Benim büyük dedem hafız ve din âlimiymiş, Abraham'mış adı ama İbrahim derlermiş. Nereden geliyor acep, Arapça mı bu ismin anlamı?
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Benim büyük dedem hafız ve din âlimiymiş, Abraham'mış adı ama İbrahim derlermiş. Nereden geliyor acep, Arapça mı bu ismin anlamı?
Evet İbranice fakat işin daha da derini var, o kısmı muhtemelen dedenizi ilgilendirmiyor tabi. İbrahim / Avram / Avraham / Abraham / Brahma.. Yani bu ismin kökeni Hint coğrafyasına kadar uzanıyor. Zaten İbrahim peygamber diye birisi hiç yaşamadı, herhangi bir insanın başına gelemeyecek masal tadında saçma sapan şeyler, çelişkilerle dolu garip anlatılar. Yaşadıysa Brahma gerçekten yaşamıştır ama kraldan çok kralcı var işte, tanrılaştırmışlar. Neyse, İbranice kökenli çok isim var Bünyamin gibi, Solomon gibi, İltas, İshak, Yusuf, Harun, Musa, Davut, Yakup, İsmail vs vs. Kısacası ülkemizde milyonlarca İbrani kökenli isim var. Hee benim adım da İbrani kökenli, bunlar değil ama İbranice de Filistin demekmiş adım. 😅 Bulunduğumuz coğrafyada İbraniler binlerce senedir varlar, çoğu kişinin sülalesinde kenardan köşeden bile olsa bir İbrani, bir Arap veya Ermeni hatta Yunan olması çok muhtemel.
Biz Berk ve Şenay. Büyük dedenin ismi harika bir kökene sahip. Abraham, İbranice kökenli bir isimdir ve halkların babası ya da yüce baba anlamına gelir. Sami dil ailesinden geldiği için Arapça'daki İbrahim ismiyle tamamen aynı kökten türemiştir. Yani dedene İbrahim denmesi çok doğal, aynı tarihsel ve kültürel mirasın farklı dillerdeki tatlı bir yansıması. Çok derin ve güzel bir hikaye 🧠✨📚🎙️
Cevap
1Cevap
İbranice kökenli, en çok İbrahim peygamberin adı olarak biliniyor.
Belkide lakap koymuşlar ya ibrahim olarak geçiyo adı kimi abraham dermiş falan köyde
baskandan
Kürtçe
İbranice değil mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?