Kardeşim sen güzelce niyet et bu işe gerisi kolaylıkla olcaktır. Ha bide inan yapacagına kolaylık olacagına inan bak nasılda herşey çözülüyor. bu sitede araştırma yapman pek sana katkı sağlamayacak. Çevrende cami imam vs tarzı yerler varsa oraya git ordaki yetkili kişi ile görüş. bizim burada süleymanlıların yurtları vardı pek haz etmezdim gittim böyle böyle dedim namaza başlayacam dedim 0 karşılıkla adamlar sadece namazı ögrettiler Kurani kerim ögrettiler ne başkaları gibi para istediler nede tutup çıkar için kullandılar. Siyasi fikileri falan ilgilendirmedi beni gittim okudum şimdi 5 vakit namazımıda kılıyorum. Hani sana tavsiyem bilen birileri ile canlı canlı öğren interetten falan pek fazla araştırma yapma. beni dinle istediğine ulaşırsın dostum. Hadi yolun açık olsun
13 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun. Dediklerine katılıyorum. Soracam sormasına soracam da kendini bilmis hocalar cok ama bilgileri yok. Almanya'da yaşadığım icin, bizim burada Arapların camileri var yani kucuk ev gibi yerde ibadet ediyorlar büyük camilere gidip bir bilgili hocaya danışmam gerek
- +1 yıl
yok yok aman araplara dikkat et daha dogrusu arap demiyelim suudlara. müslümanım diye geçinip itikati bozuk onların. Almanyada süleymanlıların yurtları çok sor birilerine muhakkak gösterirler. orda resmen insanlar gelsin de öğretelim diye bekliyorlar. veya olmadı ben güvenmem diyorsan diyanetin camileri var bizim diyanetin. hani muhakkak Türk kardeşlerimizden bilgi al
Soran+1 yılAllah razı olsun bilgilenmek icin soruşturacam insallah bulurum duzgun anlatan.. Cünku kimi farklı kılıyor
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılwww.chats.gen.tr/.../namaz-nasil-kilinir.jpg
Al dostum Allah kbl etsin23 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun bu duaları ezberlemek yeterli mı her namaz vakti icin gecerli mi
- +1 yıl
Bir namaz suresi yazan yerdekiler o sirali bilmen gereken sureler iste, onlari bul bir kitaptan ya da netten ezberle :)
Cevap sahibi+1 yılMisal o ikinci satırdaki ikindi namazinin farzı. 4 rekat için böyle yani öğle ve yatsının farzı da aynı. Akşamın farzı 3 rekat sen yukarda 4. Rekatı 3. Rekat gibi kılarsın. Ya da sabahın farzı 2 rekat. 2. Rekat burdaki 4. Rekat gibi olur.
Bak burada hepsi var sayfanın altında
hasankurtoglu.com/.../
Ayrıca sure olarak ihlas ve asr surelerini ezberleyebilirsin ilk aşamada. En kısaları, çabuk ezberlersin
+1 yılNamaz sureleri siralidir namazda sirasiyla okunur yani ama hic bisey bilmiyorsan oncelikle fatiha subhaneke ettehiyyatu salli barik rabbena ve kunut dualarini bir ezberle şu an da bildigin tek bir sure bile varsa basla bence iblisten korkuyosan simdi ona uyma ve bir an evvel basla herkes bildiginden sorumludur bildiginle basla ogrenerek ekleyerek devam ett
15 Yorumla
Soran+1 yılAllah bin kere razı olsun senden ve diger yardımcı olan arkadaslardan. Fâtiha Subhaneke kolay ama ettehiyyatu salli barik rabbena bunlar zor geliyor uzun diye ezberlemek zor olur diye düsünüyordum
- +1 yıl
Amin cumlemizden razi olsun Rabbim illaki zorlandiklarin olur ama sen o namaza bir basla o lezzeti bir al gerisi gelir Rabbim yardimcin olsun muvaffak etsin insallah
Soran+1 yılAmin cok sagol.
- +1 yıl
Rica ederim sormak istedigin bisey olursa yardimci seve seve olurum
Soran+1 yılTamam tesekkür ederim sorarım
+1 yılsübhanehe tahiyyat Rabbenaatina Rabbenağfirli fatiha ihlas şimdilik sadece bunları ezberlemen bile yeterli
Allah kabul etsin17 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun cümlemizin duasını namazını Rabbim kabul eylesin. Herkes baska sure veya dua yaziyor bilmiyorum hangisini baslayim
- +1 yıl
benim dediklerim bir başlangıçtır ve en öneli olanlarıdır benim dediklerimden başlayabilirsin
Soran+1 yılSırayla okunmalı zaten demi? Fâtiha Subhaneke vesayre
- +1 yıl
1 . rekatında allahu ekber deyip sübaneke fatiha
2 3 4 . rekatında ihlas fatiha ve diğer ezberlediklerini okursu
ama 2. rekatını ihlasla bitirmen daha iyidir
2. rekatında da mutlaka fatiha okumalısın
2. rekatında secde den sonra tahiyyat
4 . rekatında oturduğunda tahiyit ve rabbena
Soran+1 yılAllah razı olsun iki dua ezberledin cok sükür.. Bu yazdıklarındakiler her vakitte yeterli mi?
- +1 yıl
yeterli. namazın dosdoğru ve devamlı olur inşallah. hayırlı olsun
Soran+1 yılAmin insallah sagol
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
Öncelikle namazda farz olan sureleri öğren ve hemen başla namaza. Hatta ezberlemeden yani ezberlerken de kıl diye söylüyorum niyet edip kıyam, rüku, secde yapıp sadece Sübhane rabbiyel azim vr Sübhene rabbiyel ala diyerek kıl.
İlk olarak Fatiha'yı ezberle. Namazda farz olan tek sure budur. Daha sonra bir zamnı sure ezberle bu İhlas olabilir. En kulay suredir. Daha sonra Ettahiyyatü, Salli, Barik, Rabbenaları ve Sübhaneke'yi sırasıyla ezberle. Namaz kılmayı da bir ilmihalden öğrenirsen daha iyi olur. Allah kabul etsin şimdiden. Rabbim yolundan ayırmasın İnşallah. =)27 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun Buda bana cok yardımcı oldu dediklerini bir bir gözden geçirip baslayacam. Ilmihali buldum aksama dogru ev bos olunca baslayacam okumaya cünku simdi evdekiler yuzunden kafami veremiyorum
Soran+1 yılNamaza tam olarak duaları ve süreleri ezberledikten sonra başlamayı dusunuyorum. Cünku bunlari ezberlemden okumadan anlımı secdeye koyarak neye fayda
- +1 yıl
Önemli olan senin Allah rızası için namaza durman. Allah senin dört dörtlük namaz kılmak istediğini biliyor. Ama kılmadığın her namaz için günah hanene bir eksi daha atılıyor... Bu yüzden sureleri öğrenene kadar bu şekilde yap dedim ama yine senin kararın tabii. Allah yardımcın olsun.
Soran+1 yılCok sagol biliyorum yanlis birsey demedin. En azindan iki uc sure ezberlesem basta yeterli diye dusunuyorum
Soran+1 yılTskler
Oncelikle seni tebrik ediyorum.
Gereken dualari ezberledikten sonra ilk namazlarini bir sure imkanin oldukca camilerde kilmani oneriuorum. Camilerin atmosferi cok hos veiririnsana namaz kilarken cinku.. Hatta arada bir camiyegirip namaz kilan insanlaro izlersen ne kadar huzurlu olduklarini gorursun ve bu seninamaza baglar^^11 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkür ediyorum. Evet inanirim camiye giden eskiden bir kac arkadasim vardi küçüktük o zamanlar hep beraber bulusup giderdik. Simdi herkes bIr yere savrulmuş
Allah yardimcin olsun, ama dikkat et seytan senin bu namazi ögrenme sürecinde cok vesvese verecektir, sakin ama sakin kulak asma, Ilk önce Fatiha suresini ögrenmekle basla en önemlisi o.. sonra internetten diger surelere bakarsin.. benim bir yabanci arkadas diger sureleri bilmedigi icin namazi fatiha suresini okuyarak kilmisti, taaki sureleri ögrenene kadar.. sakin ama sakin vazgecme gercekten cok guzel bir karar vermissin. Secde ettigin zaman süphesiz gercek huzuru bulacaksin.
17 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun. Hic bir dua yok mu vesveseyi susturacak? Nas felak süresini okusam faydalı olur mu? Ben kararımı Allahin izni ile verdim başlamak istiyorum sadece dualar gözüme cok çarpınca geri adım atmistim. Simdi arkadaslarin okuduklarını görünce dahada icimde istek var ve nasil başlayacağıma yardımcı oldular cok sagolsunlar onlarda sende
- +1 yıl
Evet okursan faydali olur :) Zaten sen karar verdiysen süphesiz Allah isini dahada kolaylastirir. Bende Namazi bilmedigim icin baslamiyordum, ama bir an'lik kararla basladim, ve sadece bildigim sureleri okudum, kila kila dogrusunu ögrendim. Seytan cok vazgecirmek istiyor rüyalarimda sürekli vesvese verdi bana ama Allaha sükür vesveseleri sadece ezan okunana kadar sürdü. Bir'de Ezan okununca sunu hep hatirla ben öyle yapiyorum "Namaz herseyden hayirlidir". :)
Soran+1 yılAh Almanya'da ezan okunsa ruhumuz rahat ederdi. Maalesef yok. Ara sira hıristiyanların Kilise ding donk sesinden baska birsey yok... Ben bu kararı coktan vermistim tek hep tereddüt vardi icimde nasil baslayacam ne okumam gerek diye
- +1 yıl
Bende yurt disinda yasiyorum, Telefona Namaz App'i indirdim Namaz vakti ezan okuyor. Bak ben bir sayfadan baktim, bu sayfada hersey yaziyor sirasiyla ama sakin kafan karismasin aslinda cok kolay :) Namazi kilmaya calis, yanlis olsa bile süphesiz Allah senin kalbini ve niyetini biliyor. Zamanla zaten kila kila dogru kilarsin. Gib niemals auf! Google: Namaz rekatlari yaz sonra ilk linke tikla :) Linki nedense burada paylasamadim
Soran+1 yılMein Wille ist stark. Tesekkür ederim hemen dedigin yere bakacam. Eger sorum olursa tekrar sorarım
Soran+1 yılAllah razi olsun
Fatiha suresi olmazsa olmazdır.
Onun dışında da en az bir sure daha bilmen gerekir.
Dua olarak, Subhaneke, Tahiyyat, Salli-Barik ve Rabbenaları bilmen gerekir. Toplam 8 şey ezberleyeceksin ve kolaylar, kısalar.38 Yorumla
Soran+1 yılEzberleyip okumak icin abdest gereklimi?
- +1 yıl
Ezberlemek için gusül abdesti gerekli. Onun dişinda namazda okunan için zaten namaz için abdestli olmalisi. Sürelerde gusül gereklidir. Dualarda gusül gerekmez. Sureler okunurken besmele çekilir dua okunurken Allahu ekber denir. Namazda ise daha farkli
Soran+1 yılCok tesekkür ederim @seydaningulu bunu bilmem iyi oldu okurken carpilmayalim ezberlemek icin
- +1 yıl
Besmele her zaman çekilir her yerde her şekilde. Sureler sadece besmeleyle baslar. Kuran okurken de besmeleyle baslariz. sürelerde kurandan olduğu için besmele ile okunur. Gusulsuzken dua okuyabilirsiniz.
Soran+1 yılNe guzel boyle birbirimize destek olunca..
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla bana küçükken öğretildiği için nasıl başladım hatırlamıyorum ama sen önce Subhaneke, Fatiha, Ettehiyyatu, Salli-Barik dualarını ve herhangi bir tane kısa sure ezberlemekle başlayabilirsin. Hepsi kısa zaten her gün 1-2 tane ezberlersen kısa zamanda hepsini öğrenirsin
14 Yorumla
Soran+1 yılEzberim iyidir bu yuzden kolay ezberlerim diye dusunuyorum tek korkum iblis bu konuda aklımı çelmeye başlarsa
Cevap sahibi+1 yılNefsin ve şeytanın oyunu fazla olur ama kararlı ol ve bunu kendine sürekli hatırlat
Soran+1 yılAllah razı olsun
Cevap sahibi+1 yılamin, cümlemizden
sureler namaz sureleri yazsan internette de çıkar zaten onları ezberleyebilirsin yavaş yavaş ama çok hızlı ezberlemeye başlarsan karşır sonra namaz kılmaya başlar ilerledikçe daha detaylı öğrenirsin
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet baktim var bir sürü süreler ama cok karisik kimi bu dua bu sure okunacak diyor kimide baska dua süreler yazmis bakinca cok uzun geliyor diyorum kendime bunlari nasil ezberlerim
Soran+1 yılRabbim yardımcı olur bunu biliyorum gecen sene başlarken duaları ezberlemeye sonra birakinca hala kulağımda duaların okunuşu vardi. Tek korkum iblisin Alı koyması
namaz hocası kitaplar var onu al bir tane bütün gerekenleri orda bulabilirsiniz
Dualar:Süphaneke , Fatiha, nas, felak, ihlas , tahiyat , duaları şimdilik yeterli olur Allah yardımcın olsun :)16 Yorumla
Soran+1 yılCok sagol oyle yapacam
Soran+1 yılHangi dualar ne zaman okunmalı?
Soran+1 yılTesekkür ederim oyle yapacam
+1 yılHemen internetten namaz surelerini bul ezberle, onlarin sirasi var okurken oyle okumalisin. Cok guzel bir karar almissin ve Allah ebediyen uygulamayi nasip etsin sana :)
15 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun insallah. Diliyorum insallah herkes gec olmadan gözünü acar
- +1 yıl
Amin hepimizden :) amin insallah :)
Soran+1 yılAnlamadim kardesim?
- +1 yıl
Amin hepimizden razi olsun demek istedim ve dilegin icin de amin insallah dedim :) Zeuss :))
al eline bir ilmihal orda bütün namaz duaları ve namazın kılınışı var o sana yardımcı olur
22 Yorumla- +1 yıl
aynen en güzeli ilmihal bulabilirsin içinde sana yardımcı olacak şeyler orda yazıyor
Soran+1 yılTamam bir oradan okuyayım kücükkene camide bir hocam vardi o bize vermişti ilmihal halada saklarım hatırlatman guzel oldu
Ben 7 yaşından beri kilıorum yeterki kılmak iste gerisi gelir merak etme herşey niyetle başlar. Yani niyett herşey den önemli
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin aynen gercekten dedigin gibi niyet önemli
Diğer konusunda 450 cevap paylaştı. namaza ilk basliyosan bildigin dualarla kilman yeterli fatiha, nas, ihlas Allah yardimcin olur merak etme :)) sen bildiklerinle basla simdi
14 Yorumla
Soran+1 yılCok sagol süreleri duaları görünce göze cok nasil ezberlerim diyorum kendime aslında bir okumaya başlasam zihnimden Rabbim istemedigi sürece silinmez
Soran+1 yılAllah razı olsun yardımın icin sagol hepsini not edecem sırayla ögrenmek icin
+1 yılAllah yardımcın olsun kardeşim dua olarak tahiyyat sübhaneke salli-barik rabbena rabbaneğfirli kunut peki sure olarak neleri biliyorsun?
18 Yorumla
Soran+1 yılCok sagol. Fatiha süresi Subhaneke ihlas süresi Kevser süresi vesayre bunlari biliyorum ama digerlerini ezberlemek istiyorum hemen cünku icimdeki nefsi bir an önce yenmek istiyorum
- +1 yıl
fil süresi ve altını ezberle kardeşim sonra yasin tebareke amme ezberlesen güzel olur ha şu kadar ezber yeter diyemem çünkü bu Allahın kelamı kıyamette şefeatçidir
Soran+1 yılHocam herkes farklı dualar yaziyor kafam cok karisti simdi hangi dua ya da sure gerekli
- +1 yıl
şöyle kardeşim namaz için olmazsa olmaz sure fatihadır geri kalan sürelerden istediğini okuyabilirsin dualar ise yazdığım duaların hepsi lazım yalnız namaza başlamadan önce ömer nasuhi bilmen ilmihalinden namaz bölümünü okumanı tavsiye ederim
Soran+1 yılAllah razı olsun ilmihale birazdan göz atacam dedigin kısmı okuyacam
- +1 yıl
Allah cümlemizden razı olsun yalnız dediğim kısım 300 sayfa falan ama okursan namaz konusunda sıkıntın kalmaz
Soran+1 yılTamam cok sagol sorum olursa sorarım tekrar
- +1 yıl
tabi istediğin zaman sor kardeşim Allah yardımcın olsun
İlk başladığın için şu an bildiklerini okuyabilirsin. ihlas, fatiha , kevser , suphaneke, salli barik, ettehiyyatü bunları ezleyebilirsin yavaş yavaş..
Çok sevindim Allah kabul etsin :)11 Yorumla
Soran+1 yılAmin cümlemize cok sagol
benim kötü alışkanlıklarım vardı tövbe edip namaza başladım huzur buluyorsun ama tani şeytan yok mu senle daha çok ugrasıyor ama huzur işlamda başla hemen dualar ezberlersin kalben iştiyor san
11 Yorumla
Soran+1 yılKalpten istiyorum kendimi namaz kilarak huzurlu daha güçlü hissedeceğime eminim boyle kendimi cok tuaf hissediyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin iyi bir ilmihale ihtiyacin var elemtereden geriye dogru ezberle gitsin.
ogrenmenin yontemi belli kardes ezber yapican11 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle yapmam lazim ezberlersem gerisi gelir
+1 yılSübhaneke, tahiyyat, salli barik, rabbena atina rabbenağfirli dualari. digerleri dua degil suredir.
212 Yorumla
Soran+1 yılSadece bunlari mı ezberlemem gerek?
- +1 yıl
Dualari sormussun arkadasim :) digerleri sure yani bu yukarda yazdiklarim peygamber efendimiz s. a. v uygulamasi ile ögrenilmis. sure dediklerimiz ise kurani kerimde gecer. Surelerden de simdilik iki tane ögrensen yeter zamanla gelistirisin yanliz farz namazlarda sure okunurken ya önce okudugunu okuyacaksin hada en az iki sure sonrasini okumalisin. Bir de kunut dualari var onu yazmamisim. Bu dualari arti birkac tane sureyi rahat bir haftada ögrenirsin. Hata bugün cok ugrasirsan kilacak kadar okuyabilirsin. Allah kabul ve daim etsin insAllah :)
Soran+1 yılAllah sendende bin kere razı olsun yardımcı olan diger arkadaslardan da. Ben bir an önce baslamak istiyorum icime huzur bulmak istiyorum cünku biliyorum Allah'tan baska dost yok ondan baska kimseye içimdekileri dökemem. Su son zamanlar huzursuzum icimdeki diyor namaza başlasan hersey guzel olacak diyor. Kimseden net bilgi alamam diye nasil kilinacagini ya da hangi süreler dualar gerekli oldugunu o yuzden sizin yardımınız olur diye başvurdum soruya
- +1 yıl
Cok sevindim adina cidden :) eger baska sorun varsa onlari sorabilirsin ben cevap veremesem bile cevremde bu konuda bilgili cok insan var onlara sorabilirim :)
Soran+1 yılAslinda bir sürü var
- +1 yıl
Sorabilirsin :)
Soran+1 yılAile aleviyse sünni hanefi mezhebe geçme mümkün mü
- +1 yıl
Tabikide evet.
Soran+1 yılBunun icin gerekli nelerdir?
- +1 yıl
Ya lütfen yanlis anlama ama alevilik hakkinda bir arastirma yapmistim bazilari sünniler gibi inanclara sahipken bazilari degil yani farkli düsünüyorlar. Hacci namazi inkar edenleri var eger tüm inanclarin islama uyuyorsa abdest alip niyet etmen yeterli
Soran+1 yılBiliyorum var öyleleri cünku kimi düşünceleri kilmadanda ibadet ettigini saniyor. Yanlis öğrenenler var diyebilirim. Ben ama peygamber efendimizin öğrendiği gibi kıldığı gibi istiyorum baslamak. Başlamışken tam olsun istiyorum
- +1 yıl
Peki o zaman sorun yok :) Allah kolaylik versin
İlmihal al ve tabii bir de sureleri duzgun dogru sekilde ogrenmek istiyorsan Kur'andan cuzlerden oku ezberle.
11 Yorumla
Soran+1 yılIlmihali iyice okuyuyacam tesekkür ederim
hiç dua bilmiyorsan bile başlayabilirsin kardeşim sen başla yavaş yavaş ezberlersin:fatiha, ihlas, ettehiyat, nas ve felak, bunlar yeterlidir ilk başta sonradan hepsini ezberlersin zaten
16 Yorumla
Soran+1 yılAbdest gerekli mı hocam?
Soran+1 yılEzberlemek icin diye sormustum namaz icin boy abdest sart biliyorum
Namaz kitapları var ordan bulabilirsin, simdiden allah kabul etsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılSagol
+1 yılAnne ve babandan yardim almayi hic dusundun mu onlarda bilmiyorsa bence en guzeli namaz kilan bir bayandan yardim istemek. birde il veya ilce muftulukleri herzaman yardimci olmak icin var
17 Yorumla
Soran+1 yılHocam anne baba rahatsiz olduklarından dolayı kılamiyorlar kılmama onlarda cok sevinir. Bir ara başlamıştım duaları ezbere bilmediğim pes ettim cünku kağıttan okuyarak başlamıştım kabul olmadigini duyunca vazgectim
- +1 yıl
Ben hoca deyilim. dediyim gibi yakin cevrende bilen bir arkadasindan ya da komsundan olmadi muftulukten yardim al. baslaman ve en onemlisi de surekli kilabilmen icin dua ediyor olacagim
Soran+1 yılAllah razı olsun. Arkadas olarak cevrede kılan maalesef yok cogu aleme akanlardan
- +1 yıl
O zaman cevreni deyistireceksin yoksa namaza baslasanda devamlilik olmayacak
Soran+1 yılDegistirecem zaten kimseyle aram yok ailemle bos zamanlarımı geçiriyorum
- +1 yıl
Ya simdi isin dogrusu namaz herkese farz bunu kilmak zorundayiz insaallah sende biran once baslar dogŕu bir seklide kilmaya devam edersin
Soran+1 yılCok sagol yardımın icin
ben 3 gun önce başladım insan cidden cok huzurlu oluo hayrlı olsun smdiden
23 Yorumla
Soran+1 yılDuaları mı önce ezberledin yoksa biliyormuydun? Amin insallah
Soran+1 yılTamam
+1 yılZaman ayirma meselesi benimde arkadasim vardi cuma duasini bile ezberledi..
15 Yorumla
Soran+1 yılzamanım var hocam icim icimi yiyor ezberlemedigim icin başlamadigim icin kendimi cok suclu hissediyorum
- +1 yıl
Ölmeden önce farkinda olduguna mutlu olmalisin bence :)
Soran+1 yılEvet kac senedir aklimda kilacam baslayacam diyordum ama hep nefsim kılarsın zamanin var diye erteletiyordu
- +1 yıl
Ama bilmiyoki ölümün ne zaman gelicegini bilmiyo olması
Soran+1 yılAynen ama ölüm kapida her zaman gelebilir benim istedigim bu dünyada huzuru bulmak yaptigim geçmiştekilerden kurtulmak en azindan Rabb'imin istedigi kul olabilmek
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılNamaz ogreniyorum kitaplari var kardesim gayet basit anlatimlar bir cani imamindan ucretsiz teemin edebilirsin. Allah bizede nasip eder inşallah
11 Yorumla
Soran+1 yılInsallah kardesim cok sagol bir hocaya otursam galiba gece gündüz konusurdum
Gizli Üye(30-35)+1 yılFatiha, sübhaneke, ettehiyatü , salli , barik , rabbena , ihlas şimdilik yeterli umarım başlarsınız.
116 Yorumla
Soran+1 yılbunlari ne kadar sürede ezberlenebilir?
Cevap sahibi+1 yılhepsi aslında 4 günde ezberlenir kolay şeyler ben 8-9 yaşında öğrenmiştim hepsine 1 gün ayırın ve her gün önceden öğrendiğinizi tekrar edin namaz evin bereketi bizi yaratana bir şükür dür.
Soran+1 yılBunlari ezberlerken abdestli olmak sart demi?
Cevap sahibi+1 yılHayır değil.
Cevap sahibi+1 yılNasıl desem boy abdestsiz fatiha ve ihlas okunmaz gerisini okuyabilirsiniz. Normal abdest içinse şart değil.
Soran+1 yılEminmisin? Günaha girmeyelim abdestsiz ezberlerken
Cevap sahibi+1 yılEminim son kararım ya normal ebdest şart değil eğer boy abdesttiz okumak günah.
Soran+1 yılBoy abdesti alirim o sorun degil. Yeter ki ezberleyim. Okurken bir zorlukla karşılaşılır mı?
Cevap sahibi+1 yılKarşılaşılmaz abdest almadan okuyup ezberleyebilirsiniz. Bunula ilgili bir ayet ya da hadis duymadım.
Soran+1 yılHangi dualar icin boy abdesti tam olarak gerekli? Yanlis yere carpilmayalim
Cevap sahibi+1 yılKuranda geçenler için. Fatiha Yasin Nas Felak vs vs vs.
Cevap sahibi+1 yılDualar Kuranda geçmez ki nir rabbenanın bir kısmı geçer onu da Kuran dan okursan boy ve normal ebdest gerekli tabii.
Soran+1 yılTelefondan açarak duaları peki ezberlemek icin dogru mudur?
Cevap sahibi+1 yılDalga geçiyorsunuz benle sanırım bu ne biçim soru yahu :) Her şekilde ezberlemek oğrudur lavaboda ezberlemeye çalışmayın da.
Soran+1 yılYok estf. Ne bilim günahımızı telafi etmeye çalışırken günaha girmeyim diye sordum
Cevap sahibi+1 yılTamam haydi o zamna Fatiha.
+1 yılBana yedi yaşımda ezberlettirdiler dualari ama kilmayinca unuttum ve 11 yasinda kendim ezberledim
14 Yorumla
Soran+1 yılHala kiliyormusun?
- +1 yıl
Evet. Ara ara biraktim ama yine başladım
Soran+1 yılAllah kabul etsin
- +1 yıl
Ecmain
çokk iyi br karar vermişşsin ilk önc nasık kılındıgını nelere dıkat edılmesı gerektıgını ogrenerek başlayabılrsın
:))11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun nasil kılındığını biliyorum kücükkene arkadaslar ile giderdik öğretmişti hocam bize. Ama büyüdük artik ve unutmuş olabilirim
Gizli Üye(30-35)+1 yılNamaz duaları var kısa kısa onları ezberlersin hemen. bir kitap al namaz kitabı yani yazıyo herşey içinde. Allah kabul etsin
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin cümlemizin teşekkürler
bosuna vakit kaybetme bole seyler le o zmanda kıtap oku daha faydalı olur
16 Yorumla
Soran+1 yılYok yok cikacam siteden zaten. Elimden geldigi kadar dini bilgiler öğrenmeye calisiyorum
Soran+1 yılSimdi sen olumlu mu olumsuz mu sey yazdin. Namaz kılma mı demek istiyorsun? Ben mı yanlis anladım?
Soran+1 yılSana verdigim +1 yazık olsun sandim duzgun birsey yazdin anlamadim basta. Kendine sakla tavsiyeni
+1 yılCok basit ezberlersin bir iki gun icerisinde. Namaz surelerini ezberlemek hicte zor degil
11 Yorumla
+1 yılinternette araştır bence daha doğru bilgiler alırsın.
10 YorumlaAllah kabul etsin dunyanin en guzel seyini yapıyorsun dini yayinlarin bulundugu bir yere gir orada ilmihaller var onlarda yazar hepsi
03 Yorumla
Soran+1 yılAmin cümlemizin. Ilmihal var bende kücükkene hocam vermişti ama hic bakmak gecmedi aklimdan arkadaslar yazinca aklima geldi
Soran+1 yılMaalesef arapca pek bilmiyorum ama okunuş seklini gırtlaktan okuyabiliyorum sorun olmuyor o
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer gün bir sure ezberle. ertesi gün tekrar et. iki haftada bu işi bitirirsin
13 Yorumla
Soran+1 yıl2 hafta sürer mı gercekten ezberlemek?
Cevap sahibi+1 yılÜstüne düşersen halledersin. Hem zor bir şey değil, Allah yardım ediyor.
Soran+1 yılEvet biliyorum
Ogle ezani olacak al bir abdest kilalim hemen :)
12 Yorumla
Soran+1 yılDua olmadan nasil kilacam?
Soran+1 yılYani sure
+1 yılbaşla kardeşim başla gerçek aşk namaz
23 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle bunun farkındayım cok sagol
- +1 yıl
Bende kılıyorum bak patron sana asgari ücret ya da devlet sana bir para verir seni 12 saat çalıştırır Allah bize sonsuz cennet vadediyor biz günlük 20 dk mızı ayırıp ibadet etmiyorsak müslüman lafı sadece müslümanlıkta kalır sorsan herkes müslüman herkes dindar
Soran+1 yılEvet aynen dedigin gibi maalesef oyle. Cok nankörüz belki cenneti görmüş olsaydık o zaman degerini anlardik. Kimileri bu dunyayı cennet gibi gördüğü icin aman banane diyor öteki tarafdan. Ama oyle degil, bu dünyada öteki tarafda yanarken kimse ne seninle ne benimle yanacak.
durduğun hata hiç durma ama devamını getir bir hafta sonra bırakma benim gibi :)
04 Yorumla
Soran+1 yılGecen sene bende maalesef oyle oldu 3-4 gun basladim sonra birden bıraktım
Soran+1 yılUsta olabilir seytan ama onu yenmekte bize dusuyor. Bir başlasam 41 gun sonra zaten birdaha asla bırakamam
+1 yılKardeşim nerdesin şehir
15 Yorumla
Soran+1 yılYurt dışında yasıyorum ben
- +1 yıl
şehir sordumkardeş
Soran+1 yılAdana
- +1 yıl
yaşadığun yrt dışı Şehri:)
Soran+1 yılFrankfurt
+1 yılAllah kabul etsin
11 Yorumla
Allah kabul etsin kardeşim
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun sagol insallah bazi seylerden kurtulmak istiyorum
Hiç bırakma o zaman
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle yapacam zaten bir tutunayım kolay bırakacağımı sanmam
Diğer konusunda 328 cevap paylaştı. Namaza başlada gerisi gelir Allahın izniyle..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok doğru karar vermissin kardeş :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCok iyi bir karar :)
17 Yorumla
Soran+1 yılDarisi size
Cevap sahibi+1 yılKiliyordum hemde hic usenmeden ama kotu bir durum yasadim normal hayatta uzuntuden hastalandim falan iyilestim ama biraktim namazi.
Soran+1 yılGecmis olsun. Başlamaya niyetin yok mu tekrar?
Cevap sahibi+1 yılTesekkurler..
Kilcam tabiki Allah korusun oyle namaz borcuyla olmek en buyuk korkum. sadece bisey var cevremdekiler cok uzak bu konulara ve bu yuzden hastalandim zaten. ve artik hic biriyle gorusmuyorum acikcasi Allahin selamini bile haketmiyorlar. namaz kilip dogru yolda olmak oyleleri icin gulunc geliyor. ama benim gozumde gulunc olan ise bu dusuncedekiler. sadece psikolojik olarak cok etkilendim uzuldum. birazda kirilganlik var.
Soran+1 yılRica ederim. Senin durumunu anlayabilirim. Cünku bizdede kimi tuhaf gözle bakanlar var hani alaycı konuşmalar hakiki Müslüman falan fistan. Onlar sanıyorlar ki kalbim temiz namaz kilmasamda yerim cennet. Oysa kalbin temiz olsun olmasin namaz sart her mümine. Sadece namaz kilarakla olmaz zaten yasaklara uymak gerek tövbe ederek. Ben biliyorum etrafimdakiler şaşkın bakacak bu Halim'e ama bu dünyadakiler baka kalan inanıyorum ki ahirette pişmanlık duyacak
Cevap sahibi+1 yılEvet sende cevrende karsilasirsin aynen bu durumla. hic benim gibi uzulme ya da etkilenme digerlerinden. cunku degmez. aynen dedigin gibi sadece namaz yetmez. namaz oruc tovbe sadaka ve imkan varsa hac ve kul hakkinda hassas olmak. bu atmosferi yasamak tam anlamiyla.. ve bunlarida gosteristen uzak yapmak en iyisi.
Soran+1 yılDogru diyorsun dediklerine katılıyorum. Oyle yapacam elinden geldigi kadarı.
+1 yılmüracaat yaptın mı
00 Yorumla
+1 yılHayirli olsun.
10 Yorumla
+1 yılnamaz hocsı
02 Yorumla
Soran+1 yıl? ?
- +1 yıl
namaz hocası kıtabı oku dıyorum
+1 yılboş iş allah diye bişey yok
01 Yorumla
Soran+1 yılSen bildigin yoldan git Allah ıslah etsin