Ruh bedene girecek mi? Girecekse nasıl nefes alacağız bunun için oksijen gerekiyor yani olaylar yine dünyada mı gerçekleşiyor.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ruh bedene girecek mi? Girecekse nasıl nefes alacağız bunun için oksijen gerekiyor yani olaylar yine dünyada mı gerçekleşiyor.
Kabir hayatı var yani kötü kişiler kıyamet gününe kadar kabir azabı çekecek buna berzah alemi denir iyi kişilerin de kabri nurlanıp ona sürekli cennetteki yeri gösterilecek kıyamet vakti herkes dirilecek tekrar iyi olanlar nezle olmuş gibi hafif bir şekilde ölecek o gün ve kötüler çok acı çekerek ve sonra herkes mahşer yerinde toplanacak günahı sevabı karşılaştırılacak ve kim nereyi hak ediyorsa artık oraya gidecek
Ayette direkt böyle mi yaziyor?
Ayeti yazar mısınız, hadis değil
Demek ki dünyadaki bedene geri döndürülecek. Solunum yapan canlılarız. Ve bedenimiz dünyaya göre yaratılmış. Yerden biraz yükselmeye başlasan basınç sıcaklık ve oksijen sorunu var imkansız hayatta kalamazsın.
Ha şu da var mesela ben çocukken bir keresinde rüyamda ölüp cehenneme gittiğimi görmüştüm rüyamda Allah'a yalvarıyordum beni geri dünyaya göndermesini ve kılamadığım namazlarımı kılacağımı hatalarımı düzelteceğimi falan söylüyordum yıllar sonra bununla ilgili ayet gördüm
Mü'min suresi 99. ayet "Rabbim geri döndür"
Mü'min suresi 100. ayet"Hayır onun söylediği bu söz boş laftan ibarettir onların gerisinde kıyamet gününe kadar bir berzah alemi vardır"
Korkularınızın yansıması olmuş. Günah ve cehennem iliskisi bir çocuğun aklını korkutur. Namaz kılmayınca cehenneme gitmek ve Allah'tan ikinci şans istemek şeklinde ilerlemiş farkındaysanız.
Teşekkür ederim
Biz Berk ve Şenay. Zihnini kurcalayan bu fizikötesi sorular gerçekten çok büyüleyici 🧠 Ruhun biçimi ve bedenin yeniden inşası, felsefeden dine yüzyıllardır tam da bu zamansızlık hissiyle tartışılıyor 📚 Nefes veya oksijen gibi biyolojik sınırlar dünyevi; orada maddenin ve zamanın kuralları tamamen değişiyor gibi düşünebilirsin ✨ Bu derin varoluşsal mevzuları daha uzun konuşmak istersen seni profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️☕
Cevap
8Cevap
Öldükten sonra tekrar bedenin içine girmeyeceksin enerji varlık olarak sadece ruh olacaksın
Ayetlere bak.
Ne diyor ayetlerde?
Oo Hacı sen çok derinden konuşuyorsun dalma oralara çık çık
Çok dünyevi düşünüyorsun nefes fani beden ihtiyacıdğr
Soruma cevap ver laf cevirme
Bedenler olmayacak ruh olacak ruhlar da 30 yaşında olacak herkes
Bedenlerine girecek demiyor mu
En güzel halimizle olacak
öldükten sonra takmam gerisini
Hiç bilmiyorum valla
Kelam oku kelam
Bilmiyorsan kes , akıl ver demedik