4 gü

Hiç kendinizi bi tabutun içinde düşündünüz mü?

Bu ara bu tarz şeyleri çok düşünüyorum. Öleceğiz. Bu gerçekle yaşamalıyız. Ama yıllar sonrasının planını yapıyoruz sanki garantisi varmış gibi. Mezara yalnız gireceğiz. Ne telefon ne iletişim kuracak bir cihaz veya el feneri bile olmayacak ebedi karanlık, ebedi sessizlik. Her an artık beni ne bekliyor korkusu.. bundan sonra ne olacak korkusu? İnancı olanın da olmayanın da asıl sınavı o zaman başlıyor.. bunları hiç düşünmeden hayallere dalmış gitmişiz, yaşıyoruz işte rüya âleminde. Rabbim uyanış nasip etsin. 2 metre mezarın içinde bize bir karış pay düşecek tek kıyafet beyaz kefen olacak.. tek arkadaşımız da o, başka hiç bir şey olmayacak.. bunları düşününce gerçekten tövbe edip sadece iyi biri olmak, sadece ibadet etmek istiyorum. Pek mümkün olmuyor tabi, nefis ve şeytan uğraşıyor. Allah kolaylık nasip etsin bizlere ve hayat düşündüğümüz kadar uzun değil. Kimsenin garantisi yok düzgün bir hayat bırakın geriye. Öldüğümüz zaman arkamızdan okunacak Kuran ve verilecek sadaka sadece bizi kurtarabilir kabir azabından.. bu yüzden güzel bir geçmiş ve kırılmamış kalp bırakalım geriye. İnşallah 🌿

Hiç kendinizi bi tabutun içinde düşündünüz mü?