Allah neden sevdiği kulunu imtihan eder?

Her gün belki yüz defa dua ediyoruz..
Olmuyor diye üzülüp, bir de ümidimizi kesiyoruz. Hemen pes ediyoruz.

Bazılarımız ölümü bile temenni ediyor,
Ah bir bilsek..
Dualara cevap var..
Ancak duanın kabulü, hikmete dahildir..
-Allah hayırlısı ise aynen kabul eder.
-Belki daha iyisini verir..
-Belki de hayırlısı değildir. Kabul etmez. Mükâfâtını saklar.. Çoğaltır.. Her göz yaşına, sevaplar yazar..
Hem bakın, Allah yolunda akıtılan göz yaşı, Akan kandan daha hayırlıdır.

“Allah korkusuyla gözyaşı döken kişi, sağılmış süt memeye dönmedikçe cehenneme girmez.”(Tirmizî, Zühd, 9)

Biz cuzi aklımız ile geleceği tahmin edemeyiz.. Bu yüzden nefsimizin istediklerini, dualarda zikreder, mutlaka olmasını dileriz.
Ancak hadiste geçtigi gibi, Acele edenin duası kabul olmaz..
Acele etmek, Dua ettim duam kabul olmadi demektir.

Dua ayni zamanda bir ibadettir,
Nasil ki ibadetin ahirde bir mukafati var.. Duanin da gunesin doğusu gibi kesin bir karşılığı olacaktır.

Dua kulun rabbiyle konuşmasıdır. Dua kulun Rabbine yönelişidir. Dua kula kıymet verendir..
"Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var?"

Ve bir söz var,
Kilime vuranın gayesi, onu incitmek degildir. Belki tozunu almak ister.
Rabbin senin günahlarını silkiyorsa, neden üzülüyorsun?
Dua, sabır, şükür..
Dua, sabır, şükür..
Bir dileğiniz olduğunda, teslimiyetle hâdiste geçtigi gibi abdest alın, iki rekat namaz kılın ve Allah'tan dileyin..

#Vesselâm
Güncellemeler
+1 yıl
"Allah’ın sevdiği bir kul dua ederken, Allah şöyle der: 'Ey Cebrail! Bu kulumun ihtiyacını yerine getir; fakat onu biraz ertele, çünkü ben onun sesini hep duymak isterim.' (Diğer taraftan) Allah’ın sevmediği bir kul dua ederken, Allah şöyle der: ‘Ey Cebrail! Bu kulumun ihtiyacını yerine getir ve bunu acele yap. Çünkü ben bunun sesini duymak istemiyorum.’ ” (Taberanî, Kitabu’d-Dua, 1/45; el-Mucemu’l-Evsat, 8/216)