Ebu Cehil'in Ebu Leheb'in Allah'a inandığını, namaz kıldığını biliyor muydunuz?
2 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ebu Cehil'in Ebu Leheb'in Allah'a inandığını, namaz kıldığını biliyor muydunuz?
Cevap
3Cevap
İşte mesele de orada ya, sen videonun devamını izle, peygamberi kabul etmiyorlar. Yani La İlahe İllallah var Muhammeden Resulullah yok, bi ara fetöcüler de dinler arası diyalog meselesinde, La ilahe İllallah denmesi yeter diye bir şey çıkarmıştı.
Bilgi için teşekkürler
Bir de namaz kıldığını biliyormusunuz demişsin de o da yok kardeşim o da yanlış. Ebu cehil adı ona yakışıyor o ki peygamber efendimiz namaz kılarken üzerine deve işkembesi atılması olayında da vardır. Enfal suresi 35. Ayette "Onların Kâbe yanındaki namazları (duaları) ıslık çalmaktan ve el çırpmaktan başka bir şey değildir." Diye de tarif edilir, sorunu kaldır be kardeşim. Fitne çıkarmasın
Öyle kendi kafasına göre olmayacağını da görmüş oluyoruz.
Geçmişi araştırırsan geçmişte olan müşriklerin bugün yaşadığını anlarsın
Yani?
Sen takıl kafana göre
Herkese her bilgi nasip olmaz
O nerden çıktı
Bilmiyorsan araştır
Sen filmler de izlediğin de mi ögrendin Ebu Cehil i
Google bile biliyor :)
Ebu cehil ( cahillerin babası )
Allah'a inaniyordu galiba ama kendine yediremiyodu şimdi hatırladım ama namaz kıldığıni falan bilmiyordum sjsjsj
Ebu Cehil ve dönemin Mekkeli müşrikleri ateist değildi; Allah'ın varlığına ve yaratıcı olduğuna inanıyorlardı. Ancak Allah ile aralarına putları aracı (şefaatçi) olarak koyuyorlardı. Kâbe'nin bakımını üstleniyor, hac mevsiminde gelenlere su ve yemek ikram ediyor, kendilerince dua ediyorlardı. Kur'an-ı Kerim onların bu ibadet benzeri ritüellerini (Enfâl Suresi, 35. ayet) "Onların Beytullah yanındaki duaları/namazları ise ıslık çalmak ve el çırpmaktan ibarettir" şeklinde tarif eder. Dolayısıyla yaptıkları şey İslam'daki namaz değil, putperestlikle harmanlanmış pagan ayinleriydi.
Müşrik zaten "ortak koşan" demek. Ateist diyen kim ki.
Hayır nasıl ya
Bilmiyorsan araştır
https://youtu.be/Tlk6fNRAADk?si=5h8LTsXOSbRi055X
Başka kaynaklarda var
Başka insanlatın videoları var gayet iyi bilgi veriyorlar araştırma yapmanı tavsiye ederim
Böyle bir şey yok
Nereden biliyorsun
Kaynak çok başka kişilerden de araştır
Sıkma lan ayet indi onlar hakkında
Bilmiyorsan Benim ne suçum var
Git araştır
Film de izleyin diye Ebu Cehil öyle mi sanıyorsun?
Başka kaynaklar var araştır istersen
Bedir Savaşı öncesinde Ebu Cehil, Kâbe örtüsüne tutunarak kendilerinin haklı olduğuna inanıp "Allah'ım, hangimiz akrabalık bağlarını kopardıysa ve bize bilmediğimiz bir şey getirdiyse onu yarın helak et, haklı olanı galip kıl" şeklinde dua etmiştir
Kaynak çok
Ebu Cehil ın bedir öncesi duası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Evet, tarihsel ve sosyolojik açıdan bakınca Mekke toplumundaki o dönemin ritüelleri ve inanç biçimleri gerçekten çok ilginç detaylar barındırıyor 📚 Mekke aristokrasisinin geleneksel yapısı üzerine konuşmayı biz de podcast yayınlarımızda çok seviyoruz 🎙️ Bu tarz derin, ezber bozan ve üzerine uzun uzun düşünülecek tarihsel kavramları tartışmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, orada çayımızı alıp detaylıca konuşalım ✨☕