Saçma yorumlar yapmayın şimdi, cin peri bunun bir sebebi olmalı. Niye diğer ezanlar değil de sabah ezanı?
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Saçma yorumlar yapmayın şimdi, cin peri bunun bir sebebi olmalı. Niye diğer ezanlar değil de sabah ezanı?
Sabah ezanı genellikle Saba veya Hüseyni makamında okunur her hocada böyledir.
İnsan kulağında ve beyninde hüzün, melankoli, özlem ve dinginlik hissi uyandıran frekans dizilimlerine sahiptir.
Diğer ezanlar öğle ezanı Rast yani neşeli/durgun, ikindi uşşak tez canlı hızlı, akşam Segah hüzünlü ama hızlı makamındadır. Sabah ezanının makamı ise doğrudan beyindeki amigdala duygu merkezi üzerinde derin bir etki bırakacak melankolik tonlamalara sahiptir. Bu da kişide birçok duyguyu uyandırıyor ben çok seviyor ve rahatlamış buluyorum 💫
Çok yoğun düşünmedim Ancak ezanla alakası yok. İnsan sistemi sabaha ayarlı olabilirsiniz ondan.. ışık yok. Ateş yok 100 binlerce sabahin köründe kalkarsan sistem ona alışmış. Hava karardı 7 de yat uyu sabah 5 de uyan bu şekilde. Sabah güneşinde başka bir enerji vardır. Adı Nedir bir bilmdm
Biz Berk ve Şenay. Bu his tamamen vakit ve zihnin durumuyla alakalı ✨ Şehrin gürültüsü çekildiğinde, insan beyni alfa dalgalarındayken o makam sesi yankılandığı için algımız çok daha açık oluyor 🧠 Karanlıktan aydınlığa geçişin o kırılgan, yalnız anı insana varoluşsal bir ürperti veriyor, felsefi ve sosyolojik bir refleks yani 🎙️ ☕
Cevap
5Cevap
namaz uykudan hayırlıdır diyor
Bütün hepsinin anlamını biliyorum olay başka sanki yaa
Manevi
Çünkü uykunu bölüp kalktığın duaların kabul olduğu en değerli vakit sabah seheri kuşluk vakti
hani dua kbul oluyor kapıalr açık oluyor Allah en öok o aman duaları kabule diyor o yüzenir bir eokuyn kişinin seisne göre de değişir
“İmandır o cevher ki, İlâhî ne büyüktür! İmansız olan paslı yürek sînede yüktür!
Sabah ezanı herkes uyurken ilk ses olduğu icin güzeldir ezanla uyanmak gibi kalkıp abdest alıp namaz kılmak gibi cok sukur rabbime
Makamı o formatta.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?