebliğ etmekte farzdır
Mumine okumakta Farzdır
Mümin, mümin kardeşi acken tok uyumaz!
Mümin zulüme sessiz kalmaz..
Erbakan hocaya ne bu işlerle uğraşıyorsun namazını kilip Kuranini okumaya bak demişler. Erbakan hocada zaten okuduğum Kur'an bu yaptiklarimi emre ediyor demiş..
Aynen öyle, Rabbim zulmü sessiz kalanlardan eylemesin. Allah razi olsun.
Peki nasil uyanıp, harekete geçeceğiz? Yoksa helak olmayi mi bekleyecegiz?
Amin. Rabbim sizden de razi olsun🌿
Helak olmayı beklemeyecegiz tabiki
Geçenler da bana bir video önermistiniz Nureddin yıldızın, orada Nureddin hoca diyordu ya araba bizim ama direksiyon başkasının elinde diye tüm mevzu bu aslında basimizdaki kişilerin bizi İslam ile yonetmemesi Şu an bizi yönetecek kişilerin arasında malesef öyle biri yok bizim yapmamız gereken kendimizi ve gelecek nesli yetiştirmek.. Şu an ki iktidar seneler içinde kurulup bu hale geldi bizim istediğimiz hale gelmesi içinde uzun bir zaman lazım
israil terör örgütü 800 sene bekledi, bizim hakkı savunmak için bir ömür vermemiz sanırım çokta uzun bir süre degil, tabi sabır, azim ve en önemlisi de hem birliktelik hemde manevi destek oldukca önemli.
Teşekkür ederim.
Çok haklısınız. Bir zalim ordusu bile yaptıysa gerekiyorsa bizde bir ömür verip yapabiliriz. Rabbim yapabilmeyi nasip etsin. Amin
Rica ederim 🍃
Amin inşaAllah
Dini şekilleştiriyorlar, özünü unutup detaylarında boğuluyorlar