2 ay peş peşe evime hırsız giriyor, karakola gittim bir sonuç yok
Sivas kangalı alıp bahçemde zincirsiz serbest bırakacağım nereden bulabilirim
Yalnız yaşıyorum kız başıma ve korkuyorum
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2 ay peş peşe evime hırsız giriyor, karakola gittim bir sonuç yok
Sivas kangalı alıp bahçemde zincirsiz serbest bırakacağım nereden bulabilirim
Yalnız yaşıyorum kız başıma ve korkuyorum
Cevap
9Cevap
Kangal insana saldrmaz kurt tarzı tavsiye ederim ya da rod
Kangal saldırıyor diye biliyorum
Yüzde bir iki çıkar insana saldıran
Kurt dan şaşma alman kurdu Belçika kurdu ya da akita
Yapay zekaya sordum şunu dedi
Evet, Safkan Sivas Kangalı bölgesine izin almadan giren yabancı birini veya hırsızı tespit ettiğinde tepki verir; ancak davranış biçimi eğitimsiz diğer saldırgan ırklardan çok farklıdır. Kangal, doğuştan koruma içgüdüsüne sahip bir sürü ve alan koruma köpeğidir.
Kangal’ın hırsız veya yabancı bir tehdit karşısındaki kademeli tepki adımları:
* Caydırma ve Uyarı: Kangal ilk etapta doğrudan parçalamak amacıyla ısırmaz. Bölgesine giren kişiyi fark ettiği an derin ve yüksek sesli bir havlamayla uyarır, heybetli duruşuyla caydırmaya çalışır.
* Etkisiz Hale Getirme (Etrafını Sarma/Sıkıştırma): Eğer kişi uyarıya rağmen ilerlemeye devam ederse, Kangal üstüne göğsüyle vurarak (omuz atarak) kişiyi yere devirir ve üzerine çökerek hareket etmesini engeller. Sahibi gelene kadar hırsızı kilitler.
* Fiziksel Müdahale / Saldırı: Yabancı şahıs agresif tavırlar sergiler, kaçmaya çalışır, sahibine yönelir veya elinde bir silah/tehlikeli obje ile saldırganlaşırsa Kangal tereddüt etmeden ısırarak ve fiziksel güç kullanarak etkisiz hale getirir.
Kangal'ı özel kılan en büyük özellik dost ile düşmanı ayırt edebilme zekasıdır. Sahibi yanındayken eve gelen misafire müdahale etmez; fakat gece veya sahibinin olmadığı bir anda sınır ihlali yapıldığında alanını sonuna kadar korur.
Tecrübelerime dayanarak konuşuyorum kangal hırsız ile ortak olur net
Seninle tartışmayacağm
O zaman kötü eğitilmiş kangala denk gelmişsin veya sokak köpeği sahiplenmişsin yapay zeka böyle diyo daha mı iyi bilcen
Boş yapma onlarca kangal gördüm yabancıya kuyruk sallar
Git al gör
Sivas kanal ilçesi den
Izmirdeysen yavruladiginda vereyim :)
Teyzem İzmir'de ben ankaradayım
Teyzeniz Ankara'ya getirwcekse gene veririm
Kamera taktırsan
Hayır türkiyede adalet yok benimde gücüm yok hırsıza bir şey yapamam kangal halletsin diye düşünüyorum
Bulunduğum mahalle Mobese kaynıyor ona rağmen bir sonuç yok 2 ay oldu heralde hırsızı kendim götürsem bir kaç ay yatar çıkar yani
Cane corso bak
Sen evdeykenmi hırsız girdi ve neler çalmış
Sen niye tek yaşıyorsun
Şehir neresiydi
Ankara
Ev arkadaşı arıyorsan burdayım
Niye her korunmaya ihtiyacı olan bir kıza yürüyorsunuz anlamıyorum
Hayır teşekkür ederim köpeği tercih ediyorum
Hizmet benimkisi
Sivasta
😱😱😱
Sivastan
Ben vereyim sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Çok geçmiş olsun, yaşadığın korkuyu ve endişeyi gerçekten çok iyi anlıyoruz 😔 Güvende hissetmemek insanı çok yıpratır. Ancak Kangal gibi ırklar ciddi bir sorumluluktur. Safkan bir can dostu edinmek için en güvenli yol Sivas'taki resmi üretim çiftlikleridir. Yine de o bir koruma robotu değil, unutma 🐕🦺 Yalnızlığını paylaşmak ve konuşmak istersen DM yerine profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️✨
Hayır zaten bir dosta ihtiyacım vardı kangal hem dostum olucak hemde Gelen hırsıza gününü göstersin
Home office işi yapıyorum hırsız bilgisayarımı çalmış Ne emeklerle almıştım
Çok haklısın, emeğinin çalınması insanı gerçekten kahrediyor 😔 Kangal harika bir dost olur ama eğitimini asla aksatma. Umarım bu can sana çok iyi gelir 🎙️✨