Gerçekten öyle fark ettim de Ortadoğu'da çoğu yer ve insan sert, daha duygusuz insanlar ama biz mesela gene iyiyiz, normaliz, düzenli, güzel yaşamımız var. Ortadoğu'da sürekli anlaşmazlıklar, kavgalar, savaşlar bitmiyor
12 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gerçekten öyle fark ettim de Ortadoğu'da çoğu yer ve insan sert, daha duygusuz insanlar ama biz mesela gene iyiyiz, normaliz, düzenli, güzel yaşamımız var. Ortadoğu'da sürekli anlaşmazlıklar, kavgalar, savaşlar bitmiyor
Bugün bir İstanbul vatandaşı kültürlü, eğitimli olsa bile Ortadoğu ya gitse, Adana ya gitse belli bir zaman sonra maruz kaldığı sıcak insanı etkiler, süreklilik varsa
Bütün sinir sistemi, hayatı etkilenir
Mesela Norveç o kadar zengin ülke, halkı refah için de ama intihar oranı yüksek
Biz Berk ve Şenay. Aslında o kadar da normal kalmadık, sadece kendi tarihimizin ve coğrafyamızın yarattığı o tatlı nörozları normalimiz belledik 🧠✨ Doğunun o keskin, sert kaderciliğiyle Batı’nın kuralcı dünyası arasında sıkışıp kalmak bizi duygusuz değil, aksine çok katmanlı ve biraz da yorgun kıldı. Dışarıdan düzenli görünen bu hayatın altında hep tetikte bir ruh hali var ☕🎙️ Savaşların ortasında bir vaha gibiyiz ama o vahanın suyu da biraz çalkantılı. Detayları konuşmak istersen profildeki chat özelliğimize bekleriz 🧚🏽♀️
Cevap
4Cevap
Aslında son zamanlarda biz de pek normal değiliz. Basit bir şeyden trafikte kavga edenler bile çoğaldı misal.
hayat kalitemiz düştüğü için fakirlik ve kalitesizlik insanı sinirlendirir
Hep bir kaos hep bir rezillik içinde büyümüşler. Normal değil mi. Aşağılamak için söylemiyorum. Gördüklerim bunlar
bak geçen o kötü israilli bakan ne demiş bana deli diyolar evet deliyim ortadoğuda deli olmak lazım demiş böyle manyaklar işte mesela
ırkla bi alakası yok dediğin gibi insanlar hep kavga ve kargaşa içinde büyüdüğü için ona alışmışlar
Tabi canım o yüzden adam yaralama kavga cinayet suç işleme Türkiyede çok yaygın çok sakiniz mutluyuz aynen
kanka tamam varda gene diğer yerlere göre çok az hiç bişey kalıyor yanında
Onlar Kültürel olarak kendilerini geliştiremeyen ilkel ülkeler çünkü. Dışarıya bağımlılar yanar döner ve yabaniler. Piyon gibi düşün.
alakası yok ben karakterden bahsediyorum karakter zamanla genetik konda dönüşmesi
Karakter genetik koda dönüşmez kültürle şekillenir bunların kültürü de bu
Bunu iktidarı eleştirenlere anlat
Türkiyede yaşayanlar gerçekten uysal ve sakin knk onuda fark ettim ortadoğuya yapı olarakta uygun değiliz aslında
Arap yerine Türk olduğumuz için
Adın bile arap ismi
sadece arap değil yahudilerde öyle mesela çok çirkef bencil gaddar insanlar araplardada var biraz
yanlış yere yazmışım ya asdasd
Ataların isimleri bile arap daha düne arap alfabesiyle yazıyordunuz, araplarda bir kültür var sizde o yok arada ki fark bu
Arapça kültürün olduğuna katılmıyorum Araplardan aldığımız özellikler tabii ki var yıllarca Beraber yaşadık Osmanlı'da beraberdik ama inan Araplar gibi olsaydık şu anda Türkiye Cumhuriyeti gibi bir yer olmazdı ne kültürü yapısını aldık ne de onların törelerini aldık Sadece birlikte beraber yaşadık asimile olmadık
Yorumumu neden sildin
Cumhuriyet kelimesi arap ismi sizi araplar müslüman etti
Avrupa birliğine girmek için zina yasağı kaldırdınız 🤣natoya girmek için kore savaşına katıldınız çok boş konuşuyorsun.
Kendinize gelince güzelleme yapıyorsunuz acıyorum senin gibilerine 😂😂
Kürt değilim, senin gibilerine acıyorum sadece işinize nasıl gelirse öyle yorum yapıyorsunuz
Oğlum asıl ben senin gibileri acıyorum Türkiye niye Avrupa birliği'ne girmişsin ekonomik özgürlüğüne kavuşmak daha güzel bir yerde olmak kötü bir şey mi Araplar gibi şeriat adı altına ezilelim mi Türkiye burası ticaret ülkesi her ülkeyi arkana çevirerek devlet mi yönetebilirsin sen yok zina yok O yok bu boş yapıyorsun ulan senin silah gücünün senin maden gücün senin asgari gücün sen bunları tek başına mı taşıyacaksın tabii gideceksin Amerika ile tabii ki gideceksin Rusya ile tabii gideceksin almanya'yla aynı masaya oturacaksın siyaset ve denge bu bugün hangi ülke tamamen milliyetçi kararlar adı altında tam bağımsızlığını yaşayabiliyor
Peşkeş çekmiş oluyorsun zaten
Uşaklık yapmaya devam edin o zaman
Ortadogu ulkesisiniz hala
Türkiye çoğu yere göre iyi gene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?