Örümceklerin İpek Ağı: Eğer dünyadaki tüm örümcekler ağlarını birleştirip tek bir ip yapsaydı, bu ip Dünyadan Güneş'e kadar uzanıp geri dönebilecek kadar uzun olurdu.
Örümcek ağı ne kadar güçlü ve uzun olabilir, dünyadan Güneş’e gidip geri döner mi?
Bununla ilgili yıllar önce bir belgesel izlemistim.. proteinli yapısı havayla temas edince çelikten 5 kat guclu oluşu.. sıvı ve kuru hatlarinin olması. örümceğin kendi yapisakn sivisina basmaamai. icin kurun hatlarda yolculuk etmesi.. esnek oluşu.. uzaması.. muazzam bir işçilik ve yapı.. da niye güneşe gidelim yanariz ki zaten yerimiz belli zamanı gelince gidip yanicaz.. şöyle topikal bir adaya gitsek bana kafii :))
Oha öyle bir şey mi var.. yanında birini goturebiliyormusun yuppi tamam snele iyi hevinirim sorun degil.. dur o zaman erteledifim bir sürü günah var hemen geliyorum:))))
Kimin mi bol.. oranın biir bolumunu ben isitiyorum resmen.. herk s odununu kendi götürür derler ben baya Amazon ormanı goturecem:))... ben herşeye inanıyorum ya ne yapayım :))
Dünya ve evren o kadar hayret verici şeylerle dolu ki, insan öğrendikçe dehşete kapılıyor. Ben uzay videoları izlemeyi seviyorum. Öğrendiklerim bazen hayatı sorgulattırıyor.