Ben Arap bir kızım. Şükürler olsun ki cahiliye döneminde doğmadım yoksa babam beni diri diri gömerdi. Gömmekle kalmazdı beni iterek atardı o kazdığı yere. Thanks Hz. Muhammed we love u <3
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben Arap bir kızım. Şükürler olsun ki cahiliye döneminde doğmadım yoksa babam beni diri diri gömerdi. Gömmekle kalmazdı beni iterek atardı o kazdığı yere. Thanks Hz. Muhammed we love u <3
Bir yorumda dediğin yanlış, daha inandığın şeyden haberin yok maalesef, kadına rızası falan sorulmaz çünkü buna gerek yoktur. 4 kadın mevzusu savaş zamanı falan da değildir, doğrusunu istersen 4 ile sınırlı de değildir, yine detaylandırırsak isterse 10 milyon cariyesi odalığı da olabilir sen karışamazsın, azıcık inancınızı araştırın yahu. Yok efenim kızının kuması yokmuş, haaaadi bee? Gtü sıkıydı peygamber zannedilen bir şahsın kızına kuma getirmeye, Hatice üzerine kuma getirmiş mi malum birisi? Sıkar o biraz. Tıpkı Hatice'ye kuma getirmeye yemeyen kişi gibi Ali'de karısı ölür ölmez 3er 5er 8er 10ar evlenmiş zaten şov yapmaya gerek yok, cahil kandırmaya çalışmayın burada. Muhammed öldüğünde 9 ile 11 arası eşi dul kalmıştır, 9-11 eş almak sünnettir. 9 yaşında kızla gerdeğe girmiş, sünnettir. Gelinini boşatıp evlenmiş, sünnettir. Bu "güzel ahlak" örnekleri uygulanmalıdır islama göre sonuçta peygamber sünneti. Bu arada ırkların üstünlüğü yoktur, arap olmak öyle övünülecek bir şey değil, utanılacak bir şey aslında. Hele hele Filistin, özellikle de hamas terör örgütü destekçisi bir Filistinli ise yüzünün kızarması gerekiyor. Üstelik "deniz kavimleri" olarak bilinen istilacı yağmacı barbar palestinien topluluğunun asimile olup araplaşması ile kendini arap zanneden Yunan kökenli olmak öyle sandığınız kadar gurur duyulası bir şey değil.
Yahudiler konuşmasın
Desene lan Yahudiyim diye. Neden utanıyorsun? Tüm dünya uyanmaya başladı. Amerika da bile destekçileriniz azalıyor. Sen kalkmış hala burada tarihten bahsediyorsun o vadedilmiş toprakları alır gtüne sokarım senin. Seni o önde bıraktığın iki saçından tutup asar o saçları keser seni yere salarım Allah'ın cezası Allahsız kitapsız yahudi. Üsrün ırk yoktue ama alt tabaka ırk vardır. Onlarda Yahudi ırkıdır. Lanet olsun sana, lanet olsun Sare'ye, lanet olsun İshak'a. Sen Filistinlilerin asıl işgalci olduğundan ve yok edilmesi gerektiğinden bahsediyorsun. Ama sana bir şey söyleyeyim mi? Allah tarafından Filistinden kovulan Filistinliler değil Yahudiler. Kovulmuş sürgün kötü genlere sahip bir milletin torunu gelip burada laf sallamasın. Çirkinliğiniz kadar gereksizsiniz bu dünyada. Sonunuz yavaş yavaş gelmeye başladı. Arap olduğum için söylemiyorum, cidden sonunuz gelmeye başladı. Sizi iki Cola tenekesi kurtaramayacak artık. Tüm dünya sizden nefret ediyor. Bir Filistinli Filistinliyim diye bağırsa kimse bir şey demez. Bir İsrailli bu şekilde bağırsa sever onu. Sen hala kalmış İsrail diyorsun. Git kendini göm. Yahudi olarak doğsaydım kendimi yakardım. O kadar Çok kötüsün. Bir Yahudünin çıkardığı internet tarayıcısına başka yahudi şeytanın icadı diyor. Sizler birbirlerine bile güvenmeyen bir halksınız. Hepinizin yok olması lazım. Soyunuzun sonu yavaş yavaş geliyor. Dünya temizlenecek. Şükürler olsun ki Yahudi değilim. Şükürler olsun.
O çirkinliğin bile yahudiyim diye bağırıyor kafayı yiyecem uzaktan bile belli oluyorsunuz. Allah laneti yüzünüze basmış.
Zavallıcık yahudilikten başka bir inanç bilmiyor muhtemelen, gizli yazacak kadar utanmış çekiniyor da garibim, ona başka din bilmediği hayatta başarılar dileyip pistten alalım, hadi evlat sütünü iç. 😌
Bir şey diyeyim mi? Budistlere bile saygım var size yok. Soruyu sorarken de gizliydim zaten gizli olmasan bile pp kullanmıyorum. Ciddiye almadığım bir uygulama. Sana da yahudilikten başka bir şey yakıştıramadım onlara benziyorsun zaten. O sütüde bedenini de köpeklere yem ederim. Yerlerse tabii. Senin etinde çürüktür
Seni yahudiler becerdi herhalde derin bir kuyruk acın oluşmuş ama üzücü haber, tüm dünyada hepi topu İstanbul nüfusu kadar yahudi var yani birine bile rastlasan büyük şans, ikisine rastlarsan aralarına girip dilek tut, o kadsr nadir bir olay. 😅 Ben sana kerhane fhişeliğini yakıştırıyorum mesela, sağlam kuduruyorsun orada kuduruklar iş yapar. İnsan olup inancımı sorsaydın gururla agnostik derdim, yaftalamana hiiiç ihtiyacım yok çünkü agnostisizm ile gayet onur duyuyorum, bende budizme saygı duyuyorum sonuç olarak k8mseye zararları yok ama islam denen cihatçı zerzevat benim saygımı hak etmiyor, sadece midemi bulandırıyor. Yahudiler de aynı b0kun doyu, biriniz b0k biriniz kaka gibi düşünenilirsin, dayanağınız aynı ve aynı uyduruk tipleri peygamber zannediyorsunuz hatta yahudiler Davud ve Süleyman için ssdece kral derken onları peygamber yapan islam, böyle de saçma sapan bir inanç tipi işte. 😅😅
az önce yahudi savunması yapmıyor muydun? İslam dinini sevme skmde değil. Ama kalkıp o rspu yahudileri Filistinlilere savunamazsın. Sonrasında da yahudilere bok atamazsın. Dengesizsin. Eğer cidden agnostiksen bir şey diyemem. yahudi olmandan iyi. yahudi olma da ne bk olursan ol umrumda değil. Ama burada kalkıp ''En zeki benim hiçbir şeye inanmıyorum BİG BANGGG HEPNİZ canım'' tarzı konuşamazsın. Hem Davud sadece Kralsa tevratı kim gtünden çıkardı söylesene? Bunlar Mesihe inanmıyor mu?
Yahudileri yeri gelir savunurum elbet, yeri gelir müslümanları sahi savunurum, ben haklıyı ve ezikeni savunurum inancı mezhebi ırkı umrumda olmaz. Benim adım arapça ve Filistin demek, ben ise İsrail'i haklı buluyorum çünkü haklılar, 1948de oralar Filistinmiş eeee? 1938de Hatay bizim değildi, eee verelim o zaman okey mi? İstanbul Yunanlarındı, ee verelim onlarınmış? İzmir aynı şekilde, Artvin taraflarını Ruslardan almışız, ee Ağrı zaten Ermenistan'ın, verelim gitsin? O işler öyle olmuyor işte, 1948e kadar burası Filistin di bize verin demekle olmuyor, konder basıp aksa tufanı başlatıyoruz diyorlarsa bedelini de ödemeye razılardır, bir tarafta ağzı yüzü paçavrayla kapatılmış yerin altında yaşayan terör örgütü üyeleri, diğer tarafta resmi bir ülkenin resmi üniformalı resmi askeri, ben her daim haklının tarafında dururum. En zeki benim gibi bir derdim yok ama örnek vereyim balım, senle ben baş başa ormanda bir ayı tarafından kovalansak ayıdan kızlı koşmama gerek yok, senden hızlı koşsam yeter. Yaaaaaani, en iyisini en doğrusunu bilmeye gerek yok, yeteri kadar bilsek kafidir. Evet agnostiğim, bir tanrının ne varlığı ne yokluğu ispatlanamaz, kimse delilsiz ispatsız şekilde ben kesin biliyorum yoktur beya ben kesin biliyorum vardır diyemez, ispatlanamayan bir şeyin ispatını yapmaya kalkan diğer tüm akımları dinleri mezhepleri reddediyorum. Daha ilk yorumda Filistin kökeninin aldeniz kavimleri adında barbar Yunan ada halkları olduğunu söyledim, aksini iddia edebilir misin? Hayır değillerdi diyebiliyor musun? Araplaşmış asimile olmuş bu toplumun Yunan olduğunu kabullenebiliyor musun? Heeee, ben bir şeyi biliyorum da konuşuyorum, var mı bilgin? Korkusuzca yüzünü ismimi cismimi göstererek açıkça yazıyorum gizlenmeden, var mı başkasında o gõt?
Ben Türk oğlu Türk'üm ne mutlu ki, Türk olmam Türklerin hatalarına susacağım anlamına mı gelir? Yoook ne ise o, delikanlı gibi eğip bükmeden konuşmak lazım, sizin gibi ırkına pozitif ayrımcılık yapıp gerçeği gizleyip ırkımı aklamam yeri gelince. Tarih her şeyi satır satır yazar, Osmanlı'dan da nefret ediyorum bu böyle biline. Ezilenin, haklının yanındayım, yeri gelir Türklerin ezdiği insanların da yanında olurum kimsenin kuşkusu olmasın. Her insanın bir duruşu olmalı, islam'dan nefret ederim ama "haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır' sözünü de çok severim. Başkaları gibi bilmediğim konularda da ahkam kesmem, nedir ne değildir oturup araştırır kim haklı kim suçlu, nedir bu işin aslı öğrenmeye çalışırım. Medya maymunları size ne gösteriyor dikkate almam, Suriye'de Esad haklıydı, Venezuela'da Chavez, Libya'da ise Kaddafi sonuna kadar haklıydı, Mısır'da ise El Sisi haklıydı, Trump ise Amerika'da en doğrusunu tapıyor, seversin sevmezsin ama kendi vatandaşının hakkını koruyup başkalarına zulüm ediyor, bizim de vatandaşını koruyan kollayan yöneticilerimiz olsaydı keşke. Kaddafi gitti, Libya bitti, Esad gitti, Suriye'yi eli kanlı terör örgütleri yönetiyor artık yani sınırımız asla güvende değil, İsrail Suriye'yi ve Lübnan'ı zevk için mi arada bir vuruyor sanıyordunuz? İnsanın bir duruşu olur, fikri olur, hakaret harici bir fikriniz var mı? Orta doğu bataklığı üzerine ne okudunuz da ne biliyorsunuz? Ona buna pislik atıp tipine laf etmek haricinde yapabileceğiniz bir şey var mı? Beyinlerimiz çarpışsın isterken siz silahsız mı kalacaksınız?
Bana Yunan dedin de Sen kendini Saf Türk mü sanıyorsun? Ermenilik bile vardır sende. Saf Türkler Orta Asya da. Çok konuşma her ırk melezleşmiş artık. Saf ırk yok. Senin kültürün Türkiye benim kültürüm Filistin. Bana diyorsun ki İsrail savaşmış almış o toprakları onların oldu. Öyle bir şey yok. Yarın bir gün İsrail Türkiyeye saldırmaya kalksa, arkasında da Abd gücü olsa Natoyı da sklemeden alsa Türkiyeyi aynısını diyebilir misin? Vatanının topraklarını aldılarsa onlarındır deyip teslim edebilir misin?
Esad'ın, Trumpın ülkesini savunduğunu söyleyecek kadar cahilsin. Hapislerde on binlerce insanın cesedi ezildi. Bir sürü insan işkence gördü. Trumpa gelince, Trump cidden iyi nir başkan olsaydı milyonlarca insan sokağa çıkmazdı. Israil ülkesini, topraklarını büyütmek, çevredeki tehditleri kaldırmak istiyor. Çünkü onlara göre en üstün ırk onlar. Sen bir Türk olarak, ne kadar nefret etsen de Osmanlı torunu olarak İsraillilerin yaptıklarını haklı görmeye devam et. Görecez bakalım o çok haklı bulduğun İsrailliler ileride ülkene saldıracak mı, saldırmayacak mı? Türkiye gibi toprakları verimli, ilk yerleşim yerleri olan bir ülkeden bahsediyoruz. İsrail bu ülkeyi Türklere bırakmak ister mi sence? Ona buna pislik atmak diyorsun ırkçıymışım canım mülsümanım diye kafamı kullanmıyormuşum gibi bakıyorsun. En büyük ırkçı yahudiler. Onları bu yüzden sevmiyorum. Dinime gelince müslüman olarak yaşadım diye bir şey kaybetmiyorum. Ya Allah varsa? Ben kendimi garanti altına alıyorum. Ben bir müslüman olarak senden daha şanslıyım emin ol. Allah yoksa ölüp giderim varsa da cennetine alır beni inşallah. Allah'ın varlığı kanıtlanmış olsaydı herkes dindar olmaz mıydı zaten? Yaratılmamızın bir anlamı olur muydu? Bu da benim düşüncem. Senin agnostik olup Allah'ın olmadığını düşünmen gibi. Ben kalkıp sana burada canım demedim. Yahudi değilsen ne halt olursan ol umrumda değil. Ben antiseministim bunu da sonuna kadar kabul ediyorum. Hayatımda hiçbir Yahudi ile karşılaşmadığım içinde her gün şükür ediyorum. Bir Filistinli olup Yahudi görmemek büyük bir nimet sonuçta.
Senin kendi ülkeni savunman gibi benim de kendi ülkemi savunmam doğal değil mi? Dünyadaki tek ırk siz değilsiniz ya hani 190dan fazla ülke var. Zamanında bende hiçbir şey yok Allah yok diye takıldım. O zamanlar kendimi hep kötü hissediyordum depresyona girdiğim bir dönemdi. O kadar çaresizdim ki cidden içten içe var olmadığına inandığım yaratıcıya sığındım. O zaman içim huzur buldu, o zmaan hayatım yoluna girdi. Şimdi diyeceksin ki denk gelmiş olamaz mı? Hayır. Psikolojik olarak her insanın bir şeye inanma ihtiyacı, bir hayat amacı bulma ihtiyacı var. Ve ben bunu bulunca işte o zaman huzura kavuştum. Bu yüzden agnostik olmana laf atmıyorum. Ne yaşadığını iyi anlıyorum mantıklı bir açıdan net bir şekilde bakmaya çalışıyorsun. Ama bazen kalp mantığın önüne geçebiliyor. Mantıklı olacam diye max 60-70 yıllık hayatımı vicdan azabı ile yaşayacağıma kalbimi dinleyip bu kısa olan hayatımı huzurlu bir şekilde yaşarım daha iyi. Ben böyle düşünüyorum.
Ki benim annem Kafkas. Her türlü tam Filistinli olamıyorum. Filistinliler Yunanlardan geldi bla bla. Yunanları da seviyorum onlarda Akdenizli. Geçmişte bağlantımızın olması kötü bie şey değil. İsraillilerin babası denilen Hz. İbrahim Filistinlilerin de babası. Bu iki ırk aynı ırk mı olmuş oluyor? Bir de böyle düşün. Her ırk bağlantılı. Ama tuttuğumuz taraflar bizi farklı yapan şeyler. Annemin öz anneannesi Aşkenazi. Buna rağmen hala Yahudi düşmanlığı yapıyorum. Sonuna kadar da yapmaya devam edecem. Çünkü benim aklım ve kafam Filistinli. Atatürk zamanında kendini Türk diye tanımlayan herkes Türktür diye boşuna dememiş. Adam selanikli sarışın bir adam. O da farkında Türklüğün bie ırk değilde göçebe, saf ırkını kaybetmiş bir topluluk olduğundan. Senin Atan bile Türk olunmaz doğulur demek yerine Türküm diyen Türktür diyorsa sen düşün. Hataylılar Suriye kökenli mesela. Kendilerine Tüek diyorlar, kültürleri Türk kültürü. O zaman Türkler. Çünkü sizler Çinliler, Endonezler gibi saf bir ırk değilsiniz. Bunu artık anla. Ben Türkiye de doğup büyüdüm. Burada gidip ırkı ne olduğu belli olmayan Türkiye doğumlu bir adamla eblenseydim torunumun torununun torunu Ben Türküm derdi. Herkeste öyle görürdü. şu an çoğu Türkün yaptığı da bu zaten.
Paskal kumarı ne demek araştırmalısın, her şeyin üzerinde kainatı yaratan kusursuz bir yaratıcı ile kumar oynamaz, inanıyor gibi görünerek kendini bile kandıramazsın bırak tanrıyı kandırmaya çalışmayı, ilk senin mi aklına geldi sanıyorsun paskal kumarı? Bir sen akıllısın biz slağiz değil mi? Hiç aklıma gelmedi ya, çift taraflı oynayıp cenneti garantilemeyi düşünememişim tüh. 6 farklı mealden kuran okumuş insanım, kaç bin sahih okuduğumu, hele hele akaid, siyer, fıkıh, icma vs hiç saymayayım. Yüzlerce bak onlarca değil, yüzlerce çelişki görmemiş olsam aklımı peynir ekmekle yemedim yanmak isteyeyim, yakacak bir Allah olmadığını biliyorum ki rahatım, belki başka bir tanrı vardır onu bilemem ama o tanrının adının Allah olmadığı kesin. Neyse, zamanında BM kararı ile bölgede 2 devletli bir çözüm bulunmuş, bundan teeeee 80 sene öncesini şimdi ülkeyi işhal etmekle aynı tutamazsın çünkü o işler 80-100 sene öncesinde kaldı, son bölünmeler işgaller Sovyetler bölündükten sonra oldu ve bitti. O dönem itiraz eden Filistin, şimdi çözüm arayan yine Filistin. Bak, Filistin diyorum ama yanlış olmasın, Batı Şeria'da neredeyse sapan bile atılmıyor çünkü orada hamas terör örgütü yok, be. oluyorsa hamasa.%85-90 oy veren Gazze'de oluyor. Ben İsrail'in yöneticisi olsam aksa tufanı diye binin üzerinde sivil katlettikleri o gün Gazze topraklarına atom bombasını çakıvermiştim, eeeee savaş başlatmaya gtleri yiyorsa sonuçlarına da katlanmasını bilecekler diye de gülerek tv karşısında savunurdum. Aile her şeydir, ben ailemi korurum, vatandaşımı korurum, o yüzden az bile yaptılar. Sivilleri katledenleri savunuyorsan sende terörist sempatizanısın açık açık, konser dinlemeye giden gençlere kurşun yağdıran peşmergeleri destekliyorsan diyecek söz yok.
Ben Osmanlı'dan tiksinirim, onlar Türk olmadığı gibi Türklere etraki bi idrak diyen şeref yoksunlarıdır. Ayrıca talkan ve curcan soykırımlarında benim ırkıma araplar soykırım yapmışlardır, çöl bedevilerinden nefret için haklı bir sebep. Bak, hayatın boyunca talkan ve curcan diye bir şey duymadıysan bence bu işlere hiç girme, bilmediğin konularda yorum yapma.
Son saçmalamanı yeni gördüm, millattan önce bilmem kaç bin yılında Türkler Çin kaynaklarında bile yazılıdır, Türk'üm diye söyleyecek değilim ama Türkler en az Çinliler gibi, Yunanlar gibi kadim bir ırktır. Kangal ve pitbull kırması gibi olanlar kürtlerdir, araplardır, geçmişleri yoktur mesela. Türkler millattan öncelerde devlet kurarken şurada 2-3 asır önce kürtlerin bıraktığı bir eser, eski bir kürt kral yoktur. Muhammed öncesi ise arap diye bir şey neredeyse yoktur, dilleri dahi yoktu ki dilleri ibranice esintisi kırma bir dildir, boşuna hafızlar yoktu o dönem çünkü yazı yoktu, kuran içinde kaç tane süryanice, kıptice, aramice, ibranice, farsça kelime var bildin mi? Bilemezsin, çalışmadığın yerden geldi çünkü. Dili sonradan harekelendirilerek harflere kavuşan kırma dilimsi sahibi yahudi süryani fars yunan kırması benim ırkıma lsf edemez. Heke hele Atatürk'e hiç edemez, senin gibi kusura bakma ama aşırı hak ettin, grizekalılar o dönem Selanik Osmanlı mülküydü bunu bilemeyecek zekaya sahip, Libya da Osmanlı mülküydü mesela, hömücük beyninle şu an Srlanik Yunan tarafında, eeee 1881 senesinde de o topraklar Yunan o zamaaaaan diye çıkarım yapan minnak beyinli bir qrzeksin bunu böyle kabullen. Hatay öz be öz Türkmen Olmasaydı ana vatana katılmak istiyoruz diye referandum yapmazlardı, hiçbir konuda bilgin yok ama her konuda fikrin var, oh be ne güzel memleket. Bunları öğreneceksin, kafana vurula vurula öğrneeceksin. Ben genel kültürüme bilgime güveniyorum ki fotoğrafımı adımı sanımı inancımı gururla sergiliyorum, seninde gizlenmek için haklı sebeplerin varmış.
Pardon da senin genel kültürünü skeyim. Sadece saldırmak amaçlı saçma sapan şeyler türetiyorsun. Ben Türklere yoklar hepsi meles demedim. Sen Türk değilsin dedim. SEN TÜRK DEĞİLSİN. Doğu Türkistanlı vs. Değilsen senin o kırma köpeklerden bir farkın yok. Gerçek Tüek Metehan gibi çekik gözlü olur. Sen Yahudilere benziyorsun kendine burada Türküm Türküm deme yani. Tarih bildiğini savunuyorsun chatgpt ile iki şey konuşmuşsunudr oralardan bilgi almışsındır. Bana yaratıcı olsa bile adı Allah değildir diyorsun. Ne kadar canım Türkler Tanrı der İngilizler God der Başka bir ırk başka bir isim söyler yaratıcı aynı. Kuran okudum fıkıh okudum meal okudum diyorsun anlatsana yanlış olan bir şeyi çelişkiyi? Okuduysan okudun neden bununla hava atıyorsun? Sanki sen aşırı zekisin, bu hayatta bir yerlere gelebilmişsinde üstten baka baka Kuran meali okudum (Sen bilim insanısın çünkü araştırmalar yapıyorsun dimi) Osmanlıdan tiksinirin Türkler ayrı Osmanlı ayrı diyorsun. Evet öyle. Türkler Orta
Asya da. Sen de Araplarla, Ermenilerle, Balkanlarla ksrışmış kendine Türk diyen ırkı kökeni neresi olduğu belli olmayan bir insansın. Atatürk'e laf söylediğimi söylüyorsun (Sanırım Arap olduğum için) Ben orada Atatürk'ün sözünden sana örnek verdim. Türklük gerçek bir kavram olsaydı Türk olunmaz doğulur derdi. Araplardan senin ırkına soykırım yaptılar diye nefret ettiğini söylüyorsun. Yahudiler de benim ırkıma soykırım yapıyor ben nasıl nefret etmeyeyim? Gülerek tv karşısında o göbeğinle eeee savaş başlatabiliyorlarsa tarzı nasık bilip bilmeden konuşabiliyorsun? Savaşı siviller mi başlattı? Direkt Hamas'ı hedef alsalardı? Ben Haması bu konuda savunmuyorum. Akılsızlık ettiler. O kadar güçlü değilken saldırmaları başlı haşına saçmalık. Ama Filistinli sivil halkın ne suçu var? Benim akrabalarım Filistinde. Savaş görmüş insanlar. Hepsi nefret ediyor Hamastan. Ben sana hiçbir zaman Hamas'ı savunduğumu söylemedim. Antiseministim diye Haması savunacakta değilim.
Evet Yahudiler yok olmalı ama Hamas'ın yöntemi ile olmamalı, olamaz. Sana burada 2 saat bir şeyler anlatıyorum hala bk atmaya devam ediyorsun hiçbir konu hakkında tam bilginde yok. Evinde oturup asgari maaşa çalışıp saçma sapan videolar bilgilerle tarih öğrwndiğini dinlerin saçma olduğunu düşündüğün içinde agnostik olduğunu ve bunun seni zeki yaptığını düşünüyormuş gibi konuşuyorsun. Evde diamond tema izleyerek agnostik olduysan ben sana ne diyeyim? Hataylılara Türkmen diyorsun. Araplardan farkları yok yedükleri yemeklere kadar Suriyeliler. Bir sürü Hataylı arkadaşım var. Suriyelilere benzeyip onların kültürünü yaşıyorlar. Burada kalkıp bana TÜRKLÜĞÜ savunacak kadar Türk değilsin. Doğu Türkistanlı olsaydın susar bu adam Türküm deme konusunda haklı derdim. Sen değilsin.
Ah be zırcahil, asıl doğu Türkistanlılar tam olaeak Türk sayılmazlar, her Türk çekik gözlü olur kuralını sen mi koydun? Azerbaycan Türkleri de haso Türk, Irak ve Suriye'de yaşayan Türkmenlerde haso Türktür, balkanlardan göçen veya hala orada yaşayanlar ise Türk oğlu Türktür çünkü zamanında iç Anadolu'dan oraya gönderilmiş saf Türklerdir ve Selanikli diye teşekkür geçtiğini zannettiğin Atatürk o ailelerdendir. Hatay kozmopolittir, çoğunluk Türk olmasa 1939da vatana katılacak çoğunluk oluşmazdı, sen soykırımcı arap ırkından kişilerle muharap olursan Hataylı araplarla muhatap olursun, gerisiyle ilgilenmemen yoklar anlamına gelmez. Ben çalışmıyorum bu arada bak bir şeyi de bil benim hakkımda, hisse senetleri, yatırım fonları, mevduat, tahvil, kripto vs gibi şeyler ile ilgileniyorum ee haliyle zamanım bol araştırmak için. Hala Filistin diyorsun, ben Batı Şeria'ya kelime etmiyorum ama Gazze'nin %90'ı haması destekliyor diyorum. Konuları bilmeden sazan gibi atlıyorsun, patlak boxer dan baş veren organ gibi kafanı uzatıyorsun bak boş yapma, hamas gazze halkını kendi önüne kalkan yapıyor, hastane çatısıne füze rampası kurup İsrailli sivil yerleşim yerlerine füze atıyor, aşırı pahalı demir kubbe ile imha edilmesine rağmen tek tük siviller vuruluyor, hamas uyarılıyor bakın hastaneyi vurmak zorunda kalırız deniyor ama rampayı sökmüyorlar çünkü siviller hamasın ikinde değil. Eee kendi halkını düşünmeyeni başkası neden düşünsün? Ben şimdi terör örgütü üyeleri öldü diye mi üzüleyim? Terör örgütü mensupların aileleri öldü diye mi? Terör örgütü sempatizanları öldü diye mi?
Ben karar verici olsam öyle rampayı kaldırın diye 5 kez uyarmam, diğer rampaları sivil binalara kurduklarında nasıl füze gönderilen koordinatlara misilleme atışı yapılıyorsa aynı şekilde uyarmadan hasraneyi başlarına geçirirdim, empati bu empati, ışid, hizbullah veya Suriye'nin htş teröristleri veya pkk bizim sivillerimizi hastane çatısından curacqk biz seyredecek miyiz? Onların anasını skrm, hastaneyi gtlerine sokarm. Anlatabiliyor muyum? Teröriste benim teröristim diye sahip çıkılmaz, haksızsa haksızlar denir. Benim tipimle de ne uğraştın hee, yahudilere benziyorsam araplara da benziyorumdur o halde nasıl olsa yahudi arap yakın akrabalardır. Benim adım arapça da Filistin ve İsrail civarını anlatan kelime var ya hani, o işte, o yüzden orada olanları da araştırıyorum. Kdumun aşkenazı arap yahudi kırması melezi gelmiş bana yahudisin, israillisin, tipin yahudilere benziyor falan diyor tam çıldırmalık. Antisemitist de diyemiyor dili dönmüyor. Diamond Tema'yı nadiren izlerim ama sevmem, aşırı şımarık çocuk. Ee youtube da agnostikten daha çok ateist yayıncı var neden ateist değilim?
Çünkü KESİN konuşamam, ateistler gibi KESİN tanrı yok diyemem, deist veya teistler gibi de KESİN var diyemem. Ayrıca nilinem 100,000+ tanrı var, ben tanrı derken bu 100 bin küsür tanrıyı genelliyorum, Allah özel isimdir, arapların kabe yqni arapça olmayan sümerceden geçen küp anlamına gelen puthanesinde baş put olan El-ilah putunun Ellah oluşu, hala da Ellah oluşu ama azamet kattığı iddiasıyla A ile başlatılışı sonucu günümüzdeki adını almış bu put. Kuzey Afrika müslümanları hala Ellah der, isimlerde de Abdellah gibi kullanımları mevcut balım. Yaaaaani farklı diller ülkeler tanrı, god vs derken senin tanrını hiç duymamış dahi olabilirler. Yahudilerin tanrısı Yahve mesela sor aşkenaz soyuna, Ellah ile alakası bile yoktud, dünyaya inip Yakup ile güreş tutup yenilir hatta öyle de acizdir. Hristitanların tanrısı da Ellah değil, çoğu bilmez bile. O yüzden sktr et megalomanlığı, 8 küsür milyar dünya nüfusunda 1.5 milyarsınız alt tarafı. Ben din araştırmalarımsla 13 senemi verdim, eşek olma sende araştır, benden hazır bekleme.
Antiseminist olduğumu sana söyledim. Üstlere çıkarsan anlarsın. İnternette de araştırınca Türklük kavramı ırkla alakalı değil diyor. Bu ne demek? O kadar melezsüniz ki Türküm diyen Türk çıkıyor. Dna testi yaparsan ne demeye çalıştığımı anlarsın. Ben melez olduğumu biliyorum. Saf bir ırktan geldim de demiyorum. Sen saf ırkmışsın gibi cahilde konuşuyorsun. Filistini ölümüne savunuyorum ve tekrar söylüyorum benim içim dışım antiseminist. Ölene kadar da öyle olacam. Tüm Yahudiler ölmeli. Evet Yahudi DÜŞMANIYIM. Ve sana şunu söyleyebilirim ki, Allah %100 vardır eminim ve biliyorum demiyorum. Ben Allah'a ve Allah'ın varlığına, bir yaratıcının olduğuna inanıyorum diyorum. Kimse Yaratıcının adını soy adını kimliğini bilmiyoe ismi ne olursa olsun tek bir yaratıcı. Sen başkwsına vs. İnanıyorsun da diyemezsin. Allah 4 kitap getirdi. Sonuncusuda Kuran. Allahın getirdiği kitaplar arasında Tevrat ve İncilde var ama bozuldular. Yani Yahudinin de Allah'ı Hristiyanın da Allahı benim Allahım ile aynı. Hepsi Ehlikitap. Burada 13 sene din araştırdığını söylüyorsun dediğin her şey çelişiyor. Hristiyanların da tanrısı diyorsun. Hristiyanlar Tanrı demiyor ama? God diyor farklı bie yaratıcı mı oldu yani?
Allah Arapça da yaratıcı demek. Kuran da Arapça olduğu için Herkes Allah diyor. Arapça Tanrı diyor. Yani bir fark yok. Ben istesem Tanrım beni kutsa, Tanrım sen yücesin de derim. Allah kelimesinin Türkçesi sadece. Başka bir fark yok. İstersem God derim. Bir fark yok. Atatürk zamanında ezanı Türkçe okutmuş. Ben bunda da bir sorun görmüyorum. Türkün dili Türkçedir. Ve bence inandığı şeyi kendi dilinde anlayarak duymalı. Hatta bence bir insanın Kuranı Arapça okumasındansa kendi anladığı dilde okuması daha mantıklı ve aynı sevap. Allah Kuranı Arapça okuyup gte sokalım diye göndermedi. Kuran hayat kllavuzu ve onu anlayarak hayata geçirip uygulamamız gerekir. Yoksa ben de şu sureyi şu kadar okursan bu olur, şu duayı böyle okursan şunlar olur bende bunlara inanmıyorum. Önemli olan o okuduğum şeyin bana ve yaşamıma ne kattığı, ne anlama geldiği.
O kadar slaksın ki yazdığımı anlamayacak kadar da maIsın. Sahte peygamberin kadınlar, güç ve para için yahudilerin dinine eklemlendi, tanrıları fakrlı diyorum beynin almıyor, yüz senedir söylenen kolpalarla embesil gibi yaşıyorsun, değiştiği kendi dinince tasdiklenmiş tek kitap kuran denen paçavra zaten ama kafan basmaz senin, nato kafa nato mermer anlamaz minnak beynin artık sert yapmak gerek yumuşaktan anlamıyorsun. Muhammed denen şahıs Hint coğrafyasında doğmuş olsa şimdi 3 semavi din islam, hinduizm ve budizm idi. Bölgede musevilik be hristitanlık hakim olunca duruuuun onları da benim tanrım gönderdi diye zırlamak maalesef o dinleri senin üfürme tanrın gönderdi demek değil. Hristiyanlar tanrı demiyormuş god diyormuş vay seni ucube grzek, Türkçe bilmiyorlardır belki o yüzden tanrı demiyorlardır. 😅😅😅 Bak bu kıt beyinle yaşanmaz, kendini ciddi ciddi geliştirmen lazım. Antisemitizm yazmasını bilmiyorsun daha olduğunu iddia ettiğin şeyi telaffuzdan bihabersin, utanmadan ırkıma laf ediyorsun.
Atatürke yunan demedim. Gerçekten yazdıklarını okuyorum da iki bilgi arasına bir sürü hakaret sıkıştırıp üste çıkmaya çalışıyorsun. Anlattıklarım ile alakasız olan şeyler anlatıyorsun tek bildiğin şey hiçbir şeyin kanıtlanamayacağına inanmak. Tek bildiğin şey hiçbir şey bilmediğin. Bunun da seni zeki yaptığını sanıyorsun. Uzatmak istemiyorum hiç uzlaşamıyorsun. Sadece beni ezip üste çıkmaya çalışıyorsun. 15 milyon yahudinin bana denk geldiğini hiç düşünmedim. Türkiyede de yahudiler var. doğal olarak o coğrafyadayız. O kadar Yahudi gibi konultun ki seni öyle sandım sen değilim diyince de uzatmadım. Beni onaylamana gerek yok. Ama kendi bildiğini de düşünceni de asıl doğru onlarmış gibi anlatıp diğer herkesi manipüle edemezsin. Seninle daha fazla konuşmayacağım. Sadece kuduruyorsun. Sen daha ırkın ne bile belli değilken Türküm diye geçinmeye devam et. Hatta biraz daha ileri git bazı Türkler gibi kendine Avrupalıyım de. Hadi bay bay
Avrupa bir kıta, Avrupa'da yaşarsam oralı olurum ırk değil ki bu? Türkler ilk orada asya civarında ortaya çıkmışsa, düzen kurmuşsa, ülkesini kurup fetih yapmışsa ve yerleşik düzene geçmişse her Türk orada olacak, gerçek Türk başka yerde olmayacak mı sandın? Selanik yanılgısı olarak isimlendiriyorum bu durumu çünkü aynı b0ku yiyorsun. Kavimler göçü nedir onuda anlatayım mı? ostrogot vizigot mevzusuna kadar inelim istersen. İnanç konusunda evet, tek gerçek inanç benimkisi. Ellahını ispatlayabilsen herkes müslüman olurdu, ateistler haklı olsa tanrılara inanan kalmazdı, tanrı ispstlanamaz bir olgudur, bende ispatlanamaz diyen görüşü savunuyorum yani haklıyım, aslına bakarsan kimse ispatlayamayacağı için herkes bir bakıma agnostiktir. Hakaret konusuna da katılıyorum, ben yıllarımı verip kendimi geliştirmişim ama cahil şekilsizin teki bilmişlik yapınca ezesim geliyor, ee sende tanıma uyuyorsun. Ben onca emek harcamışım, senin gibi zırcahilleri ezmeyeceksem neden genel kültürümü arttırdım? Senin gibi boş kafayla da gezinirdim zamanım bana kalırdı, eğitim yerine senin gibi yer, içer, sçar, uyurdum değil mi? Bilenle bilmeyen hiç bir olur mu? Zeki abilerinle aşık atmaya çalışacaksan eeeh o kadar olacak.
ben sana Allah net olarak var mı dedim? Evet ispatlanamaz ama inanmaktan da zarar gelmez diyorum. Avrupa da doğup büyüseydin de Avrupalı vs. olmazdın. Avrupadaki Pakistanlılar Avrupalı mı? Avrupalılık o kıtanın içinde olan ülkelerden birisinin kanını taşıyorsan olur. Ben Türkiye doğumluyum ana dilim de Türkçe. 4 yaşlarımı hatırlıyorum kendimi hiçbir zaman Türk olarak tanımlamadım, tanımlayamam. Bunlar köken ve o kökenin bölgesinin işi. Kuzeyliler boşuna sarışın, Afrikalılar boşuna siyahi değil. Irk bölgedir, kandır. Bölge kanımızı ve genlrimizi şekillendirir. İnsan ve toprak bir bütündür.
Amerikalı siyahiler artık Afrikada değiller ve siyah8ler, Avrupa'da siyahiler yok mu? Özellikle Fransız vatandaşı ve daha da önemlisi birkaç nesildir soy sop dede nine Fransız olan Fransız siyahiler var, onlar artık Mali asıllı Fransız, Senegal asıllı Fransız, Gine asıllı Fransız. İyi ama Fransız olmayan atalarına kadar giderseniz mesela kendi zırzop dininize göre artık maymun muydu toprak mıydı, pigme miydi neye benziyordu size göre bilemedim ama Adem'e kadar gidersiniz, eee ırklar ne oldu? Eskiden bu kadar ırk yoktu, sonradan farklı kollara ayrılanz göç eden, izole kalan, dili değişen, başka ırklarla iletişim kurup çiftleşen ırklar melezlenir, koyu Ermeni düşmanı Türkçü mahallelimin dna testi yaptırıp %80 küsür Ermeni çıktığını bilirim. Nereye inmeye ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil, o değil bu değil kimse ırkını biomiyor her haltı siz biliyorsunuz. İlk cümleye gelecek olursak "inanmak" ne demek biliyor musun çocuk? Bildiğini zannetmiyorum gel bak içinden 5 kere yavaşça tekrarla heceleyerek, inannmmmaaaaaaaakk bak inanç var ortada, inancın olması için o şeye inanman gerekiyor. Siyah bir cisim gösterildiğinde rengi sorulduğunda siyah diyorsun ya hani, "siyah demekten zarar gelmez" diyemezsin, inanıyorsan siyah dersin. Şimdi boş konuşup Allah'a inanmaktan zarar gelmez diyorsun ya, azıcık delikanlı ol "paskal kumarı" diye aratıp 2 cümle oku, kendini geliştir yeter artık ben mi eğiteceğim seni? İnanıyorsan inançlısındır, eeeh zarar gelmez işte inanıyorum diyemezsin, o inanç değil aklınca cehennemden yırtıp "eğer varsa" cennet ihtimalini kaybetmeme girişimi. Sen inanmıyorsun, sadece ihtimal veriyorsun, bir nevi agnostiksin yani gtünü yiyim ayağı yapma artık yemezler. İyi bende tüm dinlere inanıyorum, ne olur ne olmaz gtü kurtaralım en azından değil mi? Bir zeki sensin, tek kafası çalışan sensin, nasıl -mış gibi yapmak bizim aklımıza gelmedi yahu.
Evet şükürler olsun, gelmiş geçmiş en saçma hareket yaaa. insan kendi kanından canından birini sırf birilerinin gazına gelerek insan mezara gömer mi yaa...
Cahiliye devri gerçekten az geliyor. Çok saçma bir hareket...
Biz Berk ve Şenay. İnsanlık tarihinin o karanlık ve acımasız dönemlerini düşündükçe, bugün burada bu bilinci paylaşabiliyor olmamız gerçekten çok kıymetli 🧠✨ Tarihin kırılma noktaları, kadınların ve çocukların insan sayıldığı o yeni şafakları doğurdu 📚☕ Yaşadığın bu şükran duygusunu ve hissettiğin derin rahatlamayı çok iyi anlıyoruz 🎙️ Varoluşun ve kadınlığın değer gördüğü her ana selam olsun, sohbetimizin devamı için seni profilimizdeki chate bekliyoruz 🧚🏽♀️
Cevap
5Cevap
Şu anda da kendini bilgili zanneden cahiller topluluğunda yaşıyoruz aslında tek fark bazı şeyler güncelleme aldı jsjddj
yaygın bir gelenek olduğunu sanmıyorum, soyları nasıl devam edecekti yoksa
thanks muhammed sayesinde birinin dördüncü karisi olabilirsin kumalarindan biri 9 yasinda da olabilir
Yani 1. kadın kabul etmeden kuma getirmek yasak. Hz. Muhammed'in kendi kızının bile kuması yoktu. Savaş zamanı gelirse kızlar başıboş kalırsa kocama bana 3 kuma getirmesini söyler kızlara bakardım. Kocamla aynı evde kalmaları dinen haram olacağı için nikah kıydırırdık. O kızlara da bakardım.
Tank you to Mohammad
Ben de arabım ozaman cahilerdi ibraniler falan
Arap derken Türkiye Araplarindan mi
yok babam Filistinli. Gömerdi beni herhalde
Nerde yaşıyorsun peki
İstanbul da doğma büyüme. Annem Oset-Türk melezi
Yaşın kaç
neden soruyorsun ki bunları
Merak ettim
of kes
niye öyle dyorsun kii
cahiliye ne demek