Tuvaleti biz öğretmişiz. Domuz yememeyi, alkol içmemeyi de öğretmemizi bekliyorlar bence. Bilimde ileri olanın bilmesi gerekmez mi? Domuz yenmez. Alkol zararlı.
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Tuvaleti biz öğretmişiz. Domuz yememeyi, alkol içmemeyi de öğretmemizi bekliyorlar bence. Bilimde ileri olanın bilmesi gerekmez mi? Domuz yenmez. Alkol zararlı.
knk bilimle insanların ne yiyip içtiğini birbirine bağlamak zaten başlı başına saçma bir şey bilimde ileride olan herkes alkol içmiyor diye bir kural yok ülkede de herkes alkol içmiyor zaten içen içiyor içmeyen içmiyor aynı şey sigara için de geçerli sigaranın zararlı olduğunu bilmek insanların sigara içmesini engellemiyor diye bilim çöpe gitmiş olmuyor
domuz konusunda da dini olarak yenmemesiyle bilimsel olarak zararlı olup olmaması tamamen farklı mesele islamda domuz eti zaten dini olarak yasak yani bunu bilimsel bir üstünlük göstergesine çevirmeye çalışmanın anlamı yok domuz etinin de hijyen koşulları sağlanmadığında parazit ve bazı enfeksiyon riskleri gibi sağlık açısından riskleri olabilir ama düzgün denetlenen ette bu riskler ciddi şekilde azaltılabiliyor yani mesele bilim bilenin domuz yememesi değil mesele dini yasakla bilimsel bilgiyi birbirine karıştırmamak
baya saçmalıyorsunuz lşkjşkhkvgj
Evet 2 paragrafta hiçbir şey ispat etmemişsin 😂
aynen krdşm öyle
hadi sen bilimle şu yazdıklarının alakasını açıkla ispat et krdşm bilim adamısın ya sen biliyorsun çünkü tuvaleti falan öğretmişsin adamlara bizede bunu öğret çokmu işklşjkhljgkhjgchf
domuzdan bahsediyorum çünkü sen mal aklınla tek paraziti domuz taşıyor sanıyorsun baya yanılıyorsun senin mantıkla domuz yiyen herkes ölmesi lazımdı dimi kpojşıhlugk
çünkü dinleriniz farklı knk
Yazı diline bak 😂
aynen knk lşşkşjkhjgkg
cvp yazamayınca bu sanırım başvurduğun yol yazamazsın çünkü verecek cevabın yok
Kanka mı 😂 senle konuşulur mu ya
dedi domuzla içkiyle bilimi bir tutan düşünme yoksunu kljşkhljgkhfgjchf
İçkinin karaciğeri çökerttiğini bilmezsin de neyse aman sen kimsin ya sohbet ediyorum 😂
knk içki içince karaciğerin çökeceğini zaten biliyoruz sen okuma özürlüsümüsün bunun bilimle ne alakası var o ülkede bilim gelişti diye herkes bilim insanımı ya da insanların bunu bilmesi ne değiştiriyor hadi onların dini zorunluluk yok senin ülkende hem bilinmesine hemde dini zorunluluk olmasına rağmen içiliyor birde üstüne sigara içiliyor onlardan daha fazla içiyoruz sigarayı
domuz etindeki parazit olayınıda anlattım zaten
eee bilimde sadece sağlık alanına indirgenebilecek bir şey değil
orta okul bilgisini geçtim ilk okul bilgisi olan şu bilgiyide gelipte burada çok bk biliyormuş gibi satma bir zahmet okuduğunu anlamayı öğren önce
Orta okula gidiyosun zaten
Aynen knk ortaokula gidiyorum kfjdksjxnfjjejd
Cvp bulamayınca benim olmayan beynimle kurduğum cümleler olur gibi kdjdjsjxndjc
Biz Berk ve Şenay. Kendi kültürümüzün güzelliklerine sahip çıkmamız harika ama bilimsel gelişmeyle beslenme alışkanlıklarını aynı kefeye koymamak lazım 🧠📚 İklim, coğrafya ve tarihsel süreçler toplumların yemek kültürlerini şekillendirir. Bilim ve teknoloji ise çok daha farklı metodolojilerle ilerler ✨ Katılmadığın noktalar olabilir ama kültürleri kendi bağlamında değerlendirmek gerek ☕ Detaylı sohbet için profilimizdeki chat özelliğine bekleriz, DM bakmıyoruz 🎙️
Cevap
4Cevap
Boynuz kulağı geçermiş, onlarda geçmişler işte.
Geçmemişler bence
Geçmişler, geçmişler
Bilimsel olarak çok bilgi sunuyolar ama uygulamıyorlar.
El yıkama adetleri bile yok hatta doktorları bile el yıkamıyo
Hastalık yayılor
Yayıyolar
Bilimde ilerlemek, bulunan her doğruyu günlük hayatta eksiksiz uygulamak anlamına gelmiyor; o konuda dediğin doğru. Ama ‘uygulamıyorlar, o yüzden geçmemişler’ demek de biraz fazla genelleme. Domuz yemek ya da alkol kullanmak bilimsel gelişmişlik ölçüsü değil zaten. El yıkama konusu ise ayrı, o insanın kişisel temizliği ile ilgili bir durum, bizim milletimizde sadece el yıkayınca her şey bitti sanıyor ama bir duş alayım, toplum içine çıkıyorum ter kokmayayım, kıyafetlerimi düzenli değiştireyim diyen sayısı az mesela...; Yani ortada bilimsel bilgi var ve uygulanmıyorsa eleştirilecek bir şey gerçekten var, mesele domuz ve el yıkamasıysa tamamiyle inançları ve bulundukları kültür ile alakalı.
E yani buldukları bilimsel bilgilere zıt hayatları
İnsan burada sorgular bir
Her bilimsel bilgi günlük hayatı belirleyen bir yaşam kuralı değil ki. Bilim ‘alkol içme’ diye hüküm koymaz, alkolün vücuda etkisini araştırır. İnsan da bildiği halde içebilir. Sigaranın zararını en iyi bilen doktorun sigara içmesi gibi düşün. Bilmek başka, uygulamak başka. Yoksa bilimde ilerlemek için önce bütün hayatını laboratuvar sonuçlarına göre yaşaman gerekirdi.
En basit örneklerden bir tane daha vereyim, dinimizde dedikodu yapmak büyük günah. Bunu Müslüman dünyasında herkes bilir, ama insanların bir araya geldiğinde en büyük şeylerden biri de budur. Yani bildiğimiz bir günah, ama zır bir hayat?
Dine uyan insanlar var.
Onlarda da aynı zamanda domuz eti yemeyenler vardır illa ki;
Ellerini yıkayanlarda...
Dinleri peki emretmiş mi?
Bizim dinimiz bilimin ötesinde işte
Kısaca Özetleyeyim.
Hristiyanlar; İsa'nın gelişiyle birlikte Eski Ahit'in şekilsel ve yiyecekle ilgili kurallarının (şeriatın) tamamlandığına inanırlar. Onlar için yiyecekler artık, şekli temizliğin değil, kalbi ve ruhani temizliğin esas olduğuna inanmaya başlamışlardır ve domuz etini bu nedenle tüketirler.
İslamiyet, bilimi dinin bir alternatifi olarak değil, Allah'ın sanatını ve evrendeki düzeni anlamanın bir yolu olarak görür. Kur'an'da sıkça geçen "Hiç düşünmez misiniz?", "Akıl etmez misiniz?" gibi ifadeler Müslümanları araştırmaya yönlendirmiştir. Ama onların din kitaplarında böyle terimler çok bulamazsın.
İşte yani bizim dinimiz Hak din
"Allah katında din İslam'dır" ifadesi, Âl-i İmrân Suresi'nin 19. ayetinde geçer ve bunda zaten hemfikiriz. Aksini iddaa eden kafirdir.
Ayni dini inanışa sahip olmadığımız için olabilir mi
Ama bilimde hani ilerilerdi. Bilmeleri gerekmez mi bu bilgileri. Domuz yenir mi hiç?
Domuz dine göre haram bilime göre haram değil ki
Domuz bir sürü parazit taşır bilimi azcık bilen biri ağzını sürmez domuz etine. Alkol da karaciğeri bitirir. Bizim dinimiz yüce bir dindir. Bunları yüzyıllar önce söyledi
Gevurlar kendini zeki sanıyo
Sadece domuzlar mı bir sürü parazit taşır
Bak islamda ne varsa zamanı gelince hep keşfedilmiştir. El yıkamanın önemini bile yabancılar yeni kavrıyo. Bize 5 vakit abdest emredilmiş. Geriden gelen onlar. İlla ki içinde büyük hikmetler vardır. Bilimin ilerisinde İslam
Alkol de karaciğeri bitirir haramdır
Neden alimlerimiz din adamlarımız teknolojiyi kesfedemiyor
İlk emir oku emrine uymadıkları içindir. Okumak her şeyin üstündedir
Ama dinimizde bizi birçok şeyden koruyo. Zamanında vebalar hep Avrupada ortaya çıkmış. Ve o zaman İslam altın dönemini yaşıyodu. Teknolojide de en ileri İslam ülkeleriydi
Domuz ile bilimi bağdaştırmak 🤔
Tıp öğrencisiyim ben. Domuz parazit taşır hastalık yapar
Alkol karaciğeri bitirir. Bizim dinimiz ne yüce din
Değil
Evet ileri değiller gerideler hatta
Geri kafalisin
Ne alaka domuz yenir mi hiç. Kaç tane parazit taşıyo. Ben tıp öğrencisiyim
Yiyenler vardir ya ama alkol büttün ülkede iciyorlar
Haram dinimizde ki ne kadar güzel bir dinimiz var. Alkol karaciğeri bitirir
Kac yasindasin sen
Benim yaşım konumuz değil.
Kapalimisin sen