Vatanimizi neden sevmeliyiz? Sen neden ve nicin seviyorsun?
(Siyasetti karistirmadan cevaplayin lütfen )
(Siyasetti karistirmadan cevaplayin lütfen )
Her vatanın anlamı büyüktür ister bizim olsun ister bir Alman veya İngiliz vatanı.. Çünkü hepsi için canlar feda edilmiştir hepsi için aileler perişan olmuştur ama en anlamlısı bizim vatanımız çünkü en büyük fedakarlıklar bizim vatanımız elde edilirken olmuştur çok büyük silah ve para gücü olan devletlere karşı yürekleriyle savaşarak, kendilerini feda ederek hiç korkmadan kendilerini siper ederek yokluktan günde sadece 1 öğün yemek yiyerek savaştı atalarımız
Vatan demek ana demek..
Anasini nasil severse bir insan
Vataninida sevmeli bence seni sen yapan odur..
4 mevsimi birden yaşayan
Asya ve Avrupayı birbirine bağlayan
3 tarafı denizlerle çevrili
Toprağı bereketli insanı yürekli bir yer burası
Cennetin dünyaya inmiş yüzü Türkiye
Zafer hikayeleriyle dolu bir tarihimiz var
Daha dün bir buruk da olsa gururlu bir zafer günüydü
Son olarak da bunu söylemek isterim:
https://i.hizliresim.com/1Yo8rD.jpg
Yuzsuz deilim. burada yasiyorsam elbette sevicem. topraklarimizla atalarimizla tarihimizle gurur duyuyorum bu yuzdende bu emanete deger veriyorum. suna dikkat cekmek isterim. vatanımı seviyorum. ulkedeki butun vatandaslari degil. işe vatandaslar girince pek ic acici seyler cikmiyor ne yazikki
Cevap
17Cevap
çünkü biz özümüzden vazgeçmeyecek kadar onurlu, hakimiyet altında tutulamayacak kadar hırçın, vatan toprağının her karışının nasıl zorluklarla alındığının farkında olacak kadar zeki, sıfırdan dünyalara hükmedecek kadar çalışkan, imkansız denileni yapacak kadar cesaretli bir milletiz...
Vatan sevilmeli çünkü;
*Orası senin, sana ait.. Her karış toprağında kanın, her taşın üzerinde emeğin var.. Sana sunulan bir güzellik yok, kazandığın, uğruna serden ve yardan geçtiğin ve bütünüyle senin yarattığın bir güzellik var, bayrak var.. Örf var adet var..
Siyasi görüşler, çeşitli entrikalar bir yana, biz geçersek bu vatandan işte o zaman kayıp olur, yazık olur.. İhanettir kişinin kendisine, tarihine ihanettir.
Bu bayrağı bu vatanı seviyorum..
Bugün benim şehrimde iç savaş çıksa..
Akdenize gitsem; evini açar, Egeye gitsm;Ekmeğini Paylaşır, Güneydoğu anadoluya gitsem;Bağrına basar, İç Anadoluya gitsem;Malını paylaşır, Marmaraya gitsem;Dert Ortağım olur, Karadenize gitsem;Toprak verir, Doğu anadoluya gitsem;Su verir... bu vatan sevilmez mi?
Vatanımı sevmiyorum , eski vatanı seviyordum ben yüzlerce Sehidimz öldü ne için kim için diye sorgulanmali keşke 1900 li yıllar geri gelse gözüm kapalı giderdim cepheye ama şimdi uğruna ölecek bir vatan görmüyorum ben
Bizi kollayabilecek en geniş topluluğu sevmemiz lazım da ondan..
Biz vatanı kollarız, vatan da bizim götümüzü kollar..
Vatan aslında senin benim evimdir. Vatan söz konusu olunca bütün millet tek ailedir. insan evinde mutlu olur evini sever.
Vatanı olmayan, kültürüne sahip çıkamaz.
Kültürü olmaya toplumun, mirası olmaz.
Mirassız yetişen nesiller izole olurlar.
Dipnot : miras kültürün aktarılması anlamındadır.
Vatan benim evim gibidir o sınırlar delinirse evimin düzeni bozulur namusum tehtid altına girer eğer yenileceğim aşikar olan bir savaşa girsem bile ölüm amacım vatansa eğer ölümumun bir anlamı vardır...
Vatan, toprak demektir. Üzerine dedeleriminkanı buluşan, uğruna ölümü göze alan insanlarca oluşturulmuş "yaşam alanıdır". Vatansız kalmak savrulmaktır. Suriye, ırak ve filşstin in durumu ortada.
Hubbül vatan min-el iman.. Vatan sevgisi imandandır!!
Tarihimizi bildiğim için seviyorum. Atalarımızın yaptıkları tüm fedakarlıklar vatanımıza sahip çıkma içgüdümüzün olması için yeterli bence.
(ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker ) bu söz herşeyi anlatıyor. bu vatan kolay kazanılmadı ne çileleri çekmiş atalarımız
harıka bır ulkude yasıyoruz çunkuu mukemmel guzellıklerı varr
Bu vatan için onca kan döküldü nice canlar feda edildi senin için bizim için hiç görmedikleri ilerideki torunları için onlar olmeyi göze aldı bizde sevelim bu toprakları bir zahmet
Irak Filistin Suriye gördükten sonra istersen sevme :)
Türk olduğum için. Türk "güç kudret" anlamlarını taşır. Biz yerleştiğimiz toprağı avradımız gibi sever, anamız gibi koruruz!!!
dünyada bir mekanımız olduysa ve ayağımızı yere sağlam basabiliyorsak daha neler neler.
çünkü bu vatan atalarımızın kanıyla kazanıldı ve bize emanet edildi. başka Türkiye yok.
vatan daha ne olsun sebebe ne gerek vatan sebepsiz sevilir
Hayatımdaki her şey burada olup bitmiş, çok yönden sana benzeyen insanlarla dolu vs.
Çünkü burada yaşıyorum, burada doyuyorum
Cennet gibi olduğu için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar