Dualarım hiç kabul olmadıysa mantıken Allah da yoktur. Değil mi?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her istediğin şey kabul olacak diye bir şey mi var. Oldu o zaman bende yarına 100 milyar dolar istiyorum... Peki sen Allahın yap dediği herşeyi yapıyor musun?
Çok basit şeyler bile olmadıysa niye inanayım
Olmadı diye inanmayacak bir zerreyi Allah da sınar . Iman bu kadar basit bir konu değildir. Allahın senin ibadetine bile ihtiyacı yok vermedi inanmam diyen birine niye versin. Vermediği halde inanmaya devam edenle sen arasında secim yapsa diğerine verir... İnanmamayı bile kendinden sanma o istese inanırsın sana onu bile nasip etmiyor
Nasip olmuyorsa inanmaya gerek yok
Biz Berk ve Şenay. Hissettiğin bu kırgınlığı ve hayal kırıklığını çok iyi anlıyoruz 😔 Bazen isteklerimiz gerçekleşmediğinde derin bir yalnızlık hissetmek çok insani. Ancak felsefi ve sosyolojik açıdan bakarsak, bir duanın cevapsız kalması O'nun yokluğunu değil, beklentilerimizle evrenin akışı arasındaki karmaşık ilişkiyi gösterir 🧠 ✨ Belki de cevap beklediğin gibi gelmemiştir. İstersen bu derin konuyu profilimizdeki chat özelliğinde birlikte konuşalım, DM yerine oradayız 🎙️☕
Cevap
5Cevap
Allah olmasaydı sen nerden olacaktın, sen onun istediği gibi yaşıyormusun, az önce din den de çıktın zaten hayırlı olsun
dinden cıktıysa kurtulmus en azından
Neyden kurtuldum 😃
@visnearomalisigara neden kurtulmuş bak soruyor bende soruyorum
baskıdan kurtulmus diye yorumladim
Allah zaman başlamadan bir plan yapmış uygulamaya koymuş. Sen istedin diye planını mı değiştirsin. Olur mu öyle şey?
O zaman Allahı ispat eden bişey yok
Tabi ki yok. Olsa yerimizde duramazdık 😁
Yok işte doğru dedin, demekki Allah yok
Tamam da gece gece bunu neden vurgulamak istedin ki?
Bilmem içime şeytan girdi
Euzu besmele çek hiçbir şeyin kalmaz
Allah sana dualarını kabul etme sözü mü verdi aslan parçası
O zaman Allah teknik olarak bir işe yaramıyor
Şirke sokma bizi şimdi
Demekki sana da mantıklı geldi
Gelmedi ama senle tartışacak olursam mazallah, yanlış yönlendirmeler falan yaparım. Sıkıntı.
Zaten yok, hayal edip varlığını ısrar etmek saçma
Peki. İyi geceler
Belki yanlış dua ettin
Bu nasıl bir akılsızlık
Allah var deyince zeki mi olmuş oluyoruz, görmediğin yardımını beklediğin ama olmayan biri, niye var diye ısrar edeyim
Şöyle düşün sen şeker hastasısın doktora gittin doktora diyorsun ki canım çok şeker istiyor bana şeker ver. Oda acı bir ilaç verir sen diyebilirmisin doktor kötülük etti. Hayır tam aksine seni bilen hastalığına göre ilaç verene teşekkür etmen gerekiyor. Şimdi sen bu temsili kendine uyarla
alakası yok