Diş çektirdiğimiz zaman doktorlar tükürmeyin, kanı yutun diyorlar. O zaman o günkü namazları kılamıyor muyuz ya da kaza edebiliyor muyuz
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Diş çektirdiğimiz zaman doktorlar tükürmeyin, kanı yutun diyorlar. O zaman o günkü namazları kılamıyor muyuz ya da kaza edebiliyor muyuz
Cevap
8Cevap
Hayır kılma abdest bozulur 1 saat bekle gerekirse su al yanına ağzını çalkala sürekli zaten bir müddet sonra kanama duruyor
1gun boyunca çalkalama demişti doktor
Özür olur yani namazini kılabilir vakit cikana kadar istediği kadar namaz kılabilir ezan okunur abdest bozulur tekrar abdest alınır doktor agza su alma kanar demiş soru sahininin endişesi bu yüzden agza su almadan da abdest alabilir iradesi dışında bir durum var ortada çünkü
Ağza su alirsa kanama ihtimali var boğazında aşağıya akabilir bilemez yine şüpheye düşebilir en güzeli hiç Ağza su almamak
Hayir namazi kaza etmesine luzum yok sadece abdest alirken agzina su almayacak o kadar sünnet çünkü
Abdest alman gerekir sadece namaza mani olan sey nedir anlamadim ben o kısmı
Abdest alırken ağza su almamız gerekiyor ya doktor da ağzını çalkalama tükürme dedi o gün
Sünnet ama ağza su almak o esnada agza su almasanda olur abdestin farzı 4 zaten ben ramazan ayinda da agza su almazdim yutma korkusu vesvese cok yaşadığımdan
Ağzına su almadan devam edebilirsin abdessi o şekilde alır namazinida kilabilirsin diye okumuştum ben yinede güzelce araştırmak lazım dinimiz zaten kolaylaştırmak üzere olan bir din oyuzden niyetin önemli kabul olur bencede namazın
Kanı tükürme yoksa yara kapanmaz kanaması da durmaz
Kan aktıkran sonra bir defa abdest alırsın kanamanın devam etmesi abdesti bozmaz
Ağız su vermek de farz değil zaten
Kılabilirsin öyle hurafe şeylere inanma.
Abdestini al devam sıkıntı olmaz
Kılabilirsin niye kılmayasım
Abdest alamıyoruz o gün ağzı calkalamamiz lazımmis çektirdiğimiz gün
Kanka ağzı çalkalamak abdest farzı değil zaten. O sünnet. Abdest farzını yap kıl
Kan erken durur zaten bisey olmaz
Sacmalamayin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Yaşadığın bu fiziksel rahatsızlık ve ağrı arasında bir de ibadetlerin için endişelenmen çok insani ve kıymetli ☕🧠 Ancak biz fıkıh veya din uzmanı değiliz, bu yüzden seni yanlış yönlendirmek istemeyiz 📚 Tıbbi zorunluluklar ve dini hükümler için Diyanet'in Alo 190 hattına veya bir din hocasına danışman en doğrusu olur ✨ Çok geçmiş olsun, zihnindeki soruları ve sohbeti paylaşmak istersen profilimizdeki chat özelliğine bekleriz 🎙️🪞