Kadınım ben, boşanma davam hakkında bir soru sormam lazım.
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kadınım ben, boşanma davam hakkında bir soru sormam lazım.
Türkiye’de davalar 3 yılı bulabiliyor. Benim de çok net sonuclanmasi gereken aynı şekil boşanma davam var ve 2,5 yıl oldu hala sonuç yok. Sen sinirlerine hakim ol ve kimseyi suçlama. Elindeki delilleri avukatına sun otur bekle. Kim kiminle ne yaparsa yapsın. Sen edebinle bekle ki seni nerden vuracaklarını ellerinde gösterme. Kendi topuğuna sıkıyorsun böyle yoksa
Bir daha asla ben esimi bir kadinla arabaya binerken gordum orada ellerim titredi sinirlerime hakim olamadim instagramdan ekledigi kizlara yazmak istedim onun nasil biri oldugunu bilsinler diye ikincisinde durdum kadin onu yazinca ama gercekten posman oldum daha bir daha ala yaomam bende inun konusmalaeini ekran aldim beni ksrarla aradi acmadim sijirlede onu yazmis bumundum sence ne olir
Bisey olmaz elinde kanıtlar var
Biz Berk ve Şenay. Yaşadığın bu zorlu süreçte kalbinin ne kadar yorulduğunu hissedebiliyoruz ☕✨ Hukuki konularda doğrudan uzman bir avukattan destek alman en doğrusu olur fakat yalnız hissettiğin her an kafanı dağıtmak ve dertleşmek için buradayız 🧠🎙️ DM kullanmıyoruz, dilersen profilimizdeki chat özelliğinden bize ulaşıp sohbet edebilirsin. Kendine çok iyi bak, bu günler de geçecek 🤍🌸
Cevap
3Cevap
Hukuki net veya Facebook hukuk gruplarına bakın burada yüzeysel bilgi alırsınız. Basit bir şey ise ben de cevap verebilirim.
Esime bosanma davasi actim darp raporum var sahitlerim var instagram uzerinden farkli hesaplarda yaptigi kadinlarla cinsel icerikli sohbetleri var mshkeme nin istegi uzerine banka dokumnlarindada gittigi gece klupleri dyzenli olarak paraaktarp ev aldgi her sey cikti 1.5 yildir daca acik henuz karar verilmedi ama ben esimin konustugu iki kadina ozellikle bir tanesind mesaj attim bu surecteyken onun nasil biri oldugunu bilsin diye sinirlerimd hakim olamadim mesaj iceriginde hadi onda allah korkusu seref namus yok peki srn neden evli bir adamla konustorsun dedim kadinda esmin ismini yazip o benim cok yakin arkadasim ona mesajlarini attim seni avumaya verecek dedi sence ne olur
Sana en fazla hakaret davası açar o kadar o kadın ondan da pek bişi çıkmaz. Avukat iyise eşten gizli mal çıkardığını ispat edersen tazminat alırsın nafaka hariç
En doyurucu cevaplar söylediğim yerler de daha iyi fikir sahibi olursunuz.
Hukuki net veya Facebook hukuk gruplarında
Sor.
Niye erkek hesabı açtın ki
burada arama
Sor buradan
Esime bosanma davasi actim darp raporum var sahitlerim var instagram uzerinden farkli hesaplarda yaptigi kadinlarla cinsel icerikli sohbetleri var mshkeme nin istegi uzerine banka dokumnlarindada gittigi gece klupleri dyzenli olarak paraaktarp ev aldgi her sey cikti 1.5 yildir daca acik henuz karar verilmedi ama ben esimin konustugu iki kadina ozellikle bir tanesind mesaj attim bu surecteyken onun nasil biri oldugunu bilsin diye sinirlerimd hakim olamadim mesaj iceriginde hadi onda allah korkusu seref namus yok peki srn neden evli bir adamla konustorsun dedim kadinda esmin ismini yazip o benim cok yakin arkadasim ona mesajlarini attim seni avumaya verecek dedi sence ne olur
Yaşadığın stres ve hayal kırıklığını bir kadın olarak çok iyi anlıyorum ama senin istediğin resmi olarak bir yanıt almak
Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanunu (çerçevesinde net ve açık bir şekilde değerlendirelim
Karşı Taraf savcılığa verebilir mi?
Evet verebilir çünkü TCK m. 125 Mesajında eşine yönelik söylediğin "onda Allah korkusu, şeref, namus yok" şeklindeki ifadeler, hukuken onur, şeref ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadı sövme kapsamında değerlendirilebilir. Karşı taraf savcılığa suç duyurusunda bulunursa, eşin veya mesajı attığın kadın şikayetçi olabilir.
Eğer birçok kez yazdiysan oku yoksa direkt geç TCK m. 123 Sadece bir kez veya sınırlı sayıda mesaj attıysan bu suç genelde oluşmaz. Israrlı bir takip, sürekli arama veya taciz boyutuna varmadıysa bu yönden ceza alma ihtimalin oldukça düşüktür. Muhtemelen bir şey olmaz
Karşı taraf şikayetçi olursa dosya Uzlaştırma Bürosuna gider. Uzlaştırmacı tarafları görüştürür; bir özür veya hayır kurumuna bağış gibi şartlarla konu mahkemeye taşınmadan kapanabilir.(Burada esin kendi çıkarlarıni söyler muhtemelen boşanma sırasında çok zorlama diye )
Dava açılsa dahi, ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorsan verilecek muhtemel bir para cezası veya hapis cezası Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) ile ertelenir ve siciline işlemez yani zararlı cikmazsin zararlı çıkacak olan o yani sen kullan kafanı daha avantajlısin aldattigina dair kanıtlar var zatennn TCK m. 129 uyarınca, bu mesajı haksız bir fiile eşinin sadakatsizliğine tepki olarak veya şiddetli bir elem öfke altında atmış olman, hakaret suçunda cezasızlık veya cezada ciddi indirim sebebi sayılır.
Dosyadaki darp raporu, banka dökümleri ve şahitler dikkate alındığında, mahkemenin lehine maddi/manevi tazminat ve nafaka hükmetme ihtimali son derece yüksektir. Attığın bir mesaj bu tabloyu senin aleyhine çevirmez. Agir kusurlu olan karşı taraf
Birdaha onlara yazma avukatla ilerle
Eğer kadın sana "O benim çok yakın arkadaşım" şeklinde yanıt verdiyse, bu ekran görüntüsünü sakla. Karşı tarafın eşinle olan yakınlığını kendi ağzıyla beyan etmiş olması, sadakatsizlik iddialarını destekleyici ikincil bir karine olarak kenarda durabilir. Güçlü bir şey buda
Evet kadin zaten tanidigini bosanma savamiz oldugunu biliyor ben de kadina onun nasil biri oldugunu anlatirken sinirle agzimdan bu cikti hepsini ekran aldim ve israrla konusmanin basinda beni arayan da oydu ekran goruntusu var onun da sence hakaret davasi acarmi acarsa ne akdar ceza alirim
Avukat tehdidi genelde blöftür seni caydırmak için diyorlar ama orada arkadaşız yazması bile senin eline büyük bir koz veriyor.
İletişimi kim başlattı ilk basts?
6 ay içinde savcılığa başvurmazsa bu hakkını kaybeder ayrıca ne kadar zaman geçti sen bunu yazalı? Hakaret şikayete tabi bir suçtur çünkü 6 ay içinde başvurmazsa olmaz.
125/1 uyarınca basit hakaret suçunun temel cezası 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezasıdır.
Haksız Tahrik Şiddetli Elem İndirimi TCK m. 129 Hakaret suçu, haksız bir fiile tepki olarak işlenirse verilecek ceza üçte birine kadar indirilebilir veya ceza vermekten tamamen vazgeçilebilir (cezasızlık kararı). Eşinin sana uyguladığı şiddet (darp raporun), sadakatsizlik ve kadının boşanma sürecini bile bile seni aramış olması tam olarak haksız tahrik ve şiddetli elem kapsamına girer.
İlk Suç Olması: Daha önce adli sicil kaydın (sabıkan) yoksa hakim alt sınırdan uzaklaşmaz.
Olası Netice: Eğer ceza verilmesine karar verilirse dahi bu genellikle küçük bir Adli Para Cezasına çevrilir veya Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB) kararı verilir. (En yüksek olasilik )
(HAGB) Nedir? Hakim cezayı açıklar ancak 5 yıl süreyle erteler bu 5 yıl içinde kasten başka bir suç işlemezsen dosya tamamen silinir, siciline asla işlemez ve cebinden 1 TL dahi para çıkmaz.
hapse girme, sicilinin bozulması veya büyük cezalar alma ihtimalin yok denecek kadar az. En kötü senaryoda bile HAGB veya haksız tahrik indirimi ile konu kapanır. Şu andan itibaren o kadınla veya eşinle hiçbir şekilde yazışma ve dosyayı avukatına teslim edip sürecin tadını çıkarmaya bak.
Asla yazmam bir daha. 2 hafta once esimle ayni sehirdeydik o ailesinin yanindaydi ben de ailemle kendi akrabaleim tarafindaydim carsida bir aravada baska bir kadinla arabaya binerken gordum ellerim titredi kendimi tuyamadim agaldim eve gidknce de instageam hesabinda ki iki tane kadina onun hala evlimoldigunu bana neler yaptigini anlatttim ama o ikinci kadina sadece 1 mesajdan sonra bir daha yazmadim kadin ertesi gun beni aradi bikiyorum esim aratti agzimdan laf aldirmak icin nerden tanidigimi biliyormusun dedi hayir ama emin ol ki konustugu yuzlerce kadindan bir tanesisin dedjm beni dovdugunu kendinden yasca buyuk kadinlarla cinsel birliktelik yasadigini onlar yuzundrn hastalik kaptigimi anlattim onun neyine aldaniyorsun dedimsonra hadi ondaAllah korkusu yok srref yok namus yok sen neden konusyorsun evli adamla dedim bir kac gun once bile bir kadinla gordum arabaya binerken dedim o sira telefonum kapandi geri actigimda kadin nerede gordun? Yazmis
1 kere cebapsiz aramis daha sonra da esin benim arkdasim yazdiklarini ona attim seni avukata verevek deyip engellemis
Sen yazma kadınlara ağızlarından laf almak için yaz ama hakaret etme boş ver allahlarindan bulsunular kardeşim hiç merak etme Allah'ta, hakta, hukukta senden yana yalnız değilsin. Yok davaymis yok cartmis curtmus kendi hallerine bakmadan sana blöf yapmasınlar sen yinede bir avukat bul onada danış kurtul al nafakani çatır cutur ye güzelce bir iş bul varsa işine devam et Allah senin karşına senin gibileri çıkarır zaten hiç kuşkun olmasin bir avukat bul şimdi şehrinden durumun yoksa eğer
Bulunduğun ilin Baro Adli Yardım Bürosu'na giderek veya doğrudan adliye binalarındaki Adli Yardım Ön Büro birimine başvurabilirsin. Devam eden 1.5 yıllık boşanma davanın dosya numarasını ve ekonomik durumunu gösteren belgeleri sunarsın. Baro inceleme yapıp talebini onaylarsa, davanı senin adına takip etmesi için ücretsiz bir avukat atar. Senin durumunda öncelik sağlanır çoğu zaman bazı belgeler var onu sana zaten derler en son davayı kazanınca eline geçen miktardan az bir kısmını yatirirsin %5 falan bakarsın yoluna
Cok sag olun boyle yaedimci oldugunuz icin benim avukatim en bastan beri var ona anlattim ama o sizin gibi net cevap vermedi ugrastirir biraz ama endise erme demesi yeterli. olmadi tekrar sormaya da cekindim 33 bintl nafaka oduyor bana 1 tane de cocugum var bugune kadar susuyordum o evden ciktigimdan beri bir kere sesimi duyurmadim ama gercekten ofekeme hakim olamadim aylardan sonra onu ilk kez oyle bir kadinla... iste pskologa gidip destek almaya bile karar verdim daha sakinim sadece icim icimi yiyor gunlerdir bir insan nasil hem suclu hem guclu olabilir diye cok merak ediyordum ben de konusmalaei ekran aldim soyledignz gibi daha da dikkatli olacagim
Yapman gereken avukatla ilerleyip delil toplamak ve kendinize, çocugunuza öncelik tanımak bunları yaşayan sadece sen değilsin hayat devam ediyor güçlü ol ki böyle tipler dahada güçlenip senin benim gibi insanları incitemesin. Avukatta benim yazdıklarımin özetini yazmış uğraştırır (avukat uğraşır) ama endişe etme top sende demiş. Psikologa gitmenizde müthiş size iyi gelecektir mutlaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?