Örümceklerin İpek Ağı: Eğer dünyadaki tüm örümcekler ağlarını birleştirip tek bir ip yapsaydı, bu ip Dünyadan Güneş'e kadar uzanıp geri dönebilecek kadar uzun olurdu.
Örümcek ağı ne kadar güçlü ve uzun olabilir, dünyadan Güneş’e gidip geri döner mi?
Dünya ve evren o kadar hayret verici şeylerle dolu ki, insan öğrendikçe dehşete kapılıyor. Ben uzay videoları izlemeyi seviyorum. Öğrendiklerim bazen hayatı sorgulattırıyor.
Bununla ilgili yıllar önce bir belgesel izlemistim.. proteinli yapısı havayla temas edince çelikten 5 kat guclu oluşu.. sıvı ve kuru hatlarinin olması. örümceğin kendi yapisakn sivisina basmaamai. icin kurun hatlarda yolculuk etmesi.. esnek oluşu.. uzaması.. muazzam bir işçilik ve yapı.. da niye güneşe gidelim yanariz ki zaten yerimiz belli zamanı gelince gidip yanicaz.. şöyle topikal bir adaya gitsek bana kafii :))
Oha öyle bir şey mi var.. yanında birini goturebiliyormusun yuppi tamam snele iyi hevinirim sorun degil.. dur o zaman erteledifim bir sürü günah var hemen geliyorum:))))
Kimin mi bol.. oranın biir bolumunu ben isitiyorum resmen.. herk s odununu kendi götürür derler ben baya Amazon ormanı goturecem:))... ben herşeye inanıyorum ya ne yapayım :))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Dünya ve evren o kadar hayret verici şeylerle dolu ki, insan öğrendikçe dehşete kapılıyor.
https://www.youtube.com/embed/5zlcWdTs2-sBen uzay videoları izlemeyi seviyorum. Öğrendiklerim bazen hayatı sorgulattırıyor.
Bununla ilgili yıllar önce bir belgesel izlemistim.. proteinli yapısı havayla temas edince çelikten 5 kat guclu oluşu.. sıvı ve kuru hatlarinin olması. örümceğin kendi yapisakn sivisina basmaamai. icin kurun hatlarda yolculuk etmesi.. esnek oluşu.. uzaması.. muazzam bir işçilik ve yapı.. da niye güneşe gidelim yanariz ki zaten yerimiz belli zamanı gelince gidip yanicaz.. şöyle topikal bir adaya gitsek bana kafii :))
Hicbir türlü yanmak istemiyorum😅 bronz ten sevmiyorum yanlıs anlasılmasın
Valla bende sevmiyorum lakin işte yasarken yedifin hurmalar öldüğünde tenini tirmalar demişler:)))
Yok ben hurma filan yemedim sana arkadas kontenjanından belki yert ayırtırm benle iyi geçin🫡🤣
Oha öyle bir şey mi var.. yanında birini goturebiliyormusun yuppi tamam snele iyi hevinirim sorun degil.. dur o zaman erteledifim bir sürü günah var hemen geliyorum:))))
Yanıp yanmamaya inandın da atkadas kontenjanından yırtacagına inanmaman olur mu? Hic 😅😅 ee hadi atla gidiyoruz bakalım kimin ateşi bol🤣🤣
Kimin mi bol.. oranın biir bolumunu ben isitiyorum resmen.. herk s odununu kendi götürür derler ben baya Amazon ormanı goturecem:))... ben herşeye inanıyorum ya ne yapayım :))
Buraya kadar geldi çatırtı sesi aboowww geçmiş olsun 🤦♀️😅
bir şey olmaz sistem de tövbe diye bir şey var cok kullanışlı... yaşım niraz daha ilerlesin o sisteme kayıt olucam :))
Umarım zamanın boldur ne diyelim 😅
Bol bol bir 50-60 senem var.. rahatım :))
Hay maşallah 🧿😅
O değil de bu kutup ayılarının halleri ne olacak
Hiç derdim yoktu
Aman olmasın
Dünyada her canlının bir özelliği var ve tüm canlılar hizmet ediyor ama biz insanlar bunun ne kadarını görebiliyoruz ki
Yapısına göre aslında sağlam uzunluğu bilmiyorum tabi
Çok bilimsel şeylere kafamı yormuyorum 😀
Niçin
Bana yorucu geliyor kafam almıyor
Yani bilimsel olarak bakarsak mümkün olabilir
Örümcekler bunu beğendi.