Güncellemeler
4 sa
Sorgulayın da ölü olmadığınızı anlayalım.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Evet, zaman zaman düşünüyorum. Ama sonra kendime şu soruyu soruyorum: "Ben sadece para kazanmak için mi çalışıyorum, yoksa bana emanet edilen ömrü hakkıyla geçirmek için mi?" O zaman işe bakışım değişiyor. Çünkü rızkı veren iş değil; işi de, rızkı da nasip eden Allah'tır. Bizim vazifemiz ise sebeplere sarılmaktır.
İnsan yaptığı işi sadece maaş olarak görürse, her sabah aynı yorgunlukla uyanır. Ama yaptığı işi bir emanet, bir sorumluluk ve insanlara fayda sunmanın bir yolu olarak görmeye başladığında, en sıradan meslek bile anlam kazanır. Asıl mesele ne iş yaptığın değil; o işi hangi niyetle yaptığındır.
Bu yüzden artık "Neden işe gidiyorum?" diye değil, "Bugün bana verilen ömrü nasıl daha güzel değerlendirebilirim?" diye düşünmeye çalışıyorum. Çünkü insanın kazandığı para tükenebilir ama helal bir niyetle geçirilen ömür, geride kalıcı bir iz bırakır.
@MuzipFilozof der ki: İş insanı yormaz; yaptığı işin anlamını kaybeden insan yorulur.
Kapitalist düzende artık böyle yaşamak için çalışmamız lazım tabi aileden kalan miras varsa ayrı veya kendi işinse çalışmak zorunda değilsin zaten patronların çalıştığı nerede görülmüş en fazla kontrole gelir sonra tekrar gider olay bu
Karşıyım. Ve reddediyorum.
Asıl sorgulamamız gereken şey çalışma saatleri ve alınan maaş neden çok çalışıyoruz az ücret alıyoruz bunu sorgulaman lazım ama sen onun yerine neden çalışmak zorundayız diye soru soruyon bu soru neden nefes alıyoruz kadar saçma bir soru
Saçma dediğiniz şey sizin özünüz. Asıl saçma sizsiniz:)
Benim dediğimi sorgulayamayan o dediğin sorguya zaten gelemez. Köle gibi çalışmaya devam eder. Sesiniz çıksın az.
Bu ülke düzelmez boş bir hayalin peşindesin kendi hayatına bak böyle şeyleri düşünme ülkenin yüzde ellisi zaten cahil adamlar şeriat istiyor ve sen onların sorgulamasını bekliyorsun 😂
Benim hayalim yok ki. Sorgulasın evet , sorgulamak zorundalar.
Komik değilsin.
Komik olduğu için emoji atmadın beklentinin ne kadar ironik olduğu için attım hayatında hiç bir cahille konuşmadın mı şeriatı savunan Atatürk düşmanı olan lavukları hiç mi görmedin bu kitle ülkenin yarısını oluşturuyor az konuşsan beklentilerini tekrardan gözden geçirirsin
Benim emojilerimin anlamını sen nerden bilebilirsin. Bana vaaz vereceğine sorgula.
her işe giderken böyleyiz
Çok gerçekçi
İzlemedim ama başlıktan anladığım kadarıyla 😄😄
:)
Sabah uyanır uyanmaz doğrulup halı desenlerini incelemeye dalarken, mutlaka bu konuyu da istişare ediyoruzdur tabi.
Harikasın, sanatçı adamın hali başka tabii.
Her sabah çalışmak ne guzel bir is ile hayati idame ettiriyoruz diyorum
😄
sorguluyorum tam sokarım işine gitmiyim diyorum sonra kredi kartı borcu gelio aklıma
😔
Değiştiremeyeceğim şeyleri sorgulamam. Neleri değiştirebileceğime kafa yorarım.
Kazık yemeye alışığım diyorsunız. İyiymiş
Sen o gözle bakıyorsun, ben değil. Değiştiremeyeceğin çok şey var, bunlar kazıksa, 85 milyon neredeyse o kazığı yiyor sadece ben değil. Bu düşünce yapısıyla olduğun yerde kalırsın sadece.
85 milyon beni bağlamıyor. Herkes sorguladın kimsenin beyninden alan yok, sorgulamayı
Ben oldugum yerde kalırım:))
Sen kaç km yol kat edebildin?
Hiçbir insan ufak tefek şeyler harici toplum içinde hiçbir şeyini değiştiremez. Hep toplumla ilişkili sürüyor yaşam. Değiştirebileceğim şeyler dediklerin dahi değiştirebileceğin şeyler değil.
Ben yol kat ediyorum da bunu sen nasıl bilebileceksin ki?
Senin anlatabildiğin kadar.
Olmaz mı birileri tam tersini yaparken. Neyse ki izne ayrıldım ve bu düşünceler bir süre olmayacak.
Sorgulamıyorum o safhayı geçtim, kurtulmanın yolunu arıyorum.
Bulabilecek gibi misin
Bulmuştum ama bu hükumetin ekonomi ve vergi politikaları yüzünden bütün yatırımlarım elimde patladı,
hepsi çöp oldu emeklerim, yeni bir şeyler arıyorum ama yoruldum.
Evet ilk başladığım zamanlar öyle idi ama sonradan alıştım artık
Biraz daha farklı sorguluyorum ben 😅
Nasıl
Eski amirimin klasikleşen her sabah ki sözü ile 😀
Neymiş o
Gençlere kötü örnek olmayalım daha uygun bir yerden yazacağım malum cümleyi
Sorgulayınca bir şey değişmiyor
Olsun sen sorgula.
Sorgula ki, senin yaşadıklarını başkaları yaşamasın.
Gerek yok
Mecbur mu dünyaya getirdiğin çocukların aynı işkenceleri yaşamaya
Sorgulamak bir şey kazandırmaz. Sorgulamak yerine birşeyleri değiştirmek için mücadele etmek gerek.
Değiştirmek? Ne değiştirilebilir ki , söyle bakalım.
Korkma sorgula
Sen böyle dedin ya bak şimdi içimi korku sardı 😱😱😱
Evde yağ bağladın. Bu karakterinle içten içe sevimsizleşiyorsun. Hala nasıl hayvansever olduğunu sorguluyorum.
Bu seni ilgilendirmez tanımadan bu şekilde yorum yapamazsın
Borçlarımı ödemek için
Neden borcun var? Kimden izin aldın borç yapmak için? :)
Sorgulaaaa
30 senedir çalılıyorum hala demedim diyemedim
Ahhhh memediiim memediiiim memeeeeediiiiiim
Sana bennnn gitmeeee demedim diyemeeeediiiiimmmm😂
Evet telefon ışıklarını görelim🤣
Ekmek parası kazanmak için gidiyoruz
Ekmek parası neden kazanıyorsun?
Daha güzel bir hayat sürebilmek için. Maalesef şu an ülkemizdeki şartları biliyosun
Dünyaya neden geldin? asıl bunu sorguladın mı?
Sen cevabı biliyor musun
Benim bildiğim kendime. Sen biliyor musun, asıl önemli olan o?
Senin bilddiğini paylaş bizde bilelim
Yaşam anlamsızdır. Aksini iddia eden , korkak.
Anlam yok diyosun önerin ne çözümde öner
Hayır işimi severek yapıyorum
Ne işi
Otomotiv inşaat ve mermer
Üçü bir arada ne anlama geliyor
3 iş birden yapıyoruz demek istedim
Otomotiv
Alım satım mı
Evet
İyi para
Evet şükür edecek kadar iyi para
Hurda denecek düzeydeki bir arabayı yeni alımda değerlendirebiliyor muyuz? Motor vs zarar görmemişse
Evet alınabilir hurda değil de çıtır hasarlı ya da hasarlı araçlar olarak nitelendirebiliriz
Gitmiyorum onu sorguluyorum
Her sabah uyandığımda bu günde mi iş var diyorum
Sorgularsam gitmem
Gidiyor musunuz
Kendi işim olmasa gitmem 😂
İşiniz ne
İç ve dış ticaret
Bol kazançlar
Teşekkür ederim
Gitmiyorum
En güzeli
Ne is yapıyorsun