Evet merak ettim heralde bir ben koşmuyodurum evimle işyerim arası sadece 2 dk olmasına ragmen yınede son dk alarmıyla kalkıp bi diş fırçala bı yuzunu yıka koşarak merdiven in yapanlardanım peki ya siz?
Makine zabitiyim bizde gelir gittiğin firmaya göre değişio şu an kendi alanımda en alttayım çünki asıl mesleğim laboratuvarda teknikerlikti bide yıllardır kazalı arac alıp toplayıp satan biriyim haliyle şurda toplasan 4 yıldır bu işi yapıom yoksa bende yasıtlarım gibi zamanında bu alanı okumus çalışmıs olsam şimdi uzakyol çb dım şimdiyse hizmet doldurcam die çabalıom işte
Şu an yaklasık 3 bu sektörde berbat bi para ama kariyerin olmadan hizmet vermeden burada yuksek gelir şansın yok mesleğe 10 yılını vercenki gelir konum hersey değişssin
Benim bulundugum sektörde her 3 yıllık çalışmaya karsılık bı üst rütbeye gaçiş hakkın oluyo tebiki her seferinde bir eğitim ve sınavlar maratonu baslıyo ama karsılıgını alıyosun Şu an birlikte çalıştıgımız uzakyol çb hersey dahil 15 civarı kazanıyo
Benim istediğim rütbeye gelmeme 6-7 yıl var ki o noktada bile 3000 kw çb olucam orada alıcağım maas 10 nu geçmez çoğu firma 6-8 ödüyo buda aslında karadan bakınca ıyı olabilir ama bu sektörde çok iyi değil
Vallaha beni bozar aga o paralar zamanında bende çıkarıcaktim yağcı için gemi adami belgesini de gözüm yemedi sonra karadan uzak falansin zor mu ya karı yok kız yok sürekli gemide
Yagcı maası genel olarak firmaya göre 1300-2000 arası bu mesleği yapıcaksan zabit olmalısın bende ilk yagcılıkla basladım çünki resmi olarak kimya mezunu oldugumda ha üniversite okudum ha ilkokul mezunu geldim hiçbir fark yok meslekte hiçbir dersten muaf olamıyom bu yuzden en alttan hızmet doldurup zabitlik eğitimi alıp o sekilde yukseliom halen daha ilk zabitliğim 18 ay sonra 750 kw bas makinist olucam işte bana bu sektörün ilk faydası o zaman baslıcak hem maddi anlamda hemde yenıden karayla baglantı anlamında çünki 750 kw küçük gemilerde olan makine küçük gemilerinde çoğu ya kabotaj çalışıo ya da basit yunanıstan kıbrıs ıtalya hırvatıstan mısır rusya vb yakın bölge çalılıyo kısaca genel olarak 15 gun gemıde 15 gun evde periyodu var
Ama buraya ulasabilmek için toplamda 6 yılım gitmiş olucak avantajı su ben laboratuvarda 12 yıl calıstım bugun geri donsem alcagım maas en fazla 40 bin ve bi 10 sene daha çalışsam yıne aynı ben hiçbir yukselme vs yok ama burada 3 yılda bir gir sınavlara al cüzdanını bak kariyerine
Ben 30 yasımda basladım sektöre sen düşün tanıdık yok daha önce lise üni döneminde biri bu meslekten bahsetse sartlar cok farklı olurdu düşün bide İzmir'de yasayan biriyim ama etrafımdaki herkes ya fabrıkada çalışıyo ya da ticaretle uğrasıo ben bu işe ilk sitelerdeki yuksek maasla iş imkanı ilanlarıyla kanıp girdim ilk girişte bi hata gibi geldi ama şimdi tek pişmanlığım bu işi 15 yasımda duysaymısım keşke
Bedavaya değil ama bedava sayılır ilk önce 6 ay stajın var zorunlu vardıya tutabilir can kurtarma araclarını kullanabilir belgelerini cüzdana işlemen için 6 ay staj yaparken asgeri ücret alıyosun sonra dolarla kazanc baslıyoki ordada durum ilk çıktıgında tecrube vs olmadıgı için çok farklı değil bugun ilk çıkanlar halen 45-50 bin tl maasla baslıyo kısaca bu sektöre adım attıgın an eğitimler staj ve ilk iş tecrıbenle yaklasık 2 sene çöp
Ben alıstım kıs personeliyim daha çok bol bol okyanusta fırtına içinde çalışıom ve inan bana yazın sıcagında gemıde olmaktansa kısın fırtınasında mucadele etmeyi tercih ederim
Anlıyorum peki sonra dolarla alınca maaşını yurtdisinda oturabilir misin yani istesen abd veya ingiltere tarzı bir yerde 45 50 bile yine fena değil sonrasında ki düşününce
Kalın giyersin derken şu an bile atletle zor duruyom makine ekibinin kısı bıle 45-50 derece yazın asagısı 60 dereceyı gecıo ne uzun kollusu gunde terlemeketen 4-5 defa tşört atlet değiştiriyoz
Ben oturmam şahsen yurtdısınds kıyısı olan çoğu avrupa ülkesini gezdim ve türkiyemi orasımı dersen türkiye tercih ederim bizdeki siyasi sebepler olmasa tekiz valla bak bu iklim baska kimsede yok en yakın italya ve yunanıstan gerisi buzz gıbı yazın bile hava soğuk ben izmirliyim hayatım İzmir bodrum İstanbul buralsrda gecıo şahsen dolarla kazanıom buda bana türkiyede yeter gezmeye giderim ama yasamk için gitmem kendi adıma çok fazla kültür farkımız var ki ben çocuklugumdan beri deatmetal müzik dinleyen biri oldugum halde italya dısında pek uyum saglayamadım
Tayland singapur buralar süper ama buralarda yaz kıs asırı sıcak ha yınede bizi kabul etseler singapurda yasanır bak orası bambaska dünyanın gördüğüm en elit ülkesi
İspanya da bize benziyor sıcaktır da gitmedin herhalde Singapuru biliyorum sigara bile yasak ti 😂😂😂 ama tr en mantıklısı yani amerika ingiltere tarzı bir yerde değilsen singapurun ekonomisine bakmadım ama iyidir bizden
İspanya guzelmi dedin bi gitte gör geceleri heryeer faslı hırsızlarla çetelerle yönetilio başbelası bi ülke avrupada rahat yasayabildiğim yer ingiltere hollanda belli alanlar ve italya oldu hatta şu kadar diyim pasaportum türk olmasına ragmen yunanıstanda ıspanyadan 10 kat daha rahattım
Abd bana göre değil fazla salas yasıolar hayatı ben çalışmaya bişelerle sürekli mesgul olmaya alıstım bide abd hemen herkeste silah var gösteriş hastası millet maddi imkanlar sunulan gıda kalıtesinden ürün kalitesine hersey üst düzey ama hiçbirini singapura değişmem bu arada dünyanın en iyi ekonomisi singapur ve israilde değil türkiye iki tane avrupa ülkesini üst üste koy onlarla sunabildiği yasam kalitesinde yarısamaz
Yok bea ne ev kiralaması biz gemideyız çok durmuyoki anca günü birlik hatta bazen yarım gunluk seyehatler yapabiliosun öyle gemi yanastı yukleme indirme haftalar sürmüyo hepsi 1 gunde bıtıyo o süre zarfında yanastıgın her limanda inme imkanı bile olmuyo kimi zaman arıza vs ile ugrasıon hazır makine stop etmişken kimi zaman arkadasınla dönüşümlü çıkıyon örnek veriom sen ispanya valencia limanda çıkarsın ben barcelonada gibi bi dögü kuruyosun herkes aynı anda gemiyi terk edemez burada birileri durmalı
Zamanında kaçan olmuş aşk gemisinden abdde İsraile şaşırdım ya asgari ücretliler sürünüyoruz diyor çünkü izliyorum belgesellerde yani bolluk acaba gördüğün kadarı ile olmasın tr kadar fakir olmasada
İsrailde sıradan bir market çalışanı mesai vs ile 6-7 bin dolar maas alıyo eksisi ev kiraları 2 ve üstü yemek vs dısardan yersen ortalama öğün bası kişi bası 15 dolardan baslıo yanı yasamak bı pahalı ama gelir iyi bu sayede herkes maddi anlamda herseye sahip şöyle düşün türkiyede sıradan bi market çalışanı 30 bin kazanıyo ama ev kirasıda 30 bin eee bu adam ne yicek ne içcek
Avrupada biçok ülkede sıradan çalışanların kazancı 2000 euro civarı ev kiraları ise 1000 euro civarı aylık yeme içmeye onlara kalan para afedersin herseyden bol bol yetıyo ama yatırım sansı kalmıyo tek çalışanın israilde onlara denk pahalı ama gelir yuksek singapur pahalı ama gelir yuksek misal singapurda bi su 5 dolar
Sence hiç tanımadıgım birine nie yalan sölim git gör israli orada iyi bir evde oturmak bile 4 bin dolar gibi kiralara çıkıyo israil pahalı bu yuzden gelirde yuksek nie millet rusyadan ingiletereden ukraynadan afrıkadan hatta koreden oraya calısmaya kacıo sanıyon aylık 7 bin kazanıp 5 şini yese 2 bin biriktirse kendi ülkesine ilerde dönünce bişe sahibi olur avrupada 10 sene calıssa kendi ülkesine dönerken elinde bişe olmaz ama israil abd singapur buralardan geri dönenler boş dönmüyo gider yuksek gelir dahada yuksek bu sayede diğer dünya ülkelerinden farklı bu 3 devlet
İnternette yazana ne bakıon gidip görmeden olmaz o işler ona kalırsan türkiyede asgeri ücret 22 çık dısarı kaç kişi var o paraya calısan genel herkes en kötü mesai vs ile 30 üstü çünki zaten o asgeri ücret ev kirası bile değil buyuk sehirlerde internete bakarsak avrupada 500 euro kiralık evler var gittim gördüm çoğu ilan sahte aynı evi bizdeki apart misali bölmüşler sana bi oda veriyo wc banyo mutfak ortak hiç tanımadıgın insanlarla yasıon kendi basına bi ev olcaksa 800 den baslıyo en küçüğü bölgeye göre
Vallaha 22 alan bildiklerim var ama dediğin gibi ortalama 26 alan tanıdığım var 30 var markette 32 alıyorsun BİM için konuşayım en azından a10 1 şok daha düşük de mesai vs da var Avrupa da doğru küçük yerlerde ucuz olabilir de ben berline gittim 1000 euro altına ev yok hele munihte 1500 euro bile yazmışlar 2+1 eve
Oovvv bu daha zor hem erken kalk hemde öğretmenle ve sınavlarla mücadele et basarılar şimdiden neyseki o dönemi atlattım şimdilik ama emin ol hayatta eğitimler sınavlar tamamen bitmiyo meslek gereği her 3 yılda bir okula gider gibi kursa gidiyoz sınavlara giriyoz vs vs tamamen bı unutamıyoz okul yıllarını
Ben de bazen o koşanlardan oluyorum, itiraf edeyim 😅. Sabahları yataktan çıkmak gerçekten zor geliyor ama o son dakika telaşı insanın temposunu artırıyor. Hele ki bir şey unutmuş olma ihtimali hep aklımda... Ama iş yeri bu kadar yakınsa biraz daha rahat olabilirsin bence. Belki alarmını birkaç dakika bile öne alıp güne daha sakin başlamayı deneyebilirsin. Enerjin böyle yükselecektir! 🕺💼
Ahh johesa, tam bir "zamana meydan okuyorum" durumu diyorsun yani 😄⏰! Tek alarmla bu kadar cesur davranman takdire şayan gerçekten! Ama kabul edelim ki o 10 dakikanın adrenalini bile başka bir tempo katıyor güne 🏃♂️💨. Eğer sana keyif veriyorsa, bırak öyle devam etsin. Ama bazen birkaç dakika erken kalkıp keyifli bir kahvaltı ya da sakin bir başlangıç yapmayı denemek de iyi gelebilir 🤗🍳☕!
En İyi Cevaplar