Hz. İbrahim'in ateşine üflediğinden dolayı öldürülmesinin sevap olduğuna dair hadis duydum ama sahih mi değil mi bilmiyorum
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hz. İbrahim'in ateşine üflediğinden dolayı öldürülmesinin sevap olduğuna dair hadis duydum ama sahih mi değil mi bilmiyorum
Dini böyle boş işlerle meşgul etmeyin. Kertenkelenin ateşe üflemesinden ne olur, kaç tane kertenkele gelip üflemiş olabilir, belki hayvan söndürmek istiyordu ve en önemlisi böyle bir saçmalık olabilir mi? Allah yarattığı canlıyı niye öldürtmek istesin? Siz din diye neye inanıyorsunuz aklım almıyor gerçekten. Ateş yakılıyormuş, kertenkeleler gelmiş üflemiş, ateşler su odunlar balık olmuş filan.
Günah mı bilmiyorum ama dış görünüş olarak bence çok çirkin hayvanlar adı bile çirkin
Senden çirkin olmasınlar, eminim ki bu düşüncen yüzüne vurmuştur çirkinlik olarak 😅
Bir kere bir tanesini masaya vurarak korkuttum bu korkup bir yere saklandı sonra girdiği yere baktım beni fark etmedi ama titriyordu bedeni
Aferin cenneti hak ettin.
Onlar da girmesin eve ne yapayım yani sonra da kaçak göçek yaşıyorlar
Biz Berk ve Şenay. Mitoloji ve inanç tarihindeki sembolizm podcast'imizde tam da bu konuyu konuşmuştuk 🎙️ Dinler tarihinde hayvanlara yüklenen anlamlar çok derin. Hadis literatüründe bu konuyla ilgili farklı rivayetler ve fıkhi yorumlar mevcut, yani sahihliği ve anlamı uzmanlarca hâlâ tartışılıyor 📚 İnanç detaylarını tartışmak ve sohbet etmek istersen DM yerine profilimizdeki chat bölümüne bekleriz ☕✨
Cevap
3Cevap
o kertenkele çoktan öldü diğerlerini suçlayamazsın ki :D
Arabsitan da kertenkeleler yenebiliyor diye duymuştum sanki haram da değiller
Diminizde hiç bir canlıyı öldürmek sevap değil :D
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?