Kıkarken unutuyorum karıştırıyorum nasıl hemen öğrenebilirim
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. Maalesef namaz ezber hale getirildi ve ritüelin amacı olan "Dua" bize başkalarının dayattığı Arapça dualara hapsedildi. Şimdi nereden başlasak diye düşünüyor insanlar.
Esasında namazda unutmanı gerektirecek bir şey olmaması gerekir çünkü namazın ezbere olmaması gerekir. Kurandaki en güzel dua olan Fatiha yahut başka bir dua okunması güzeldir. Şimdi ana dilde ibadet konusuna gireceğim bir sürü eleştiri gelecek o yüzden şöyle diyorum, Kurandan dua okuyorsanız anlamını da öğrenin ki ne söylediğinizi bilesiniz. Namazın geri kalanında kalbinizden nasıl geçiyorsa o şekilde Allah'a yakarın dua edin. Ritüel olan kıyam rüku ve secdelerde Allahuekber deyin bitişinde de sağa sola başınızla selam verin bitirin.13 Yorumla
Soran+1 yılDuaları ezbere biliyorum zorda olsa öğrendim anlamlarınıda :) namazın nasıl kılındığını hiç bilmiyorum sadece öğrenicem bir şekilde
Soran+1 yılAmin
En İyi Cevaplar
(─̃‿─͠)✌(─̃‿─͠)✌(─̃‿─͠)✌
https://www.youtube.com/watch?v=oQeEMNMJgbs24 Yorumla- +1 yıl
+1 👍
- +1 yıl
Çok doğru.
Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı. Kildiran seccadelerden anam almis ben yokken de bence onlar daha cok kafa karistiriyor ve cok yavaslar. Namaz kitabindan ozet gibi bir kagida cikart, kilmadan oncede 5 defa falan yaz hangi vakti kilacaksan oyle yap daha faydali. 2 yildir ateistim hala bilirim namaz kilmayi.
114 Yorumla
Soran+1 yılBilipte kılmamak nasıl bir psikoloji :)
Soran+1 yılKolaya kaçıyorsun sadece ;)
Soran+1 yılHerneyse ne fark ederki benim için :)
Soran+1 yılBenim görüşüm bu neyse boşver
- +1 yıl
He evet musluman olmana ragmen daha yeni ogreniyorsun namaz kilmayi. Islamin 5 sartini yerine getirmeden sozde imanin sartlarini yerine getirip " benim kalbim temiz allah hidayet versin " demek esas kolaya kacmaktir, kendinle karistirma,. Tavsiye istedin duzgun cevap verdim, benle ilgili yorum yapmaya hakkin yoktur.
Soran+1 yılNe zamandır müslüman olduğumu nerden biliyosun ki :) benim kalbim temiz agibi birsey asla söylemedim isyediğimi söylerim iyi ya da kötü kimseyi ilgilendirmez saygı duymak zorundasın
Soran+1 yılKıznadım zaten kızacak bir durum yok :) bana istediğini söyleyebilirsen sana söylenenleride saygıyla karşılaman lazım banada isyediğini söyle önemli değil ama ben senin kolaya kaçtığını düşünüyorum :)
Soran+1 yılHaha bu kadar mı düşüksün :) yarım saattir tartıştım zaten tartışacağım kadar şeytanla yialayı gelse kaç yazar :D
ww. iyiyol. com/namaz-ozet-tablo/
bu tablolara bak bunlarla öğrenmek çok kolay bu tabloyu iyice inceleyerek öğren aslında hep aynı küçük farklılıkları var onların ne ve nerede olduğunu bilsen yeter had Allah yardımcın olsun :)01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
25Cevap
+1 yılSöylediklerinin manalarını öğren bu 1. Şeytanı lain sen kılamaman için elinden geleni yapar önce bunu bil düşmanını farkında ol Rabbine öyle bir duruşta dur ki ne nefsin den nede şeytandan bişey karışmasın ibadetine halis olacak iftitah tekbirini alman elinin tersiyle dünyayı arkana itmen Rabbinin huzurunda sırat köprüsü üzerinde sağında cennet solunda cehennem arkanda ölüm meleği varmış gibi huzurda olduğunu bil. Şeytandan Rabbine sığın çok kolay bir kağıt ve kalem al sabah namazını düşün iki rekat sünnet iki rekat farz boş bir vaktinde otur sıralamasını ne diyeceğini kağıda yaz sonra doğrumu diye kontrol et sonra öğle sonra ikindi her vakit kılmadan önce beş dk kağıda yaz 2. Gün gerek kalmıycak acele etme namazda unutma şeytan asla pes etmiyecek namazın içinde kağıda falan bakılmaz unutma dünyayı arkana attın dünyadan bişey katma namaz tesbihatlarının anlamı yaz google onları ezberle inşallah tamam son bişey daha namaz helada başlar unutma...
01 Yorumla
Soran+1 yılO son bişeyi anlamadım ama :) kağıda bakıp olmuyo yani neyse ezberlicem bir şekilde teşekkür ederim
Sevgili kardeşim namaz sure ve dualarını ezbermeye çalış ilk etapta olmuyorsa internetten aç dinle sonra ezberlemeye bak şimdi teknoloji ilerledi akıllı secdadeler var yanında sesli kayıt cihaz var alıp onunla beraber kılabilirsin unutkanlık az da olsa önlenmiş olabilir ;)
10 Yorumlaneyi unutuyorsun ve karıştırıyorsun öncelikle ona bir çözüm bul süreleri mi unutuyorsun ya da kaç rekat kıldığını mı karıştırıyorsun? namaz kılarken başka hiç bir şey düşünme sadece Allah'ın huzurunda olduğunu düşün ayrıca çok hızlı kılma yani çok yavaşta olmamak şartıyla normal anlaşılabilir bir şekilde kendi sesini duyacağın şekilde kıraat getir...
03 Yorumla
Soran+1 yılKaç rekat olduğunu falan karıştırıyorum kılarken
Soran+1 yılZamanla alışıcam artık biranda olmuyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaş ucuna kağıt yaz koy ona baka baka kıl kıldıkça öğrenirsin ben öyle öğrendim
23 Yorumla
Soran+1 yılHım olabilir teşekkür
Cevap sahibi+1 yılRica ederim Allah kabul etsin
Soran+1 yılPeki sağol
Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı. Sureleri unutuyorsan bildiğin en kısa sureleri oku..
Yok eğer yapacağın hareketlerin sırasını falan karıştırıyorsan bir kağda yazıp yere koy, gözünle takip edip sırasıyla yap..01 Yorumla
Soran+1 yılSureleri biliyorum. Kağda yazıcam bende alışırım zamanla
+1 yılŞu yeni çıkan seccadelerden alabilirsin yardımcı olur eminim :)
26 Yorumla- +1 yıl
Kanka onlar olmuyo.
- +1 yıl
@adımısenkoyhihi hukum vermek bize dusmez niyeti namaz kilmak olduktan sonra
- +1 yıl
Kanka bak namaz kilan kisinin o dualari kendi iradesiyle akliyla okumasi lazim. ordaki okuyunca onunla tekrar edince olmuyo. cemaatle kilarken bile cemaate uymaya niyet ediyoz. ve bizim de soyledigimiz yerler var. bunlar hep amerikanin oyunu asdjkl
- +1 yıl
@adımısenkiyhihi bisey diyemiycem yanlis konusmaktan korkuyorum
Ne amerikasi knk tovbe yaa asd
Soran+1 yılEvet olmuyo kafa karıştırıyor
Takvim yapraklarına bak, ya da pc'nin sol altına ne yazıyor 2015..
10 YorumlaDiğer konusunda 371 cevap paylaştı. Hangi sureleri biliyorsun kardeşim. fatiha ve ihlas suresini biliyormusun
05 Yorumla
Soran+1 yılHepsini biliyorum da namazın kılınışını unutuyorum
- +1 yıl
Kaç rekat olduklarını mi Unutuyorsun. basit aslın o kadar zor değil ki. diyelimki yatsı namazının farzinj kilacan 4 rekat niyet edecen. ikinci rekatinda tahiyyat okuyacan sonra kalkıp devam edecen son rekatta selam verip bitirecen. bunu unutuyorsan bir kağıda yaz önüne koy namaz kılarken
Soran+1 yılKağıda yazıp bakıcam anca öyle olur gibi
Soran+1 yılAmin seninde
ALLAH yardimcin olsun bacım doğru yolu bulmussun internette namaz hocası diye yaz çıkacaktır orada kurtuluşu bulduğuna sevindim
10 Yorumla
+1 yılBende 2 haftada kağıttan öğrendim. Allah kabul etsin :) zor diye üşenme bir süre sonra yemek ihtiyacı gibi gelicek kılmadığın zamanlarda bile gözün hep saatte olucak kaçmadın vakti diye:)
05 Yorumla
Soran+1 yılKağıttan bakmakmak gerekir diyorlar ama
- +1 yıl
Öyle.. Ama öğrenmek için mecburdum. Okumadan asla anlayamam.. Hem varsın kabul olmasın o iki haftada kıldıklarım. Çok şükür şimdi kabul oluyo ya o yeter:)
Zaten öğrenene kadar kılamazsın diye birşey yok çünkü ne kadar yaşayacağını bilmiyorsun. Zaten yarım yamalak duaları öğrenene kadar duasız kılmakta yanlış.. Her iki seçenekte aynı hemen hemen. O yüzden sen al kağıtlarını koy önüne kıl. Ancak günde 5 defa tekrar edersen aklında kalır.
Soran+1 yılHaklısın aslında bende öyle yapıyorum öğrenene kadar böyle :)
- +1 yıl
Allah kabul etsin kardeşim:)
Soran+1 yılAmin :)
+1 yılYardımcı olayım. Öncelikle namazın farzlarını ve vaciplerini öğren bu şekilde duaları ezberleyene kadar namaz kılabilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılküçük namaz kitaplarından al her vakitten önce bakarsın
10 Yorumla- Diğer konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılAma Gelince bir cümleye o amadan onceki tüm kelimelerin anlamı gidiyor malsf
iman varsa imkan vardır dostum acele yok sen iste yeter ki yaparsın ;)02 Yorumla
Soran+1 yılUzun olınca soru olmuyo cümle :)
- +1 yıl
uzun olinca soru olmuyor cümle n demek ben anlamadı ama olsun yani hayırlısı be my rose
bir hocaya sor istersen şimdi yanlış derim günaha girerim :D:DD
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam :)
- Diğer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılnamaz kılmayı öğreten seccadeler satılıyor. bir tane alabilirsin.
00 Yorumla İlk baslarda olur tekrarı sik olan bir ibadet alisirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamanla öğrenirsin önemli olan senin niytein devam et.
10 YorumlaBilemediğin yerleri söyle, allahın izniyle yardımcı olmaya çalışayim...
03 Yorumla
Soran+1 yılNasıl çabuk öğrenirim ki
Soran+1 yılTamam öyle yapim
+1 yılKıla kıla. kılmadan alisamazsin.
13 Yorumla
Soran+1 yılYanlış kılınca sanki kötü hissediyorum ya
- +1 yıl
Sen iste yeterki allah kabul eder. niyetin temiz olsun
Soran+1 yılPeki sağol
+1 yılzamanla...
ferah ol her seferinde birine odaklan sadece...05 Yorumla
Soran+1 yılAynen yavas yavas öğrenirim
- +1 yıl
amman dert etme... ben hiç bilmiyodum sıfır... zamanla... ;)
sadece devam et bölme ve burada vakit pek geçirme.. ;)
Soran+1 yılYok zaten fazla takılmıyorum burada :)
- +1 yıl
süper...
bura çok kirlenmiş çnkü
Soran+1 yılAynen
- Diğer konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılneyı unutuyon neyı karıstırıyon vede neyı örenn mek istiyon
09 Yorumla
Soran+1 yılNamaz kılmayı işte öğreniyorum unutuyorum tam kılarken
- +1 yıl
surelerı bılıyomusun veya hangı surelerı bılıyon
Soran+1 yılHepsini biliyorum
- +1 yıl
o zaman namaz surelerınınde bellı bır sırayla gıttıgınıde bılıyosun degıl mı
Soran+1 yılBiliyorum kılınışını tam bilmiyorum karıştırıyorum sadece
- +1 yıl
o zaman bıraz seslı oku ayetlerı
Soran+1 yılTm tşkler
- +1 yıl
bır sey taha eklıyım kerbeladan kurtulan hz zeynel abıdının hayatını oku cok yardımcı olacaktır
Soran+1 yılTamam teşekkürler
sen bildigin gibi kıl kardeşim niyetin iyiyse ögrenırsın git gide
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapim zamanla alışırım belki
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. bir cevap yazardım ama onu da unutursun bosver yazmayım
00 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Buraya gireceğine dini. sitelere gir, buraya verdigin. önemi oraya ver,2 güne halledersin
07 Yorumla
Soran+1 yılBuraya önem vermiyorum zaten
Soran+1 yılYaomadıpımı nerden biliyosun ki ya :)
Soran+1 yılNasıl
Soran+1 yılDur bir kılmayı öğrenim önce
kitapla kılmaya calıs ordan okuyarak bişey olmaz alışana kadar
00 Yorumla
+1 yılHuzur islamda mümin kardeşim devam :DD
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam :)
namaz kıldıran seccade var ondan al
10 YorumlaSürelrimi karıstırıyorsun?
05 Yorumla
Soran+1 yılSureleri biliyorum kılınışını bilmiyorum
Soran+1 yılKıldığım zaman tam yanlışsız kılmak istiyorum yarım yarım yapınca olmuyo gibi:)
Soran+1 yılAlışıcam zamanla artık
+1 yılneyi unutuyorsun? okumayı mı
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
sabah namazı
Sünneti
www.uzmantv.com/sabah-namazinin-sunneti-nasil-kilinir
Sabah namazı farzı
www.uzmantv.com/sabah-namazinin-farzi-nasil-kilinir
Öğle namazı ilk sünneti
www.uzmantv.com/ogle-namazinin-ilk-sunneti-nasil-kilinir
Öğle namazı farzı ve son sünneti
www.uzmantv.com/ogle-namazinin-farzi-ve-son-sunnet-nasil-kilinir
İkindi namazı sünneti ve farzı
https://www.uzmantv.com/ikindi-namazi-nasil-kilinir
Akşam namazı farzı ve sünneti
https://www.uzmantv.com/aksam-namazi-nasil-kilinir
Yatsı namazı, ilk sünneti, farzı ve son sünneti
www.uzmantv.com/yatsi-namazinin-ozellikleri-nelerdir
Vitir namazı
https://www.uzmantv.com/vitr-namazi-nasil-kilinir
Sen bu linkleri bir dosyaya kayıt ve, hangi namazı kılmaya hazırlanıyorsan buradan bir iki defa seyret. Bu senin ezberini kolaylaştırır. Sen tabi kadınlara göre kılıcaksın, burada hep sıralar aynı. Bildiğin duaları okuyabilirsin.
Mesela sabah namazına kalktığın zaman sabah namazı videosunu ilk önce bir iki defa seyret, öğle namazı vakti gelince öyle namazı videosunu açıp izle bu sekilde bir iki günde akılında kalır (: bizede dua et olur mu
Bir tane dua bile bilsen sana yeterli gelir şimdilik. - +1 yıl
Buda fatiha süresi Gün içinde bir kaçkez açıp dinle ezberlersin bu linkide bir dosyanın içinde kayıt et.
https://www.youtube.com/watch?v=C0Ti0G4nJRI
Sübhaneke Duasi bu duyayıda gün içinde açıp birkaç kez dinle mutlaka ezberlersin.
https://namazsitesi.com/dualar/subhaneke.html
Şimdilik bunalrı ezberle sen sonrasında yavas yavas diyerlerine geçersin (:
Soran+1 yılDuaları biliyorum zaten kılınışını bilmiyordum teşekkürler izlicem denerim
- +1 yıl
Evet böyle her namazı kılacağın zaman o videoyu bir iki kez izlersen aklında kalır. bir iki gün böyle tekrar et zaten sırasını unutmazsın (: bizede dua et olur mu. allah kabul etsin.
Soran+1 yılTm ederim teşekkürler :)
Diğer konusunda 646 cevap paylaştı. Yardımcı olmak isterim.
012 Yorumla
Soran+1 yılKağıda yazıp bakıp kılsam öğrenene kadar yanlış yapmış olurmuyum
- +1 yıl
Hiç dua bilmiyorsan başlangıç tekbirini al kıyamda dur rükû yap, secde yap. Bu yap dediklerimde mesela ilk okunacak dua fatiha. otururken okunacak dua Ettahıyyâtü bunları bilmediğini sayalım bunların süresi kadar durup hareketleri yapman yterli. mesela Ettahıyyâtü 20 saniye de okunuyor 20 saniye otur.
Soran+1 yılDuaları biliyorum
Soran+1 yılKılınışını bilmiyorum hiç
Soran+1 yılKağıda yazim ozaman
Soran+1 yılHiç namaz kılmayı bilmeyince kolay olmuyo ama :)
Soran+1 yılAynen öyle inş :)
- Diğer konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılcamiye git kılan adamlara bak dicemde :D
01 Yorumla- +1 yıl
Hahahaha
+1 yılsen iste yeter ki Allah yardım edecektir
04 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ya
- +1 yıl
inşallah oyle bir iman gelirki asla bırakmazsın ve gunahdan uzak durursun
Soran+1 yılİnş tşkler
- +1 yıl