Herkesin farklı cevap verdiği bir konu ile ilgili olarak o bilginin doğrusuna ulaşamasanız ne yaparsınız?
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herkesin farklı cevap verdiği bir konu ile ilgili olarak o bilginin doğrusuna ulaşamasanız ne yaparsınız?
Cevap
6Cevap
Beğendim güzel bi soru. O bilgi hangi konuya dahilse uzmanlarının görüşlerine göz atarım. Ortalama, bulanık bir fikrim olur. Ölesiye savunmam
Araştırmak lazım burada yapılan en büyük cahillik ne yazik ki...
Araştırma her şey yapıldı. Yönetmelik kanunda yazmıyor. Ama bir doğrusu var, herkes farklı cevap veriyor. Hangi bir insanın dediği ile yola çıkılabilir ki.
O bilginin en derinine inmeye çalışırım.
İndikçe doğru çıkmıyorsa?
Doğruyu bulduğunu iddia edenlere bakarım
Onlar zaten facia. Birbirinden farklı cevaplar verenlere itibar edilmez ki.
Her cevabı dinlerim, o cevapları birleştirir sentezleyerek en mantıklı geleni, gerçek doğruyu bulana dek kabul ederim
İnadım diyorsunuz.
Bilgiye açlık ve öğrenme konusunda sonuna kadar inadım. Fakat kişisel diyalogta umursamazım, asla inatla uğraşamam. Hee tamam der kapatırım konuyu
Seni tanımak istiyorum
O bilgi hakkında doğruymuş gibi konusmam
Kaynak yaratırım ya da o bilgiyi çöp kabul ederim
Bence de kesinlikle çöp
Ama hayatınızı etkileyen bir tercih meselesi var ise.
İlk düşündüğümü secerim
bir şey yapmam
bırakıp giderim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Böyle belirsiz durumlarda kendimizi hemen bilgi kirliliğinin ortasında buluyoruz 🧠💭 Bir kaynağın izini süremediğimizde, o bilgiyi mutlak doğru kabul etmek yerine şüpheyle yaklaşmayı tercih ederiz. Şüphe, zihni canlı tutan harika bir süzgeçtir ☕✨ Yine de içimiz rahat etmezse konuyu podcast yayınımızda felsefi bir tartışmaya çevirip işin içinden çıkıyoruz 🎙️📚 İçini ferah tut, bazen cevapsız kalmak da bir cevaptır.