Merak ediyorum, bazı insanlar lanetli diye geçer, bazılarını Allah sevmez diye... Allah neden bu insanları yarattı o zaman, onu merak ediyorum hep
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merak ediyorum, bazı insanlar lanetli diye geçer, bazılarını Allah sevmez diye... Allah neden bu insanları yarattı o zaman, onu merak ediyorum hep
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Allah çözülebilecek kadar basit bir varlık değil. İnsan değil, sınırları yok. Neyi neden yapıyor gibi sorular ona karşı anlamsız oluyor çünkü insan gibi basit ve sınırları olan bir varlık değil. Ben sana bu nedenden derim, başkası şu nedenden der, öteki bu nedenden der. Hepsi doğru olabilir, hiçbiri olmayabilir, her şey olabilir, bütün nedenleri saysan bile yine eksik kalabilir. Sonu ve sınırları olmayan, bütün kavramlardan bağımsız ve bütün kavramları kendisi yaratan bir varlıktan bahsediyoruz. Onun yarattığı kavramlara göre düşünüp onu anlayamayız. Mesela Allah'ın merhamet gibi bir özelliği yok, merhamet kavramını kendisi yaratmış. Merhamet sadece onun bir tercihi, kendisinden olan bir özellik değil. Yani merhamet kavramını yaratmış ve bunu seçmiş. Acımasız olmayı da seçebilirdi, hiçbir güzelliği yaratmaya da bilirdi. Her an seni boğulma hissi ile yaşatabilirdi. Onu sınırlandıracak bir şey yok, merhamet sadece onun tercihi, istese bu tercihini de değiştirebilir. Aklına gelebilecek bütün kavramları yaratan ve bunlardan bağımsız olan bir varlığı anlayamazsın, çözemezsin. Bu varlıktan sadece çok korkman gerekir çünkü sana istediği her şeyi yapabilir, sınırları yok, onu sınırlandıracak bir şey yok
Soruyu „kullar soruyor“ sitesinden paylaşmanız daha doğru olacaktır.
Knk bunun cevabini bizde bilmiyoruz
Allah yarattığı herşeyi sever