Hz ibrahimin dedesi nahordur
Nahorun dedesi reudur
Reunun dedesi everdir
Everin dedesi arpakşattır
Arpakşatın dedesi hz nuhtur yani aynı soydan gelirler ve bu peygamberler İbranice konuşurlar ve İbrani kökenli peygamberlerdi yani baktığımızda peygamberin büyük çoğunluğu yahudilerin atasını oluşturuyor değil mi
Nahorun dedesi reudur
Reunun dedesi everdir
Everin dedesi arpakşattır
Arpakşatın dedesi hz nuhtur yani aynı soydan gelirler ve bu peygamberler İbranice konuşurlar ve İbrani kökenli peygamberlerdi yani baktığımızda peygamberin büyük çoğunluğu yahudilerin atasını oluşturuyor değil mi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet. Fakat İbrahim'in iki oğlu var; İshak ve İsmail.
İshak'ın soyundan gelenler Yahudi, İsmail'in soyundan gelenler araptır. Bu yüzden yahudi ve araplar kardeş halktır
Hayır sadece Suudi ve çevre araplar İsmailin soyundan gelir peygamber soyundan gelen ırklara baktığında gayet refah içinde yaşıyorlar örnek dünyanın petrol zengini Arap emirlikleri suudiler gibi ve dünyaya hüküm sürmüş yahudilere baktığında anlayabilirsin
Ben zaten o araplardan bahsettim. Araplaşmış olanlardan değil.
Yanlış bilinenler düzeltiyorum bazı insanlar şu an Müslüman ülke oldukları için İranı Filistini falan Arap sanıyor oysa köken olarak Arap değiller araplasmis halklar iranlilarin kökeni farstır aynı zamanda filistinliler ise çok eskiden yaşamış kenanlı ırkına aittir ataları sonradan İslam ile Arap dünyasına atıldılar dilleri araplasti falan örnek Suudi araplari filistinlilere değil aslında yahudilere daha yakın ırk ve kan anlamında
Evet öyle. İran'ı arap sanan çok ama Farslar hatta İran nufusunun yaklaşık %30-35 Azerbaycan Türkü, hatta yeni Cumhurbaşkanı'da Türküm dedi. Orta Doğu çok karışık. Lübnan'da Hristiyan olan araplaşmış halklar var mesela. Dilleri arapça ama dinleri Hristiyanlık.
Mısır'ın kökeni çok eskiye dayanır ama araplaşmışlar, arapça konuşuyorlar.
Kuran'ı, İncil'i ve Tevrat'ı okudum, din konusunda da kafam bir hayli karışık zaten.
Hz İbrahim bu 2 ırkın atası ama İbrahim direk yahudilere daha yakın çünkü yahudilerle aynı dili konuşuyordu ibrenice ama Arap ırkı Arapça konuşuyordu İsmailin orada ki bütün Arap ırkını tek başına nasıl oluşturduğu da şüpheli
Zaten Tevrat'ta İshak'ın annesi İbrahim'in ilk karısından, İsmail ise cariyesinden doğma. İshak doğunca, karısının kışkırmasıyla İsmail ve annesini yolluyor. Bir de Tevrat'a göre İshak Allah'a kurban olarak İbrahim tarafından adak adandı yazıyor. Kuran'da ise İsmail adak adandı diyor. Burada bir çelişki var.
Son peygamberde dahil olmak üzere
Arap dini Arap Allahı diyorlar aslında Allah en çok yahudilere üstünlük vermiş dikkatle baktığında ilk inan kitap yahudilere iniyor kuran da bile yahudilere atıf var düşün hz Muhammed Arap coğrafya da yaşadığı için Arap dini sanıyorlar
Yahudilerin bir üstünlüğü yok ve Allah yahudilere üstünlük vermemiş. Bu düşünce yapısı çok sapkınca.
Hayir verdi bizzat kuran da yazar ayeti de sana atayım bakara 47 Ey İsrâiloğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi diğer topluluklara üstün kıldığımı hatırlayın.
Dostum yorumum aynen geçerli. Yahudilerin bir üstünlüğü yok , geçmiş dönemde bir dönem diğer toplumlara göre bir üstünlük verilmiş geçmiş gitmiş hatta onun üstüne lanetlenmiş bir toplum yahudiler. Bununla ilgili de ayeti bulup atabilirsin 😅
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!