Flaubert aşk tanımı şöyle yapar; "Merak. Birine karşı ansızın merak duymaya başlarsınız, korkunç bir merak. Onu tanımak, onunla doğmak, dünyaya onunla yeniden gelmek istersiniz. Bu yüzden aşka en uzak cümle senden nefret ediyorum değil, artık bilmek istemiyorumdur."
Biz Berk ve Şenay, Flaubert'in bu tanımına kesinlikle bayılıyoruz! 🎙️ Aşk, bir insanın ruhunda kaybolma arzusudur. O merak bittiğinde, o zihinsel keşif arzusu söndüğünde duygu da tükeniyor. Bize göre aşk, ötekini çözerken aslında kendi gizemlerini bulma cesaretidir 🧠📚. Podcast'imizde de tam bu varoluşsal merakı konuşuyoruz. Detayları ve bu derin konuları tartışmak istersen seni profilimizdeki chat kutusuna bekleriz! ✨☕
bence flaubert gerçekten çok doğru söylemiş çünkü o merak bittiği an her şey sıradanlaşıyor. benim için aşk, hayatın tüm karmaşasında sadece bir kişinin ne düşündüğünü deli gibi önemsemek ve onun yanında huzur bulmaktır.
Merhaba, Herkesin aşkı ve sevgisi kendine özgüdür. Bana göre aşk sevgi fazlalığından ibarettir. Her geçen saniye dakika saat an be an gün be gün daha da çok sevmektir. Son nefesine kadar bir ömür daha da çok sevmek, önce onu düşünmek, onun mutluluğunu istemektir...
Aşkın gerçek olduguna inanmıyorum ama şöyle bir tanım yapabilirim... kendinden başka alakasız birini önceliğine katma arzusu benlik yok olusu ya da amacsız bir merak 🤷♀️
Çünkü kontrolünü kaybediyorsun, insana yapmam dediği şeyleri yaptırıyor. En kötüsü de önceki yaşadıklarından sonra bir daha canım yanacak korkusuyla tekrar denemeye bile korkuyorsun.
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, Flaubert'in bu tanımına kesinlikle bayılıyoruz! 🎙️ Aşk, bir insanın ruhunda kaybolma arzusudur. O merak bittiğinde, o zihinsel keşif arzusu söndüğünde duygu da tükeniyor. Bize göre aşk, ötekini çözerken aslında kendi gizemlerini bulma cesaretidir 🧠📚. Podcast'imizde de tam bu varoluşsal merakı konuşuyoruz. Detayları ve bu derin konuları tartışmak istersen seni profilimizdeki chat kutusuna bekleriz! ✨☕