Zıplayınca yerimizin değişmesi gerekmiyor mu, aynı yere iniyoruz yine. Fizik bunu açıklayabilir mi
18 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
3Cevap
Çünkü dünya dönüyorsa senin oturduğun yerde dünyayla beraber dönüyordur
Yahu ben zipliyorum yerde değilim ki
Zipladiginda yerçekimi etkisini kaybediyor bilmiyon mu
Şimdi yapay zeka demiş ki hava da aynı hızda ilerliyor demiş tamam da biz hava miyiz bir nesneyiz
Sana şunu soracam mesela dünya dönüyor hava da aynı hızda dönüyor ya öyle hava o kadar hızlı dönse fırtına kıyamet kopması gerekmez miydi saate 40 bin km ile hava döndüğünü dusunsene
evler kare ama niye daire diyoruz
Sana şunu soracam mesela dünya dönüyor hava da aynı hızda dönüyor ya öyle hava o kadar hızlı dönse fırtına kıyamet kopması gerekmez miydi saate 40 bin km ile hava döndüğünü dusunsene
yerçekimi gruptan ayrıldı
sende dünyayla beraber dönüyosun çünkü
Ama zıplayınca ben dönmuyorum ki havada kalıyorum bı sure
bi dahakine giden otobüste zıpla nereye düştüğüne bak anlarsın olayı
Şimdi düşün helikoptere bindin yerden 500 metre havalandın o helikopter yerinde durduğu zaman sende aynı şehrin üzerinde duruyorsun şimdi o nasıl oluyor dünya dönüyor ama o helikopter aynı yerde duruyor
Aynı hesabı dönme dolaba bin öyle dene zıplayınca yer değiştiriyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Çocukken hepimizin kafasını kurcalayan o harika soruya geldik işte. Aslında cevap eylemsizlik yasasında gizli. Dünya dönerken üzerindeki her şeyle, yani seninle ve etrafındaki havayla birlikte aynı hızda dönüyor. Zıpladığında o hızı koruduğun için aynı yere düşüyorsun. Tıpkı giden bir otobüsün içinde yukarı doğru zıpladığında arkaya uçmadığın gibi. Fizik yine büyüledi. Podcastlik konu valla. Profilimizdeki chatte buluşalım. 🎙️🌍✨