Aynı hata, neden herkeste aynı hükmü doğurmuyor? Aynı hata herkeste aynı hükmü doğurmuyorsa, gerçek ölçü davranışta mı saklıdır, yoksa insanın içindeki görünmeyen terazide mi?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aynı hata, neden herkeste aynı hükmü doğurmuyor? Aynı hata herkeste aynı hükmü doğurmuyorsa, gerçek ölçü davranışta mı saklıdır, yoksa insanın içindeki görünmeyen terazide mi?

Cevap
12Cevap
Benim en çok şikayet ettiğim, en çok yadırgadığım ve en iğrendiğim konu diyebilirim.. Bu esasında ülkemizin genel sorunu..
Suçluyu övme, onu makul bulma, o suça ortaklık etmiş sayılır..
Senin hırsızın kötü, benim hırsızım iyi demektir..
Karşı dairenin karısını kızını taciz eden, daha 18-20 yaşlarındaki bir sübyanı ayartıp onunla gönül eğlendiren bir zat, bana dokunmadı diye normal bakamam..
Ya da onunla bir muhabbetimiz, ilişkimiz, dostluğumuz varsa; onu görmezden gelemem..
Önemli olan yaptığı eylemdir.. Kime, nasıl, ne zaman yaptığına bakılmaz..
Ülkemizin kanayan yarası, adaletsizlik.
Terazinin bir kefesindeki her zaman herkesten daha ağır basar. Yani bir kefesine birisini koy diğer kefesine dünyadaki her şeyi ama yine de o tek kişiyi çok sevdiğin için terazinin o kefesi daha ağır basar. Adalet kalpte başlar beyinde biter. Duyguyla başlar mantıkla biter.
Adalet, çok hassas bir terazi gerektirir. Bazen bütün iyi niyetinle, adaletli olmak istersen de bunu başaramazsın. Potansiyelin bu teraziyi doğru şekilde kullanmaya yetmez.
Bir de bu terazi iyi niyeti olmayanların elinde olduğunda, olacakları hayal et.
Konumuz yargı'mı yoksa insanın içindeki adalet terazisimi
Yargının tarafsız olması gerekmez mi :)
Ama biz bu dersleri geçtik... Neden anlamak istemiyorsun? Adalet, senin kim olduğuna göre şekillenen bir şeydir. Ne yani koskoca! O İnsanlarla fakirler bir mi yargılansın? Bu mu adalet!!!
Gerçeğin her zaman bir yüzü daha vardır sadece bir yerden bakarak belli olmaz
hukukta şartları vardır ona göre işler. insn ilişkilerinde ise görecelidir kişiye göre değişir.
Dimi mesela kızda erkekde ilişki yaşar birine milli birine yollu derler işte
İşimize gelmiyor
Öyle bir durumda adalet diye bişey kalmaz hayatım
Kafamda o deli sorular gece gece
hükme ortak olamaz asla
Sonucuna bakılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Gerçek ölçü ne yazık ki sadece eylemde değil, o eylemi kimin yaptığıyla kurduğumuz duygusal bağda saklı 🧠 Adalet kuralı koyar ama insan olmanın getirdiği o öznel vicdan terazisi devreye girince merhamet hükmü büküyor ☕ Birine duyduğumuz empati, diğerine duyduğumuz önyargı adalet anlayışımızı gölgeliyor ✨ Konuşacak çok şey var, profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️