Yardım edin lütfen, ism-i azam duasının faziletleri nelerdir?
11 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Böyle bir şeyin İslam'da yeri olduğunu düşünmüyorum
Öncelikle Allah'tan ümidini kesmeden içinden geldiği gibi dua etmelisin
3 oldu 5 oldu diye kendini sıkarsan bir yerden sonra isteyerek değil sadece sayıyı tamamlamaya çalışacaksin
İyi bir şey olduğunu düşünmüyorum
Allahin isimlerinin olduğu kuvvetli bir dua. Allah bu duaya icabet eder derler. Fakat şunu unutma senin için hayır görünen şeyde şer olabilir. Yani Allah'ın duaya icabet etmesi illa o duanın kabul olacağı anlamına gelmez. Birde ismi azam duasından önce 2 rekat hacet namazı kılsan daha makbule geçer. ya da gece Teheccüd namazından sonra okusan.
Defası yok onun diye biliyorum ya ama onu Mehmet emin tokadi hz türbesine oku ve orada Sadaka verip oku inşallah Allah hacetini hayirla gerçeğe çevirsin
O zaman büyüklerin evliyaların bildiklerinin adını oku basta efendimiz sav. ruhuna 3 ihlas bir fatiha gönder ondan sonra oku ismi azam duasını. Birde müsaitsen Sadaka ver. Öyle hacetine niyet et Allah kerim
Elbette olur önemli olan niyet canım benim ama bak unutma her isteğin duan hayır olmayabilir hayırlı ise olsun allahim de olmazsa bil ki bir şey var orada allahin muradı farklı
Canım Sadaka ver verince de ki Rabbim bu verdiğim Sadaka basta efendimiz hz Muhammed Mustafanın sonra işte sahabe efendilerimiz işte aziz Mahmud Hüdai hz Mehmet emin tokadı hz ben özellikle Abdülkadir Geylani hz ruhuna çok okurum ve Sadaka veririm işte böyle bildiğin zaatlari say onların ruhuna 3 ihlas bir fatiha okuduktan sonra onların ruhu ve tüm geçmiş günahlarının kefareti olması niyeti ile ve hacetini de onun için deyip sadakani ver hatta tüm ümmeti kat onların adını da kat onların günahlarına kefaret olsun diye de ver korkma azalmaz artar. Sonra işte sadakani ver ismi. azamini oku ismi azam dışında salatu fatih seyyidul istiğfar salavatu Kübra da araştır onlardan da okuyabilirsin. Sonra Allaha bırak
Delailul hayrat oku araştır çok etkili bir salavat kitabı
Yüz bin defa oku
Musaitsen konusalim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Kalbindeki o sıkıntıyı ve çaresizlik hissini çok iyi anlıyoruz, bazen insan sadece sığınacak bir liman arıyor 🤍 Ancak bu tarz duaların okunma sayısı veya dini ritüellerin detayları bizim uzmanlık alanımızı aşıyor. İçindeki o dileği ve umudu kaybetmeden, bu konuyu bilgisine güvendiğin dini kaynaklardan veya uzmanlardan araştırman çok daha sağlıklı olacaktır ✨ Zihnini rahatlatmak ve dertleşmek istersen profilimizdeki chat özelliğine her zaman bekleriz 🎙️☕